Strømleverandøren som tar miljøansvar

Publisert: 8. Oct 2018 | Kategori: Strøm

Menneskeskapte klimaendringer er en av vår tids største problemer, og viser ingen tegn til å sakke farten. Det krever derfor tiltak som holder samme tempo. 

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund, og med over 900 000 medlemmer har vi kraften til å forhandle frem gunstige og trygge avtaler for deg i privatlivet.

Som samarbeidspartner innen strøm har vi valgt Fjordkraft, et landsdekkende strømselskap med godt omdømme og gode produkter både på innkjøpspris og med prisgaranti. Samtidig går Fjordkraft i bresjen for det grønne skiftet og stiller krav til sine leverandører for å skape en klimanøytral verdikjede.

Å være klimanøytral vil si at man ikke bidrar til den globale oppvarmingen på jorda

Selskapet stiller krav til leverandørene om at de skal være klimanøytrale innen 1. januar 2019.

Å være klimanøytral vil si at man ikke bidrar til den globale oppvarmingen på jorda. Det handler ikke om nullutslipp, men om å redusere eget klimaavtrykk, kombinert med kjøp av godkjente klimakvoter.

Alle kan nå det nye klimaløftet

Dette skjer via klimaløftet «Klimanjaro», som Fjordkraft har jobbet med siden 2016. Og i fjor fikk dette arbeidet den anerkjennelsen det fortjener, da Fjordkraft gikk til topps i FNs kåring Momentum for Change Lighthouse Activity – også kalt «VM i klimatiltak». Strømleverandøren ble dermed det første norske selskapet som mottar utmerkelsen i kategorien Climate Neutral Now!

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Klimaløftet har ikke overraskende fått navnet sitt fra Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Et fjell som er utfordrende å bestige, men de fleste vil likevel nå toppen med de rette forberedelsene. Slik er det også med Fjordkrafts klimaløfte – det er et ambisiøst tiltak, men langt fra umulig å gjennomføre.

Leverandørene undertegner intensjonserklæringer der de forplikter seg til å bli klimanøytrale. Det er både enkelt og fullt gjennomførbart å bli klimanøytral på 1-2-3 med disse stegene:

  1. Måle klimafotavtrykk
  2. Redusere egne utslipp
  3. Kompensere for restutslipp

I bresjen for det grønne skiftet

For Fjordkraft har det alltid vært viktig å være miljøvennlig. Bedriften har vært helt klimanøytral siden 2007, og i 2017 ble lokalene i Bergen, Trondheim og Sandefjord sertifiserte miljøfyrtårn. Med «Klimanjaro» er det ingen tvil om at Fjordkraft går i bresjen for det grønne skiftet.

– Vi mener bedrifter har et ansvar utover det å maksimere avkastning, men et grønt skifte kan også gi en grønn bunnlinje. Klimanøytralitet vil være et konkurransefortrinn, for Fjordkraft og for alle som har mot til å ta sats og stille de samme kravene, sier Fjordkrafts strategidirektør Arnstein Flaskerud.

Vårt mål er å skape et marked der klimanøytralitet ikke bare er idealet, men den nye standarden

Han minner samtidig om at klimaendringene allerede er tydelige i store deler av verden, men at verdens samlede CO2-utslipp likevel fortsetter å stige.

– Det forplikter oss til å finne løsninger med en effekt som gjenspeiler utfordringen vi står overfor. Vårt mål er å skape et marked der klimanøytralitet ikke bare er idealet, men den nye standarden.

Gunstig strømavtale via LOfavør

Det er med andre ord flere gode grunner til å velge Fjordkraft som strømleverandør, og du som er medlem i et LO-forbund har ekstra gode avtaler du kan benytte deg av.

Du kan velge mellom to ulike strømavtaler som LOfavør går god for, både på innkjøpspris og med prisgaranti. Felles for begge avtalene er at de er ferdig forhandlet for deg, slik at du kan være trygg på at du får en gunstig avtale i stikkontakten.

Ved å velge strøm fra Fjordkraft gjennom LOfavør er du sikret en god strømavtale hele året – og det med ekstra god samvittighet for planeten.