– Uten advokatforsikringen hadde jeg ikke klart dette

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Apr 2018 | Kategori: Juridisk

Da Turid Stubberud lot proffene male huset på utsiden, hadde hun aldri trodd at det skulle være starten på over to år med frustrasjon og fortvilelse. Advokatforsikringen ble redningen ut av den håpløse situasjonen.  

Alle som bor i hus vet hvor mye det krever å vedlikeholde boligen, ikke bare på innsiden, men også på utsiden. I alle år hadde Turid og ektemannen malt og beiset huset i Enebakk selv, men sommeren 2015 så de seg nødt til å be om hjelp.

Heldigvis kjente Turid godt til en malermester med eget firma, slik at jobben skulle bli gjort ordentlig og profesjonelt. Trodde hun.

Håndverkerne ødela veggene

Det startet som vanlig, med at malermesteren kom på befaring. Det skulle være en enkel malejobb som han skulle sende sine beste menn til, og de ble enige om en pris.

Så langt lover det godt. Det første Turid stusset litt over var at hun ikke hadde fått beskjed om at de som kom for å utføre jobben ikke snakket norsk, og at det ble vanskelig å kommunisere med dem. Men malermesteren hadde lovet å komme innom hver dag for å sjekke at alt ble gjort etter planen, så det skulle ikke være noe problem.

Det var store flekker på panelet

– De gikk på med høytrykksvask, men jeg har tidligere blitt fortalt at man ikke alltid bør bruke det på hus, forteller Turid.

Det hadde hun helt rett i. Vannet fra en høytrykksspyler kan trenge inn mellom panelbordene og skape fukt, og senere råte. Det kan også rive løs maling og fibre i panelet. Og det var nettopp det som skjedde.

– Jeg oppdaget at særlig vestveggen var utsatt for den harde vasken og at det var store flekker på panelet, sier hun.

Malermesteren tok ikke ansvar

Men det stoppet ikke der. Etter at den første veggen ble vasket altfor hardt, ble ikke neste vegg vasket godt nok, og sot og skitt var fremdeles synlig under malingen.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Da påsto de at de hadde ødelagt fiberen i panelet hvis de hadde vasket bedre, forteller hun oppgitt.

Den sommeren var i tillegg veldig varm med mye pent vær. Håndverkerne malte i det sterke sollyset, noe som førte til at malingen begynte å boble flere steder.

Huset så ikke ut, og da Turid sa ifra at hun ikke ville betale for den dårlige jobben, skyldte malermesteren på alt annet enn å ta ansvaret selv. Han mente det måtte være noe galt med malingen og panelet.

– Jeg fikk beskjed om at hvis jeg ikke betalte ville det gå til inkasso, men at jeg hadde fem års reklamasjonsrett hvis jeg betalte. Så jeg gjorde det og vi ble enige om at han skulle komme tilbake på våren for å ordne opp.

I mellomtiden sørget Turid for at noen andre kom på befaring for å sjekke arbeidet som var gjort. Det motbeviste alle påstandene til malermesteren.

– Jeg hadde papirer på at jobben ikke var fagmessig utført, og tok dessuten prøver av panelet som viste at det var helt i orden, sier hun.

Fikk alle tiders hjelp

Da våren kom var det en motvillig malermester som omsider dukket opp, men han ville fremdeles ikke stå inne for den dårlige jobben som var gjort.

– Da han sa at det måtte være produktet som var problemet og at det ikke var hans ansvar, tente jeg på alle plugger, forteller hun.

Hjelpen vi fikk var alle tiders

Turid så ingen annen utvei enn å kontakte HELP Forsikring for å få hjelp. Ekteparet hadde kjøpt LOfavør Advokatforsikring via mannens medlemskap i Norsk Transportarbeiderforbund, noe hun er veldig takknemlig for den dag i dag.

– Hjelpen vi fikk var alle tiders. Menneskene hos HELP Forsikring var helt fantastiske å snakke med og alle har vært så greie med oss. Uten advokatforsikringen eller de flinke advokatene hadde jeg ikke klart meg eller hatt råd til dette, forteller hun åpenhjertig.

– Advokatforsikringen koster så lite

Med LOfavør Advokatforsikring har Turid fått ubegrenset advokathjelp til saken ble løst.

– Det koster så lite i forhold til hva det hadde kostet hvis vi hadde betalt det selv.

Måten HELP Forsikring har stilt opp og hjulpet oss på har vært helt fantastisk

Saken endte i retten, der partene ble enige om en løsning. Takket være hjelpen fra de dyktige advokatene i HELP Forsikring kan Turid endelig legge to og et halvt års frustrasjon og fortvilelse bak seg. Hun er glad for at hun slipper å ha noe mer med malerfirmaet å gjøre, og anbefaler LOfavør Advokatforsikring på det sterkeste.

– Måten HELP Forsikring har stilt opp og hjulpet oss på har vært helt fantastisk, avslutter hun.

Turid er en av cirka 170 000 medlemmer av LO-forbund som i dag har LOfavør Advokatforsikring i HELP Forsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.