Norges beste innboforsikring har blitt enda bedre

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 2. Aug 2016 | Kategori: Kollektive hjem

Er du medlem i et LO-forbund vet du kanskje at du kan være obligatorisk dekket av LOfavør Innboforsikring? Nå kommer gladnyheten: Det som allerede er Norges beste innboforsikring har blitt enda bedre.

Det skal lønne seg å være medlem i et LO-forbund, og du skal føle deg ivaretatt både på jobb og privat. En av de viktigste fordelene du har er LOfavør Innboforsikring. Nå vil den gi deg bedre trygghet med en ny dekning som er helt unik i Norge.

Det skal lønne seg å være medlem i et LO-forbund

– Noe av det verste som kan skje er hvis hele boligen din brenner ned og blir totalskadet. Derfor ble det bestemt å utvide dekningen for totalskade, sier Geir Hjelkerud, seniorrådgiver i SpareBank 1.

Alle som har LOfavør Innboforsikring fikk denne dekningen fra 1. juni 2016. Men hva innebærer den?

Færre bekymringer med ny dekning

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Utgangspunktet for de aller fleste innboforsikringer er at du får dekket tingene du har mistet – i samme stand som de var da du mistet dem. Hadde du en vaskemaskin eller andre elektriske apparater som var ti år gamle da de gikk tapt, tilsier dette at du kan få en erstatning som gjør at du kan kjøpe tilbake ti år gamle apparater.

– Folk har en god del ting som ikke akkurat ble kjøpt i går, og får derfor reduksjoner på erstatningen.

Derfor er det ikke garantert at du får dekket alt når du står på bar bakke. Med LOfavør Innboforsikring trenger du ikke lenger tenke på dette – nå skal du få dekket alt nytt.

– Dette er en trygghet forbundene ønsker å tilby. Blir du utsatt for en totalskade har du nok av andre ting å tenke på, og da skal du slippe å bekymre deg for at du kanskje ikke får tilbake alt du har mistet.

Gjelder hovedsakelig brannskader

Den nye dekningen er foreløpig unik i Norge og gjelder dersom totalskaden er på minst 75 prosent av det du eier. Dette forutsetter at skadene skjer under én og samme hendelse.

– Mister du mer enn 75 prosent av det du har, erstatter vi dermed alt uten å gjøre noe fradrag på møbler og apparater som er flere år gamle. Det betyr at du får helt nytt kjøleskap, vaskemaskin og så videre, sier seniorrådgiveren.

Den nye dekningen er foreløpig unik i Norge

Du lurer kanskje på hvilke skader det er snakk om på vilkårene?

– Dekningen gjelder alle typer skade, men det er totalskade etter brann som i hovedsak gjelder her. Vannskader kan også være omfattende, men da kan mye bli reparert eller tørket, noe som gjør at det ikke alltid defineres som en totalskade.

Innbo- og husforsikring er ikke det samme

LOfavør Innboforsikring er en ren innboforsikring og bør ikke forveksles med husforsikring. Eier du rekkehus, enmanns- eller tomannsbolig, trenger du derfor å sikre selve huset ditt med en ekstra husforsikring. Velger du LOfavør Husforsikring får du ett oppgjør, én kontaktperson og én egenandel dersom noe skjer med hjemmet ditt.

LOfavør Innboforsikring ble innført for nesten 50 år siden, og står fremdeles sterkt som en viktig medlemsfordel for medlemmer av et LO-forbund. Har du ikke oversikt over alle fordelene du både har kollektivt gjennom forbundet og de du kan benytte deg av utenom?

Sjekk oversikten over hvilke forsikringer du kan ha kollektivt gjennom ditt forbund.

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her