Tips til smart kredittkortbruk på reisen

Skrevet av: Plapre | Publisert: 30. Jan 2017 | Kategori: Kredittkort

Planlegger du en reise i nærmeste framtid? I så fall bør du bruke et kredittkort både til å betale for selve turen, og til det du trenger underveis. Det gir deg både bedre sikkerhet på turen og økonomiske fordeler.

Nordmenn er glade i å reise, og velger seg mange spennende reisemål både i utlandet og her hjemme i Norge. Uansett hva slags tur du planlegger, eller hvor du ønsker å dra, vil et LOfavør MasterCard være både trygt, praktisk og lønnsomt å ha med seg.

Betal alltid i lokal valuta når du er på reise

– På reise anbefaler jeg å ta med to kort – ett vanlig bankkort og ett kredittkort. Hvis det ene slutter å virke eller blir borte, vil du fortsatt ha penger tilgjengelig, sier forbrukerøkonom i SpareBank 1, Magne Gundersen.

Bruk kredittkortet smart

Et godt tips er å bruke kredittkortet til booking av hotell eller leiebil. Da slipper du at selskapene reserverer et depositumsbeløp på brukskontoen din.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Sørger du for å bruke LOfavør MasterCard i utlandet, er det ingen andre som får tilgang til brukskontoen din og du unngår å få reisekontoen tømt. Forbrukerøkonomen anbefaler at du hovedsaklig bruker kredittkortet på varekjøp og ikke til kontantuttak i minibanker – da kan du måtte betale høye gebyrer.

Kortbruk i utlandet

Når du er i utlandet og skal betale noe med kort, bør du alltid betale i lokal valuta. Da får du en bedre vekslingskurs.

Skulle du ha uflaks på turen og bli offer for svindel og kortmisbruk, kontakter du kortselskapet med én gang. Det er normalt de som har ansvaret – og forbrukerøkonomen har derfor enda et nyttig tips til reisen.

– Sørg for å lagre nummeret til sperretelefonen. Skulle du miste eller bli frastjålet kortet er det viktig at du får sperret det med én gang, sier Magne.

Gir deg god oversikt

Et LOfavør MasterCard gir deg en ekstra trygghet i privatøkonomien. Nå får du også billettforsikring inkludert i kortet. Dette sikrer at du kan få pengene tilbake dersom du ikke får benyttet deg av underholdningsbilletter du har kjøpt.

Smart bruk gir deg oversikt over økonomien

Men den aller største fordelen ved å bruke et kredittkort, er at du kan sjekke alle transaksjoner og kontrollere at det ikke har skjedd noe feil før du betaler. Forbrukerøkonomen oppfordrer uansett til fornuftig bruk.

– Bruker du kortet smart, gir det deg en god oversikt over økonomien, og det er trygt å betale både på nett og på reise. Men ikke bruk kortet med mindre du vet at du har penger til å betale regningen når den kommer, råder forbrukerøkonomen.

Klikk her for å lese mer om LOfavør MasterCard hos SpareBank 1.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.