Derfor bør du betale for nett-abonnement med kredittkort

Skrevet av: Plapre | Publisert: 30. Jan 2017 | Kategori: Kredittkort

Det norske markedet for netthandel har eksplodert de siste årene, og ett av de raskest voksende områdene er tjenester som abonnementer og apper. Vet du hvorfor du alltid bør betale disse med kredittkort?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

I 2016 omsatte e-handel i Norge for over 90 milliarder kroner. Ifølge DiBS-rapporten Norsk E-handel 2016, har omsetningen økt med hele 75 prosent de siste fem årene. Ett av de områdene som vokser mest, er abonnementstjenester som strømming av tv og musikk, aviser og matleveranser.

Er du en av dem som bruker Spotify og Netflix, har digitalabonnement på en avis, eller betaler bussbilletten med Ruter-appen? I så fall har du kanskje hørt at det er lurt å betale for disse tjenestene med kredittkort. Men vet du hvorfor?

Kort oppsummert kan vi si at det lønner seg å bruke kredittkortet fordi:

1. Det gir deg en ekstra sikkerhet

Når du bruker kredittkortet, betaler du en faktura i etterkant i stedet for å gi noen direkte tilgang til det kortet som er knyttet til bankkontoen din. Dermed har du ekstra sikkerhet i tilfelle du skulle oppleve manglende leveranse, svindel eller konkurs.

Du vil raskt kunne oppdage dersom noen transaksjoner ikke stemmer

Hvis du blir lurt når du bruker kredittkortet, er det som regel kortutsteder som hjelper deg med erstatningssaken. Dersom du skulle ha behov for å klage på et kjøp, vil du også ha flere rettigheter og enklere løsninger med et kredittkort enn med ditt vanlige bankkort.

2. Kan du stole på alle som lager en app?

Med stadig flere leverandører av e-abonnement og apper, må du som forbruker også stole på at stadig flere ulike aktører skal passe på kortopplysningene dine. Enten du skal betale for parkering, spill eller et abonnement på treningsvideoer, har du ikke noen garanti for hvor sikker appen eller oppbevaringen av opplysningene dine er.

Ettersom du er bedre sikret med kredittkort, vil det rett og slett bli mindre å passe på hvis du betaler med kredittkortet.

3. Du har full oversikt

Ettersom du blir fakturert av kortutsteder i etterkant når du bruker kredittkortet, vil du ha full kontroll og oversikt over forbruket ditt. Når du får tilsendt fakturaen på kortet, kan du i ro og mak gå gjennom detaljene før du betaler regningen. Slik vil du raskt kunne oppdage dersom noen transaksjoner ikke stemmer.

Du vil også enkelt kunne sjekke saldoen på kredittkortet på nettet når som helst. Derfor trenger du aldri å lure på hvor mange kroner du har belastet kortet med.

Gunstige fordeler gjennom LOfavør

Du som er medlem av et LO-forbund, har gunstige fordeler på kredittkort fra SpareBank 1. I tillegg til de generelle fordelene med å bruke kredittkort som beskrives over, får du med LOfavør MasterCard også andre gode betingelser. Det er blant annet gratis å betale med kortet i butikk, restaurant eller på nett.

Det er blant annet gratis å betale med kortet i butikk, restaurant eller på nett

Du velger din egen PIN-kode, i tillegg til at du kan overføre penger fra kredittkortet til brukskontoen din. Du kan også betale ned litt ekstra på kortfakturaen når du skulle ønske det. Kredittkortet inkluderer også en rekke gunstige forsikringer, som gjør det enda tryggere å bruke kortet ditt via LOfavør.

Klikk her for å lese mer om LOfavør MasterCard hos SpareBank 1.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.