– Uten advokathjelp hadde vi ikke fått beholde hundene

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Apr 2018 | Kategori: Juridisk

Det kan være strenge regler og ulike forbud mot dyrehold i borettslag. Da Bjørn Sæter fikk beskjed av borettslaget sitt om å kvitte seg med en av to hunder, fikk han heldigvis advokathjelp via LOfavør Advokatforsikring.

– Det er lov å ha ett firbeint dyr her, altså én hund eller katt, forteller Bjørn om reglene i borettslaget i Moss.

Men det har ikke alltid vært et slikt forbud mot antall kjæledyr, det kom først for noen få år siden.

– Vi hadde allerede to katter og en hund før det kom nye regler, men det var ingen tilbakevirkende kraft. Så vi fortsatte å ha dem, sier han.

Skaffet seg en ny valp

Dessverre ble hunden alvorlig syk, og familien var naturligvis redde for å miste det kjære familiemedlemmet som de var så glad i. Da tok de en avgjørelse om å skaffe seg en hund nummer to.

Heldigvis var veien kort til god juridisk bistand

– Regelen kom før vi skaffet valp, så vi var klar over situasjonen.

Heldigvis gikk det bra med den eldste hunden, som overraskende nok har klart seg fint etter en omfattende kreftoperasjon. Men han er fortsatt syk. Derfor satt de plutselig med to hunder, noe som var i strid med det nye reglementet. I tillegg hadde de fremdeles den ene katten.

– Det er en gammel innekatt, og borettslaget har ikke noe med hva vi har av kjæledyr inne i huset. Det hadde vært annerledes med en utekatt, sier han.

Ble truet med tvangssalg

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Et halvt års tid etter at de hadde ønsket den nye valpen velkommen, fikk de plutselig beskjed om å kvitte seg med en hund – et ganske urimelig ønske når det tross alt er snakk om å kvitte seg med det som praktisk talt er et familiemedlem.

Beskjeden kom heller ikke direkte fra borettslaget, men via styrets advokat.

– Vi fikk brev om at vi måtte kvitte oss med dyret innen en viss frist. Dette var like før jul, og vi fikk jula og et par uker ut i januar på oss.

Ikke bare var det en veldig kort frist, men de ble også truet med tvangssalg dersom de ikke gjorde som de fikk beskjed om. Heldigvis var veien kort til god juridisk bistand.

Bjørn har nemlig LOfavør Advokatforsikring gjennom medlemskapet i forbundet sitt, en forsikring som gir tilgang til dyktige advokater hos HELP Forsikring.

– Hadde ikke fått det til uten advokat

Bjørn hadde vært i kontakt med HELP Forsikring tidligere, for å forhøre seg om en eventuell tilbakevirkende kraft av de eksisterende kjæledyrene da de nye reglene trådte i kraft. Nå tok han kontakt på nytt.

– Jeg ville høre om de hadde noen synspunkter og om de ville bistå med denne saken på noe vis.

Det ville de. Bjørn sendte advokaten alt han hadde av info, som igjen utformet et brev som ble sendt til borettslagets advokat. Derfra var det kort prosess – styret valgte å innvilge dispensasjon fra regelen om ett dyr, og familien fikk beholde begge hundene.

Det å betale en liten sum ekstra for å ha en slik forsikring er virkelig verdt det

– Jeg tror ikke vi hadde fått det til uten advokatbistand, for det å vite hva man snakker om og kunne referere til paragrafer hjelper alltid, mener Bjørn og legger til:

– Vi er veldig fornøyde, for det koster penger å benytte seg av juridisk hjelp. Nå har vi ikke betalt noe, alt har gått gjennom forsikringen.

Han har LOfavør Advokatforsikring kollektivt i forbundet, noe som betyr at prisen er en del av medlemskontingenten.

– Det å betale en liten sum ekstra for å ha en slik forsikring er virkelig verdt det.

I dag er det cirka 170 000 medlemmer av LO-forbund som har LOfavør Advokatforsikring i HELP Forsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.