Smart forsikring ryddet opp i dårlig service

Publisert: 2. Sep 2014 | Kategori: Juridisk

Da Kristian Konszky kom for å hente bilen sin etter fire uker på service, fikk han mer enn han hadde betalt for. Dessverre var overraskelsen av den dårlige sorten, der bilen helt tydelig hadde vært brukt både til 17. mai-fest og private kjøreturer. Da verkstedet påsto at dette var normal prosedyre, priset Konszky seg lykkelig over en smart forsikring.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Det hele startet med en elektrisk feil. Konszky jobber på sjøen, og skulle hente bilen når han kom tilbake etter fire uker. Henting ble avtalt og nøkkel ble lagt på avtalt sted. Da han åpnet døren var ikke bilen, som tidligere var velholdt og ren, i samme forfatning som da han leverte den inn.

Han fant smeltet sjokolade i setene, chips og is-kjeks på gulv og seter både foran og bak, samt brusflekker i taket og på interiøret. Ting var ødelagt og personlige eiendeler var borte.

– Samtidig som jeg leverte inn bilen tok jeg bilder av blant annet kilometerstanden. Jeg hadde nemlig en litt dårlig følelse fra før. Verkstedet har en kjempeflott service i salgsavdelingen og kundemottaket, men det hanglet litt på holdningene på verkstedet, så bildene ble tatt som en forsikring. Når jeg hentet bilen så jeg at de hadde kjørt bilen min 600km, sier han oppgitt.

Advokat fikk fortgang i sakene

Hele syv ganger hadde bilen kjørt gjennom bomringen mellom Lillesand og Kristiansand. Verkstedet mente de ikke hadde gjort noe galt og tilbø det Konszky kaller en “tulleerstatning” med rabatt på service, samt vask. Uaktuelt mente bileier og innså at tiden var inne for å bruke advokatforsikringen han har gjennom Sjømannsforbundet. Det var på tide å kontakte advokatene hos HELP Forsikring.

Hjelper deg ut av knipen

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.

– Med advokat i ryggen forsto daglig leder på verkstedet alvoret. Når jeg først tok kontakt med forsikringsselskapet og ble satt i kontakt med en advokat var jeg fortsatt litt i sjokk og prøvde etter beste evne å forklare situasjonen. Jeg følte at advokaten forsto hva jeg sa med en gang. Når hun så bildene jeg hadde tatt fikk jeg beskjed om at de aldri hadde sett noe liknende. NAF sa det samme – at dette var galskap, sier Konszky.

Fra han tok kontakt til forliket ble inngått gikk det ikke lange tiden. Han setter også stor pris på hvordan han ble ivaretatt av HELP Forsikring.

– De var flinke til å holde meg nede på jorda, samtidig som jeg fikk det jeg forventet ut av forliket. Jeg følte meg ikke som en tulling som var urimelig i kravene mine og fikk forklart veldig tydelig hvordan det hele fungerte. Det ble ingen flere dårlige overraskelser, og jeg føler at rettferdigheten seiret, sier han.

Fikk regningen slettet og mer til

Forliket endte med at hele regningen for verkstedoppholdet ble slettet. I tillegg ble bilen grundig vasket av et uavhengig selskap, personlige eiendeler ble erstattet og han får den neste servicen kostnadsfritt. Den totale verdien på forliket ble på omtrent 25.000 kroner. Advokaten brukte fem advokattimer på saken til en verdi av 7500 kroner – penger Konszky slapp å betale fordi han har advokatforsikring.

Advokatforsikring er et fantastisk tilbud

– Jeg synes advokatforsikring er et fantastisk tilbud. Hadde jeg ikke hatt den ville det blitt veldig dyrt med advokathjelp. Dette er heller ikke første gangen jeg benyttet meg av tilbudet, og terskelen for å ta kontakt med advokat er mye lavere nå enn før. Nå får jeg konkrete svar fra en sakkyndig – ikke bare synsing fra venner og familie om hva jeg bør gjøre, avslutter han.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.