De 4 viktigste kortvettreglene til reisen

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 26. Jun 2017 | Kategori: Kredittkort

Tar du med deg kredittkortet på alle utenlandsturer du skal på, uansett reisens varighet? Da vet du allerede én av fire viktige ting du bør vite om smart kredittkortbruk på ferie. Her har du resten av dem.

Uansett om du sjelden er på reisefot eller drar på utenlandsferie flere ganger i året, så er det flere ting du bør vite om smart kredittkortbruk i utlandet. Det er i hovedsak fire enkle kortvettregler du bør kunne til reisen:

1. Reis med to kort – og bruk kredittkortet til betaling

Et like selvsagt reisefølge som passet ditt bør være kredittkortet, som gjør at du ganske enkelt er bedre sikret mot svindel. Du bør derfor bruke det som et fast betalingsmiddel på hele turen, for å unngå at uvedkommende får tilgang til brukskontoen din.

Oppbevar kortene på ulike steder

Ta likevel med deg ditt vanlige bankkort i tillegg, slik at du har et ekstra tilgjengelig dersom noe skulle skje med kredittkortet. Sørg bare for at du oppbevarer de på to forskjellige steder.

2. Ha alltid med kredittkortet

En tur er en tur, uansett om den er lang eller kort – så husk alltid å ha med deg kredittkortet. Betaler du over halvparten av reisekostnadene med kredittkortet inkluderes også en reise- og avbestillingsforsikring for deg og familien.*

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Dersom du planlegger å leie bil på ferien, er det kjekt å vite at en gratis egenandelsforsikring er inkludert i reiseforsikringen.

3. Vær rask med å sperre kortet ditt

Skulle det skje noe med kortet ditt, er det viktig at du får sperret det så fort som mulig. Dette kan du selv gjøre i Kortbanken til LOfavør MasterCard og i SpareBank 1 nett- og mobilbank. Du kan i tillegg ringe banken for å sperre kortet. Et tips er å lagre nummeret på mobilen din, slik at du alltid får gjort det dersom du ikke skulle ha nettilgang.

Har du selv rotet bort kredittkortet og du plutselig finner det i en jakkelomme, så er det enkelt å oppheve sperren igjen.

4. Velg alltid lokal valuta

På samme måte som at du ikke ville betalt med norske kontanter i utlandet, er det smartest å velge lokal valuta også når du betaler med kort. Det gjelder uansett hvor i verden du befinner deg. Dersom du velger å betale i norske kroner kan du få en uheldig vekslingskurs, for dette er det restauranten eller butikken som bestemmer.

LOfavør MasterCard – det trygge kredittkortet

Et par enkle huskeregler helt til slutt er at du bør lære deg PIN-koden utenat, sjekke at kortet er gyldig hele ferien og vite hvor mye dekning du har både på konto og kredittkort før du legger ut på reisen. Det er også smart å sørge for at du har litt ekstra å rutte med i tilfelle du blir nødt til å legge ut for noen uforutsette utgifter.

Husk å ta med deg LOfavør MasterCard på alle ferier

Med LOfavør MasterCard i lommeboka har du et trygt kredittkort du bør huske å ta med deg på alle reiser – uansett når på året du reiser og hvor i verden du drar.

Les mer om LOfavør MasterCard fra SpareBank 1 her.

*Det anbefales likevel at du har LOfavørs helårs reiseforsikring i tillegg. Da er både du og ektefelle eller samboer, pluss barn under 20 år, forsikret uavhengig av om dere reiser sammen eller ikke. Forsikringen gjelder på reiser året rundt med inntil 70 dager per reise.

Priseksempel ved utsatt betaling:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.