Rettshjelp inkludert i innboforsikring fra LOfavør

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 11. Jan 2016 | Kategori: Kollektive hjem

Har du noen gang havnet i en konflikt som privatperson? Med denne forsikringen har du enkel tilgang til rettshjelp.

Som medlem i et LO-forbund kan du ha Norges beste innboforsikring, LOfavør Innboforsikring som en obligatorisk forsikring i medlemskapet ditt. Du kan dermed være sikret hvis det skulle skje noe, men er du klar over at forsikringen også gir deg hjelp i flere private konflikter?

– Det er veldig mange som ikke vet at du som privatperson har rettshjelpforsikring som del av LOfavør Innboforsikring, forteller Cathrine Slungaard, rådgiver i LO.

Dekker privatrettslige forhold

Det er altså bare enda en god grunn til å melde seg inn i et LO-forbund. Skulle du havne i en konflikt som privatperson, kan du via innboforsikringen få dekket utgifter til rettshjelp, som advokat- og saksomkostninger.

– Akkurat der og da er det godt å vite at du får hjelp når du trenger det, sier Cathrine.

Skulle du havne i en konflikt som privatperson, kan du via innboforsikringen få dekket utgifter til rettshjelp, som advokat- og saksomkostninger

Rettshjelpdekningen gjelder tvister i privatrettslige forhold og gjennom forsikringen kan du få dekket så mye som opptil 100 000 kroner.

– For å få denne hjelpen må det sendes en søknad til Sparebank 1 Forsikring, som administrerer forsikringen for LO-forbundene.

Vanlig med nabokrangel

Forsikringen dekker ikke tvister i forbindelse med konflikt i familien, som samlivsbrudd, arv og samværsrett. Det samme gjelder tvister angående straffesaker, men ellers dekker den de fleste privatrettslige forhold.

En uskyldig krangel som ender i konflikt finnes det mange eksempler på, for eksempel i forbindelse med kjøp av bruktbil, tvister knyttet til tomtefeste eller etter kjøp av bolig. Vi har også kunnet lese mye i mediene om nabokonflikter som har gått for langt.

– Noen er uenige om hekker som er blitt for høye eller for lave, og trær som er til sjenanse, sier rådgiveren.

Samarbeider med advokatselskap

LOfavør har et samarbeid med Advokatfirmaet Legalis, som er spesialister på juridisk bistand i privatrettslige forhold. Advokatene her kjenner godt til reglene rundt LOfavør Innboforsikring. Cathrine anbefaler derfor først å kontakte dem for en uforpliktende innledende samtale.

Rettshjelpforsikringen er en god ordning flere burde kjenne til og benytte seg av

Advokatfirmaet Legalis tilbyr gratis rådgivning over telefonen og forteller deg om du har en sak du bør gå videre med eller ikke. Derfra kan de hjelpe og veilede deg hvis du eventuelt skal søke om retthjelpsdekningen fra SpareBank 1, sier hun og legger til:

– Og hvis saken din overskrider forsikringssummen på 100 000, får du som medlem i et LO-forbund rabatterte priser på bistand gjennom LOfavør.

Medlemmer av flere LO-forbund har kollektiv advokatforsikring gjennom HELP Forsikring, med advokater som også kjenner godt til rettshjelpdekningen. Skulle du ha behov for det, vil advokatene i HELP hjelpe deg med å skrive søknaden til SpareBank1, forutsatt at du har advokatforsikringen gjennom ditt LO-forbund.

Ha god kjennskap til LOfavør Innboforsikring

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Rettshjelpforsikringen gjennom LOfavør gjelder kun tvister i privatrettslige forhold, og ikke konflikter i jobbsammenheng.

– Når det gjelder arbeidsrettslige tvister er det forbundene som trer inn og hjelper medlemmene. For juridisk hjelp til dette er det viktig at du kontakter LO-forbundet ditt, sier Cathrine.

For mange er det kanskje en utfordring å vite hvem du skal kontakte når det først oppstår en konflikt. Men når du vet at du har det inkludert i forsikringen vil veien til den hjelpen du faktisk kan få, bli enda kortere. Derfor er det viktig med god kjennskap til LOfavør Innboforsikring.

– Rettshjelpforsikringen er en god ordning flere burde kjenne til og benytte seg av, da man allerede har forsikringen som medlem av et LO-forbund, avslutter hun.

For mer informasjon og kontakt med de ulike leverandørene i LOfavør, kan du ringe LOfavør Medlemstelefon.

Les mer om hva LOfavør Innboforsikring inneholder.

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her