Noen ganger er det tryggest å bruke kredittkort

Publisert: 4. Apr 2014 | Kategori: Kredittkort

Hvis du bruker det ansvarlig, kan det i mange tilfeller være smart å bruke kredittkort. Visste du for eksempel at om du skal handle på internett anbefaler samtlige banker og Forbrukerrådet at du benytter kredittkort fremfor bankkort?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

I gjennomsnitt har hver norske kredittkortbruker 3,2 kort i lommeboka. Men det er ikke alle som spiller kortene sine riktig – vet du når du bør bruke kredittkortet ditt?

Smart å bruke når du skal reise

Skal du ut og reise nå, eller har du begynt å planlegge sommeren i utlandet? Bestill ferien med kredittkortet! Da blir brukskontoen din beskyttet og kredittkortselskapet kan hjelpe deg hvis for eksempel reiseselskapet går konkurs. Med et kredittkort kan du også sjekke at alle transaksjoner stemmer før du betaler i etterkant.

Et smart tips er å ikke bare bruke kortet ved bestilling av selve ferien, men også når du bestiller hotell og leiebil. Hoteller og bilutleiefirmaer reserverer ofte et beløp i en kort periode som garanti for betalingen.

Det er også trygt å ta med kortet på reisen, nettopp fordi ingen har tilgang til kontoen din. Da unngår du å bli frastjålet kontantbeløp, eller å få reisekontoen din tømt om du skulle bli utsatt for svindel.

Ingen cashpoint. Ingen bonuspoeng. Kun trygghet.

LOfavør MasterCard er et sikkert kredittkort med mange praktiske fordeler. Kortet fokuserer på riktig og ansvarlig bruk, og gjør at du kan disponere privatøkonomien din på en trygg, praktisk og oversiktlig måte.

LOfavør velger alltid sine samarbeidspartnere slik at du blir best ivaretatt som medlem.

LOfavør MasterCard kan brukes på alle MasterCards over 32 millioner brukersteder verden over. Det er jo fint å vite at du kan dra kortet enten du står i en bensinstasjon på vei til hytta med familien, eller du sitter sammen med din kjære på en hyggelig fortauskafé i Roma.

Bruk kortet fornuftig

Ved ansvarlig og riktig bruk er det noen ganger tryggest å betale med kredittkort:

  • Bruk alltid kredittkort i nettbutikker, på reiser, hotell og når du skal ha leiebil
  • På alle kjøp med LOfavør MasterCard får du inntil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse
  • Du har mulighet å velge din egen PIN på kortet
  • Vil du vite mer om ansvarlig kortbruk? Da kan legge turen innom kortvett.no

Du kan bruke kortet til hva du måtte ønske: Varekjøp, netthandel eller til å ta ut kontanter i minibank eller banker. Om du bruker kort i utlandet – husk alltid å betale i lokal valuta, hvis ikke kan du risikere å få en dårlig vekslingskurs.

Gir deg oversikt

For å sikre at du har god kontroll på økonomien din kan du i tillegg få saldo tilsendt på SMS når du måtte trenge det. Da kan du til enhver tid sjekke hva du har utestående og at transaksjonene stemmer.

LOfavør MasterCard gjør at du kan fordele utgiftene dine på en trygg måte som er praktisk for deg og din egen økonomi, og kortet er et økonomisk verktøy for deg som har et kontrollert forbruk og en ansvarlig økonomi.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.