Husker du på dette før du reiser på ferie?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 22. Aug 2017 | Kategori: Kredittkort

Hvilken ferietype er du? Vil du slikke sol i Syden, shoppe i en storby, oppleve åpent landskap på roadtrip eller få adrenalinkick på en aktivitetsferie? Uansett hva førstevalget er, så er det særlig én ting du må huske på.   

Er du blant dem som rømmer til varmere strøk så fort kuldegradene viser seg her hjemme, eller unner du deg heller en eller flere storbyferier i året, der shopping, mat og kultur står på menyen? Drømmer du om en roadtrip i USA eller en aktiv opplevelsesferie som tvinger deg ut av komfortsonen? Eller ville du helst kombinert flere elementer, og for eksempel et cruise?

Husk at kredittkortet ditt er et viktig verktøy

De aller fleste av oss drømmer om å reise en eller annen gang i løpet av året, og mulighetene er mange. Uavhengig av hvor din neste reise går, om det er til nabobyen eller til den andre siden av jordkloden, så er det særlig én viktig ting du bør vite både før og under reisen: Kredittkortet ditt er et viktig verktøy.

Reiseforsikring inkludert i kredittkortet

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Før du i det hele tatt begynner å planlegge din neste ferie, bør du sørge for at du har reiseforsikring i orden. Reiser du uten kan du nemlig risikere å bli økonomisk ruinert, for da kan det være lite erstatning å få dersom du skulle bli syk eller frastjålet eiendeler eller kort. Poenget med en reiseforsikring er nettopp det at du skal være forberedt på det verste, til tross for at ting oftest går som det skal.

Og det er her kredittkortet ditt spiller en viktig rolle, såfremt det inkluderer en reiseforsikring.* Dette gjelder langt fra alle kredittkort, men ligger blant fordelene i LOfavør MasterCard, som du kan benytte deg av dersom du er medlem av et LO-forbund.

Når du bruker kortet til å betale for minimum halvparten av reisens kostnader, trer både reise- og avbestillingsforsikring i kraft. Disse gjelder for deg og familien, og er en ekstra sikkerhet til ferien.

Skal du leie bil i ferien?

Enten du skal kjøre USA fra kyst til kyst eller ikke, så kan det være praktisk med leiebil når du er på ferie. En egen bil gjør det raskt og enkelt å komme seg rundt. Husk da også å betale for leiebilen med LOfavør MasterCard – det inngår nemlig i kortets reiseforsikring at du får dekket egenandel ved skade på bilen inntil 12 000 kroner, helt gratis. Du kan med andre ord spare flere tusenlapper dersom du er uheldig og får skader på bilen.

Ha med både kredittkortet og ditt vanlige bankkort på ferien

Sørg også for at du har med deg både kredittkortet og ditt vanlig bankkort på ferien, slik at du alltid har penger tilgjengelig dersom noe skulle skje med det ene. Oppbevar derfor begge kortene på to ulike steder.

Da gjenstår bare å pakke kofferten eller sekken, slenge med passet – og kredittkortet – og dra ut på nye eventyr. God tur!

Her kan du lese mer om hvilke fordeler som ligger i LOfavør MasterCard.

*Det anbefales likevel at du har LOfavørs helårs reiseforsikring i tillegg. Da er både du og ektefelle eller samboer, pluss barn under 20 år, forsikret uavhengig av om dere reiser sammen eller ikke. Forsikringen gjelder på reiser året rundt med inntil 70 dager per reise.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.