– Vi fikk verdens beste advokathjelp

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 29. Apr 2016 | Kategori: Juridisk

Da Frode Janborg plutselig ble involvert i en konflikt over hans tidligere båt, sto valget mellom å betale for båtens verdi eller møte opp i retten. Heldigvis ble advokatforsikring redningen.

Frode eide seilbåten sammen med en kompis og hadde seilet med båten fra den var helt ny. De bestemte seg for å selge båten da den var cirka ti år gammel. Salget var det ingenting å utsette på. Problemene oppsto ett år senere da kjøperen solgte båten videre til en tredjepart – som igjen krevde å få heve kjøpet på grunn av reklamasjon.

Servicen og den hjelpen vi fikk var langt utenfor det jeg hadde forestilt at vi hadde krav på

I følge den nyeste eieren var ikke båten lenger sjødyktig og han opplevde å ha kjøpt katta i sekken. Da fikk Frode et brev fra advokaten til han som først hadde tatt over båten.

– Der sto det at han ville gå etter oss dersom den nye eieren vant gjennom med kravet sitt. Han mente at han ikke hadde noe med dette å gjøre og at skadene på båten måtte ha oppstått i vår eierperiode, forteller han.

Fikk juridisk hjelp

De fikk valget mellom å betale for hele båtens verdi eller bli stevnet og dratt for retten.

– Det var en kjip følelse av avmakt og vi følte oss skikkelig på bortebane. En slik sak inngår i et eget univers som oser av spesialisering som er dumt å ikke kunne.

Frode er ansatt som rådgiver i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) og er medlem i Handel og Kontor (HK). Han hadde heldigvis inngått advokatforsikring for grupper og foreninger sammen med andre medlemmer av HK, og kunne dermed ty til advokatene i HELP Forsikring for hjelp.

Frode Janborg er superfornøyd med advokatforsikringen gjennom LOfavør.

Advokaten gikk grundig gjennom alle sider ved saken for å se om det var noe hold i motpartens uttalelser.

– Vi fikk masse gode tips fra advokaten som også gjorde mye undersøkelser. Servicen og den hjelpen vi fikk var langt utenfor det jeg hadde forestilt at vi hadde krav på, sier han.

Det viste seg at det faktisk hadde vært en grunnstøtting i Frodes eierperiode, men som de ikke ante var alvorlig.

– Vi har på en måte dummet oss ut fordi vi var i god tro om at båten var som den skulle. Hadde vi visst om dette ville vi brukt forsikringen og betalt for skadene. Man sparer jo ikke på noen titusen kroner på en båt som i utgangspunktet koster mange hundre tusen, sier han.

LOfavør Advokatforsikring

Med hjelp fra advokaten endte saken med forlik og ikke i retten, noe Frode og kompisen er veldig glade for.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Dette ble en stor sak der vi sparte hundretusenvis av kroner, og selv om vi endte med å betale penger, slapp vi unna med mye mindre enn det som var kravet. Vi måtte jo erkjenne at vi hadde noe av skylden og slapp i tillegg å sitte igjen med båten.

Frode er takknemlig for advokathjelpen fra HELP Forsikring. Da han fikk tilbudet om advokatforsikringen var det ikke noe å lure på – den inkluderte blant annet 15 timers juridisk rådgivning og viste seg å være økonomisk gunstig.

– Alternativet ville vært å bruke veldig mye tid, krefter og energi på å sette oss inn i jussen og enten føre saken selv eller påkoste en privat advokat med en helt annen pris. Det ville ikke vært like lønnsomt.

Som en faglig dyktig storebror

I jobben som rådgiver i FLT holder Frode introkurs for nye medlemmer av forbundet og er glad for at han nå vet hva han snakker om.

– Jeg har selv følt på kroppen hva det vil si å ha en slik medlemsfordel og er et godt kronvitne på dette.

Det var som å ha en stor og sterk storebror med på laget som også var faglig veldig dyktig

Frode kan ikke få fullrost hjelpen de fikk av den engasjerte advokaten. Han forteller at de følte seg veldig ivaretatt og trygge på at han ville gjøre en god jobb.

– Det var fri telefonkontakt og vi hadde masse møter. Han satt med oss i meglingen og var med i hele prosessen. Det var som å ha en stor og sterk storebror med på laget som også var faglig veldig dyktig, sier han og legger til:

– Vi fikk verdens beste hjelp.

Gunstig advokathjelp

Er du medlem i et LO-forbund kan du ha kollektiv advokatforsikring gjennom medlemskapet ditt. Alternativt kan du tegne forsikringen individuelt eller samle en gruppe medlemmer i en bedrift og tegne advokatforsikring gjennom LOfavør til en langt gunstigere pris.

I dag er det cirka 170 000 medlemmer av LO-forbund som har LOfavør Advokatforsikring i HELP Forsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du::

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.