Det beste reisefølget får du plass til i lomma

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 19. Dec 2017 | Kategori: Kredittkort

Har du begynt å planlegge neste års ferie eller ønsker du å overraske en du er glad i med en reise i gave? Husk at det tryggeste reisefølget også er det du bør betale for ferien med – og det er så lite at det får plass i lomma.

Vi snakker selvfølgelig om kredittkortet. Du har sikkert hørt det før, men det kan aldri gjentas nok: Bruk kredittkortet til bestilling av reisen din og la det være et fast reisefølge i lommeboka eller kortholderen.

Hva med å gi bort en konsertopplevelse i utlandet?

En reise er den perfekte gaven

Det er mange som planlegger ferie flere måneder i forveien, fordi man ofte får en bedre pris. Kanskje velger du å booke sommerferien i romjulen, eller benytte deg av andre tilbud som dukker opp i høytiden. Men enten du er tidlig ute med bestilling eller du bestemmer deg for å ta en spontantur til et julemarked i utlandet når du er midt i desember, så bestiller du helt sikkert reisen på nett?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Sørg da for å bruke kredittkortet, som ikke bare er det sikreste betalingskortet, men det gjør også at du kan benytte deg av de gode tilbudene når du kommer over dem. Det er blant annet perfekt hvis du vil overraske en du er glad i med en reise.

Hva med å gi bort en konsertopplevelse i utlandet eller en langhelg i en by dere aldri har vært i før? Det er en flott gave, enten til jul eller bursdag, som garantert vil bli satt pris på av mottakeren. For hva er vel bedre enn en gave som gir minner for livet?

Hvis du bruker ditt LOfavør MasterCard til å betale for konsertbillettene eller billetter til andre arrangementer, følger det med en billettforsikring som dekker utleggene dine dersom noe uforutsett skulle skje.

Ikke la kredittkortet være reservekortet

Du har sikkert lest utallige ganger at kredittkortet bør være med på alle utenlandsturer du skal på, i tilfelle noe skulle skje med det vanlige bankkortet ditt.

Bruk kredittkortet som fast betalingskort på ferien

Men kredittkortet fortjener så mye mer enn å kun være i reserve – for det finnes bare gode grunner til at du bør bruke det som fast betalingskort på ferien:

  • Gjennom Finansavtaleloven gir kredittkortkjøp deg bedre rettigheter, som bedre klagemuligheter og en raskere måte å løse problemer på, hvis de oppstår.
  • Du risikerer ikke at kontoen din blir tappet, så noen andre får det gøy med pengene dine. Blir du utsatt for svindel, kan du lettere få pengene tilbake.
  • Kredittkortet er helt gebyrfritt å bruke på varekjøp, og så lenge du fører pengene tilbake etter hjemkomst slipper du unna rentekostnadene. Det forutsetter at du betaler innen den rentefrie perioden på 45 dager.
  • Kredittkortet er det rimeligste og mest lønnsomme betalingsalternativet du har – eller som du i hvert fall bør ha.

Reiseforsikring inkludert i kredittkortet

Ellers er det alltid mye å huske på før du skal på ferie. I tillegg til alt det praktiske som hva du skal pakke med deg, hva du kommer til å trenge eller ei, pass og reisedokumenter, så må du huske på den viktige reiseforsikringen. For du er vel ikke blant én av fem nordmenn som drar på ferie uten reiseforsikring? Det er noe du kan komme til å angre dyrt på.

Ikke bare la kredittkortet ligge i lommeboka

Med LOfavør MasterCard trenger du ikke tenke på det. Når du bruker kortet til å betale for minimum halvparten av reisens kostnader, trer både reise- og avbestillingsforsikring i kraft. Disse gjelder for deg og familien, og utgjør en ekstra sikkerhet for dere til reisen.*

Og når du først er på ferie kan det være kjekt med en leiebil, så du enkelt kan komme deg dit du vil, akkurat når du vil. Betaler du for bilen med LOfavør MasterCard, får du dekket egenandel ved skade på leiebilen inntil 12 000 kroner.

Ikke bare la kredittkortet ligge ubrukt i lommeboka, det er nemlig et godt og trygt valg til betaling på nett og til varekjøp i utlandet.

Les mer om de ulike fordelene som ligger i LOfavør MasterCard her.

*Det anbefales likevel at du har LOfavørs helårs reiseforsikring i tillegg. Da er både du og ektefelle eller samboer, pluss barn under 20 år, forsikret uavhengig av om dere reiser sammen eller ikke. Forsikringen gjelder på reiser året rundt med inntil 70 dager per reise.

PRISEKSEMPEL VED UTSATT BETALING:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.