Trenger du egen innboforsikring som student?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 1. Jul 2016 | Kategori: Kollektive hjem

Du skal flytte hjemmefra for å studere og ser frem mot en spennende tid. Men da må du også begynne å tenke på å forsikre innboet ditt. Lurer du kanskje på om du egentlig trenger en egen innboforsikring? Her får du svaret.

Som student har du allerede mye du skal tenke på. Du skal ikke bare lære det du hører på forelesning og leser i bøkene, men du skal også være sosial og kanskje jobbe litt ekstra ved siden av. Da er det ikke så veldig rart at mange studenter rett og slett glemmer de litt mindre spennende tingene som økonomi, regninger og forsikringer.

Det er faktisk slik at innboforsikringen til foreldrene også gjelder deg når du flytter hjemmefra – så lenge du ikke bytter adresse i Folkeregisteret

De aller fleste av oss bor hjemme helt til vi skal flytte til det som ofte er en midlertidig bolig når vi skal studere. Mange unge slurver derfor særlig med forsikringer i studietiden fordi man er vant til å være dekket gjennom foreldrene.

Det kan lønne seg å sjekke hvilke forsikringer du trenger for ditt behov, men en av de viktigste du bør ha på plass er innboforsikring. Da du bodde hjemme var du automatisk dekket, men hva når du har flyttet for deg selv?

Derfor må du ha innboforsikring

Det er faktisk slik at innboforsikringen til foreldrene også gjelder deg når du flytter hjemmefra – så lenge du ikke bytter adresse i Folkeregisteret. Dette gjelder stort sett frem til du har fylt 20 år, men sjekk vilkårene i husstandens innboforsikring. Har mor og far innboforsikring gjennom LOfavør, er du dekket så lenge du bor borte på grunn av utdanning eller førstegangstjeneste og fortsatt har adresse hjemme.

Med en innboforsikring sørger du for at du får tilbake store deler av verdien, og slipper dermed å stå på helt bar bakke

Som student har du kanskje ikke den største økonomien å rutte med, og skal bo på en liten hybel der du ikke har plass til så mye. Det er likevel ingen grunn til å slurve med innboforsikring, for mest sannsynlig har du mer av verdi enn du er klar over. Det er nemlig ikke bare PC, TV, store møbler, dyre vesker og merkeklær som teller i en forsikringssak. Det gjelder også samlet sum av alle klær, bøker, filmer, kjøkkenutstyr, sengesett – ja, det aller meste du har i hjemmet ditt.

Skulle det verste skje og hybelen for eksempel brenner ned eller flere av tingene dine blir ødelagt eller stjålet, står du i en kjip situasjon. Med en innboforsikring sørger du for at du får tilbake store deler av verdien, og slipper dermed å stå på helt bar bakke. Tenk bare på hva det vil koste å kjøpe alt inn igjen.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Bli godt ivaretatt

Som du skjønner, er innboforsikring viktig. Og selv om det kanskje ikke er nødvendig at du skaffer deg din egen, må du i hvert fall huske å tegne forsikringen den dagen du er ferdig med å studere og skal bytte registrert adresse.

Visste du at også studenter kan være medlem av et LO-forbund? Da står du på tryggere ben både når det gjelder arbeidslivet og privat. Fordelsprogrammet LOfavør forhandler frem gode avtaler for deg på flere områder, og noe av det beste er at du allerede kan ha LOfavør Innboforsikring obligatorisk i medlemskapet ditt. Student- og lærlingmedlemmer betaler faktisk ingen egenandel ved skader over 1000 kroner.

Da har du i hvert fall én ting mindre å tenke på og kan konsentrere deg fullt om studiene. Les mer om LOfavørs fordeler for deg som er mellom 18 og 34 år.

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her