Én av fem drar på ferie uten reiseforsikring. Gjør du?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Jun 2016 | Kategori: Reiseforsikring

Du vet sikkert at du ikke bør reise på ferie uten reiseforsikring, men er kanskje blant dem som gjør det likevel? Uten reiseforsikring kan faktisk uhell på ferien ruinere deg.

Selv om vi stadig blir mer reisevante, er det så mange som én av fem nordmenn som drar på ferie uten reiseforsikring. Og selv om det hvert år dukker opp de utroligste historiene om manglende reiseforsikring i mediene, kan det likevel se ut som at noen av oss aldri lærer.

Det er særlig unge mennesker som drar på ferie uten å ofre reiseforsikringen en tanke

Det kan være utallige årsaker til at så mange tilsynelatende bryr seg så lite om akkurat denne forsikringen. Noen tenker at de ikke trenger det eller at det ikke er verdt det, mens andre glemmer det i farten.

Det er særlig unge mennesker som drar på ferie uten å ofre reiseforsikringen en tanke. Flere er nok vant til at de er dekket av foreldrenes reiseforsikring, men dette gjelder oftest ikke etter fylte 20 år eller for ungdom som har flyttet hjemmefra.

Uansett hvilken type du selv mener du tilhører, er det kun gode grunner til å ha reiseforsikringen i orden før du setter deg på flyet, toget eller i bilen. For det å reise uten, kan rett og slett bety økonomisk ruin.

Hell i uhell med reiseforsikring

Historiene er mange. Det er for eksempel ikke uvanlig at uheldige turister opplever å få kameraet sitt klasket i bakken eller frastjålet mobilen av nysgjerrige apekatter. Eller at noen på elefantsafari får sprutet vann fra elefanten over hele seg og sitt elektroniske utstyr.

Det er heller ikke kun i eksotiske strøk det er stor sjanse for ødeleggelser. En mann satte fra seg en kajakk med utstyr verdt over 10 000 kroner på stranda på Svalbard, som en isbjørn deretter kom og knuste. Takket være reiseforsikringen, fikk mannen dekket skadene etter isbjørnens ramponering.

Må du betale for sykehusopphold, behandling og transport fra egen lomme, kan regningen fort ende opp i flere hundre tusen kroner

Men det er ikke bare uflaks med dyr som gjør at det lønner seg med reiseforsikring. For du vet aldri hva som kan skje på ferien. Du kan miste bagasjen, bli ranet eller gå glipp av hele turen grunnet sykdom. Er du skikkelig uheldig, kan du få behov for hjemtransport med ambulansefly fra utlandet. Må du betale for sykehusopphold, behandling og transport fra egen lomme, kan regningen fort ende opp i flere hundre tusen kroner – i verste fall enda mer.

Du leste kanskje om Marit som unnslapp en regning på 4 millioner kroner? På tur i New York ble hun dårlig under graviditeten og endte med å måtte føde lenge før termin. Seks uker på sykehus med like mange påfølgende uker på hotell, blir dyrt i utlandet. Heldigvis fikk den ferske familien dekket dette av reiseforsikringen. Uten denne kunne de faktisk endt som gjeldsslaver store deler av livet.

LOfavør Reiseforsikring

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Nordmenn reiser nå oftere og lengre enn før, og tall fra forsikringsselskapene viser at både skader og utbetalinger har økt betraktelig. Det er altså stadig flere som får bruk for den viktige reiseforsikringen, og risikoen ved å la være er større enn prisen det koster med forsikringen.

Med reiseforsikringen på plass slipper du å bekymre deg, og hvis uhellet skulle være ute – ja, da kan du være trygg på at du har en sikkerhet i ryggen. Er du medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av LOfavør Reiseforsikring, som gjelder for deg og familien hele året og i hele verden.

Laster du ned LOfavør mobilapp, har du i tillegg reiseforsikringsbeviset på mobilen til enhver tid og du trenger ikke å huske på noen fysiske dokumenter. Reiseforsikringsbeviset er også tilgjengelig uten internett.

Les mer om LOfavør Reiseforsikring.