Lynkjapp redning fra forsikringsselskapet

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 3. Nov 2017 | Kategori: Kollektive hjem

Forsikring er noe av det viktigste du kan ha, og da særlig innboforsikring. Det fikk Tove Stikbakke erfare da et uvær ødela flere ting i hjemmet.

Det er slett ikke uvanlig at lyn forårsaker skader på hvitevarer, og det var nettopp det som skjedde hjemme hos Tove i huset på Eidsvoll. Et voldsomt tordenvær kortsluttet både fryser og kjøleskap. Det var noe de ikke oppdaget med en gang, og dermed var ikke all maten til å redde.

Når uhellet først var ute, var det ikke noe problem å få det løst

– Vi oppdaget etter hvert at den store fryseren vår hadde sluttet å virke. Det var ikke noe lys på innsiden, og den hadde stoppet å dure. Det meste av maten som lå øverst i fryseren var allerede ødelagt, men det som lå lenger ned var fremdeles frosset. Med mye styr fikk vi fraktet maten i trillebår bort til naboen for å redde det, forteller hun.

Hadde forsikringen i orden

Både Tove og ektemannen er medlemmer av LO-forbund, og er blant dem som har LOfavør Innboforsikring i medlemskapet sitt.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

En god innboforsikring er nemlig en viktig trygghetsfaktor når man opplever kortslutning og overspenning som følge av lyn og tordenvær. Når uhellet først var ute, var det derfor ikke noe problem å få det løst.

Tove visste at jo tydeligere du kan beskrive skaden til forsikringsselskapet, desto bedre er det. Hun tok derfor bilder av fryseren og maten som var ødelagt, og samlet sammen det hun hadde av informasjon.

Deretter kontaktet hun forsikringsselskapet, som ikke var annet enn behjelpelig. Hun kunne få en splitter ny fryser på dagen, et tilbud hun takket nei til. Tove, som er miljøbevisst, hadde kjøpt fryseren brukt og ville gjøre det samme igjen.

– Derfor ønsket jeg heller penger i erstatning, slik at jeg igjen kunne kjøpe brukt, forteller hun.

Strålende fornøyd med servicen

At uværet også hadde ødelagt kjøleskapet tok det lenger tid før de oppdaget.

– Kjøleskapets lyspære hadde allerede gått, så jeg tenkte ikke noe over at det ikke virket.

Derfor gikk det bortimot et døgn før de så at også kjøleskapet hadde gått dunken. Da gjorde hun akkurat det samme – tok bilder av de viktigste tingene i kjøleskapet og samlet dokumentasjon, før hun igjen ringte forsikringsselskapet.

– Servicen var helt fantastisk. Det beste var at vi ikke opplevde å bli mistenkeliggjort – alt var liksom så enkelt og greit.

 Jeg er strålende fornøyd med hele prosessen

Takket være dobbelt medlemskap i husstanden slapp de også å betale egenandel. Erfaringen til Tove var så positiv at hun sendte en e-post tilbake til SpareBank 1 Forsikring for å fortelle at hun var fornøyd.

– Saksbehandleren hadde også forståelse for at jeg liker å kjøpe brukt, og at jeg ønsket å gjøre det igjen. Jeg er strålende fornøyd med hele prosessen og fikk oppgjøret på kontoen i løpet av få dager, sier Tove.

Hun har nå fått på plass nytt kjøleskap og fryser, begge brukt.

– De fungerer like bra som nye. Hurra for LOfavør, avslutter hun med et smil.

Samle forsikringene dine hos SpareBank 1

Tove er ikke alene om å ha en utelukkende positiv opplevelse med servicen hos SpareBank 1 Forsikring. De har nemlig flere ganger blitt kåret til det forsikringsselskapet kundene er aller mest fornøyd med.

Husk Hva Du Har

Husk Hva Du Har er et smart verktøy for å lagre bilder av tingene dine, så du lettere kan huske hva du har hvis uhellet er ute. Da har du god dokumentasjon på eiendelene dine ved skadeoppgjør. Bilder og informasjon lagres på et sikkert område hvor kun du har tilgang.

Er du også medlem i et LO-forbund? Da har du tilgang til en rekke medlemsfordeler via fordelsprogrammet LOfavør, og har Norges beste innboforsikring inkludert i medlemskapet ditt.

Da kan du også få medlemsfordeler på flere forsikringer, og inntil 20 prosent i samlerabatt dersom du samler forsikringene dine hos SpareBank 1.

Her kan du lese mer om innboforsikringen LOfavør Innboforsikring.