Ikke la noen andre ha det gøy med feriepengene dine

Skrevet av: Plapre | Publisert: 30. Jan 2017 | Kategori: Kredittkort

Nordmenn er glade i å reise, men dessverre blir mange av oss utsatt for tyveri og svindel av bankkort. Du tenker kanskje at dette ikke vil skje deg, og at du vil passe bedre på tingene dine. Likevel kan det være lurt å følge dette enkle tipset.

Se for deg at du har landet på flyplassen i en storby som New York. Allerede på flyplassen blir du overveldet av menneskene, energien og det pulserende livet. Det er mye å følge med på, og du lar deg begeistre. Men når du skal betale for taxituren til hotellet, oppdager du plutselig at bankkortet ditt er borte, og du får ikke gjort opp for deg. Uten kortet er ferien ødelagt.

Et kredittkort reduserer faren for økonomiske bekymringer på tur

Kanskje du heller befinner deg i et varmere strøk? Du ligger på stranden med en kald drikke i hånden, så tusler du rundt i byen og titter i de lokale markedene før du skal nyte en bedre middag. Når du skal betale for måltidet, får du beskjed om at du ikke har dekning på kortet – kontoen er tømt av noen andre enn deg.

En av de enkleste måtene å sørge for at du ikke havner i slike situasjoner, kan være å ha med deg kredittkort på reisen.

Bruk kredittkortet på ferien

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Hvis du har med deg kredittkort på ferien, reduserer du faren for økonomiske bekymringer mens du er på tur. Bruk kredittkortet til alle varekjøp og betal alltid med chipen på kortet. Magnetstripen er nemlig sårbar for “skimming” – at kriminelle kopierer kortet ditt.

Uflaks er noe som kan ramme alle hvor som helst, men ved å ta visse forhåndsregler kan du prøve å unngå at det skal skje akkurat deg.

Forbrukerrådet anbefaler at du alltid reiser med to kort – ett kredittkort og ett vanlig debetkort. Da har du penger tilgjengelig hvis noe skulle skje med det ene. Husk bare å oppbevare dem på forskjellige steder slik at ikke begge kortene blir borte dersom du skulle miste lommeboken din.

Ikke bli personlig rammet

Bruker du kun ditt vanlige bankkort på turen, og så blir frastjålet kortet eller kortinformasjonen, setter du deg selv i en vanskelig situasjon. Ikke bare mister du pengene på reisekontoen din, men det kan også ta lang tid før du får dem tilbake. Banken kan ha lang behandlingstid og du kan måtte vente en god stund også etter at du har kommet hjem.

Bruk kortet på reise for å unngå uheldige situasjoner

Skulle det samme derimot skje med kredittkortet ditt, er du sikker på at du ikke blir personlig rammet. Fordelen er at du først kan se alle transaksjoner før du faktisk betaler regningen. Da ser du også om det har vært uvanlig aktivitet på kortet, som du da melder fra om til kortutsteder. Og mens du venter på å eventuelt få dekket tapet ditt, har du fremdeles penger på brukskontoen din. Det blir rett og slett lettere å rydde opp i problemet.

For sikkerhets skyld bør du lagre nummeret til sperretelefonen før avreise, slik at du kan sperre kortet med én gang du oppdager at det er borte.

Flere fordeler med kredittkort

Er du medlem i et LO-forbund, får du gode betingelser på MasterCard hos SpareBank 1 gjennom LOfavør.

Dette kortet er lurt å ha med på ferien. Bruk kortet på reise for å unngå at du havner i uheldige situasjoner, og ikke la noen andre ha det gøy med pengene dine.

Klikk her for å lese mer om LOfavør MasterCard hos SpareBank 1.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.