Kort vei til advokatbistand

Skrevet av: Håkon Rakeng | Publisert: 30. Nov 2015 | Kategori: Juridisk

Du trenger ikke å være i knipe for at det kan lønne seg å kontakte en advokat, de kan i mange tilfeller også fungere som rådgivere for å forebygge en eventuell fremtidig konflikt.

For eksempel burde enda flere tegne en samboerkontrakt. Et samlivsbrudd er ille nok i seg selv, og det utløser som regel sterke individuelle følelser. Det å ha det økonomiske aspektet nedtegnet i en samboerkontrakt kan derfor gjøre et eventuelt samlivsbrudd enklere for begge parter.

Flere fordeler

Advokat Torstein Bae i Legalis hjelper deg gjerne.

Som medlem i et LO-forbund har du mange fordeler, en av dem er gratis innledende samtaler med en advokat i Advokatfirmaet Legalis. Ønsker du å gå videre med saken, får du som medlem en rabattert pris på det videre arbeidet for advokaten.

Har du en konflikt i forbindelse med jobb, kontakter du forbundet direkte. Alle de over 900 000 medlemmer har LOs juridiske avdeling i ryggen.

– Noen har, dessverre får jeg si, også juridiske behov i privatlivet. Det er disse sakene vi håndterer, sier advokat Torstein Bae i Advokatfirmaet Legalis.

Konflikt og rådgivning

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Han forteller at det i hovedsak er to typer bistand de gir medlemmene. Den ene er konflikt eller tvisteløsning, enten det dreier seg om uenighet knyttet til kjøp eller salg av bolig, bil eller andre dyre gjenstander. Det kan også være samlivsbrudd, nabokrangler eller problemer knyttet til arveoppgjør.

– Ofte kan konflikten dreie seg om relativt betydelige beløp, så det kan være greit å sørge for at alt går riktig for seg etter lovens regler, sier Bae.

En annen typisk konflikt er saker knyttet til NAV eller til håndverkere.

– Men vi kan også brukes som rådgivere for å forebygge eventuelle konflikter, sier han.

Terskelen er for høy

Mange kvier seg for å kontakte en advokat, og tror de må være i en skikkelig knipe før det kan være aktuelt. Filmer og TV-serier har nok en finger med i spillet her.

Det er bedre å ta en telefon for mye enn en for lite. Det koster ingenting for medlemmer av et LO-forbund med en innledende samtale

– Det er bedre å ta en telefon for mye enn en for lite. Det koster ingenting for medlemmer av et LO-forbund med en innledende samtale. Og blir det en sak ut av det, kan profesjonell bistand vise seg å være en lur investering, forklarer han.

Bistår over hele landet

Advokathjelp

Kanskje har du allerede advokathjelp tilgjengelig? Noen LO-forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring om Advokatforsikring, slik at advokatbistand på mange områder er inkludert i medlemskapet. Sjekk om ditt forbund er et av disse.

Selv om Advokatfirmaet Legalis har sitt kontor i Oslo, så bistår de folk i hele landet. Ofte holder det med telefon og e-post, men Bae forteller at de selvfølgelig også reiser ut ved behov, hvor enn det måtte være i landet.

Alle som er medlem av et LO-forbund kan få øyeblikkelig hjelp av advokatene hos Legalis. Advokatene har lang erfaring og høy kompetanse. Advokatfirmaet Legalis har også spesialister innen de aller fleste felt.

Les mer om advokatbistanden for medlemmene av et LO-forbund.