Boligkjøp fra start til mål

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 15. Mar 2016 | Kategori: Forsikring, Juridisk, Kollektive hjem

Å bytte bolig er en lang prosess som for mange virker både tung og krevende. Men er du klar over at du med LOfavør i ryggen har gode fordeler du kan benytte deg av gjennom hele boligreisen – som kan gjøre prosessen litt enklere?

Det å bytte bolig er ikke gjort på et blunk, og det er mye som skjer fra du bestemmer deg for å flytte, til du faktisk gjør det. Uansett om du er førstegangskjøper, skal flytte sammen med kjæresten eller bare ønsker noe nytt, er det mye å ta stilling til når du skal ordne deg en ny bolig.

Via LOfavør kan du søke om boliglån spesielt tilrettelagt for medlemmer av LO-forbund

Som medlem i et LO-forbund har du fordelsprogrammet LOfavør tilgjengelig som en hjelpende hånd på alt fra boliglån og salg av eiendom, helt til du flytter inn. Og du kan fint benytte deg av flere fordeler samtidig.

Boliglån og eiendomsmegling

Det har ikke noe å si om du er ung eller voksen, om du allerede sitter på en bolig eller ikke – det aller første steget på boligreisen er finansiering. Hva kan du få i lån og hvor mye kan du kjøpe for? Via LOfavør kan du søke om boliglån spesielt tilrettelagt for medlemmer av LO-forbund. Da får du en egen økonomisk rådgiver i SpareBank 1, som bistår deg i prosessen med å søke om et boliglån med lav rente.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Med et finansieringsbevis i lomma, er du klar for å dra på visninger. Du kan nemlig ikke kaste deg inn i budrunder uten å vise til at du kan betale for deg. Et godt tips er å forberede deg med noen råd til hva du bør vite før du kjøper og hva du skal se etter på visning.

Eier du allerede en bolig som du skal selge? Med eksperthjelp fra en eiendomsmegler får du ikke bare mest mulig ut av salget, men også gode råd og hjelp fra start til mål. Er du medlem av et LO-forbund får du gode medlemsfordeler når du skal selge bolig eller fritidseiendom gjennom LOfavør sin samarbeidspartner EiendomsMegler 1. Profesjonelle eiendomsmeglere gjør rett og slett boligsalget enklere for deg.

Sikre deg juridisk

Det er ikke bare å kaste seg ut på boligmarkedet helt uten videre. Uansett om du står på kjøper- eller selgersiden, er det smart å sikre seg juridisk for å unngå eventuelle konflikter som dukker opp underveis og i ettertid.

Ved å tegne en eierskifteforsikring sikrer du deg juridisk når du skal selge boligen din. Som selger er du, ifølge avhendingsloven, ansvarlig for skjulte feil og mangler i fem år etter at kjøperen har overtatt boligen. Dette betyr at du kan få erstatningskrav for mangler du ikke visste om – også flere år etter at du har solgt. Med eierskifteforsikringen får du forsikringsselskapet til å ta over dette ansvaret.

For at du skal slippe å finne frem i jungelen av priser og leverandører, har LOfavør gjort det for deg

Skal du flytte inn sammen med kjæresten, er det flere grunner til at du bør tegne en samboerkontrakt. Det finnes nemlig ingen lovverk som fører til likedeling av verdier ved et eventuelt brudd, og med en slik kontrakt unngår du konflikter. Hvis noe skulle skje, gir den deg en ekstra trygghetsfølelse.

Dekk indre og ytre skader

Skal du kjøpe bolig, kan du vurdere en boligkjøperforsikring for å føle deg tryggere i en tvist med selgeren. Men er du klar over at du gjennom LOfavør allerede kan ha krav på rettshjelpdekning via innboforsikringen?

Som medlem av et LO-forbund har du mest sannsynlig LOfavør Innboforsikring obligatorisk i medlemskapet ditt, noe som betyr at du er så heldig å ha Norges beste innboforsikring.

Hva slags bolig planlegger du å kjøpe? Skal du flytte inn i en enebolig, tomannsbolig eller rekkehus, vil det være en fordel med LOfavør Husforsikring i tillegg til innboforsikringen. Du får ett oppgjør, én kontaktperson og én egenandel dersom hjemmet ditt får en skade.

Hjelper deg helt i mål

For å komme deg på plass i det nye hjemmet ditt, trenger du kanskje en leiebil til selve flyttingen. LOfavør tilbyr også gunstige priser hos Hertz Bilutleie, som ikke bare har vanlige personbiler, men et bredt spekter av vare- og lastebiler. Skal du flytte langt kan du benytte deg av enveisleie – så slipper du å få bilen kjørt tilbake.

SLIK LASTER DU NED LOFAVØR-APPEN

Med alle tingene dine på plass er det kun få ting som må ordnes. Men hvilken strømleverandør skal du velge? For at du skal slippe å finne frem i jungelen av priser og leverandører, har LOfavør gjort det for deg – og valgt Fjordkraft som samarbeidspartner. Fjordkraft er et landsdekkende selskap med godt omdømme og tilbud som dekker ethvert strømbehov.

For en komplett oversikt over alle fordelene dine, er veien kort til LOfavør sine nettsider. Enda enklere er det om du laster ned LOfavør-appen – da ser du hvilke fordeler du allerede har valgt å bruke og hvilke som ligger der tilgjengelig for deg.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til med både salget og kjøp av bolig – og husk at med LOfavør i ryggen kan du føle deg ivaretatt gjennom hele boligreisen fra A til Å!

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her

Priseksempel boliglån:

Eff.rente 2,54 %, 2 mill., o/25 år, totalt: kr 2.693.267 Rentetilbudet fra banken kan påvirkes av din betalingsevne og sikkerhet.