Ingen juridiske saker er for små eller for store

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 14. Mar 2017 | Kategori: Juridisk

Har du noen gang unngått å kontakte advokat fordi du tenker at saken din ikke er stor nok eller at det rett og slett er for dyrt? Med LOfavørs Advokatforsikring trenger du heldigvis ikke å la lommeboken bestemme.  

Det er en vanlig misforståelse at en sak må være veldig alvorlig før man kan søke juridisk råd og hjelp hos eksperter, og at advokatregningen da vil bli altfor stor. Derfor er det mange som kvier seg for å kontakte advokat, selv om de har vurdert å gjøre det.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Men ofte er realiteten slik at små saker kan løse seg raskere med litt advokathjelp enn det ville gjort hvis konflikten får utvikle seg. Kanskje har du opplevd å lure på ting som arverett, samboeravtaler eller leiekontrakter? Eller at det har oppstått tvister etter et samlivsbrudd eller over bruksrett til familiehytter?

Uansett om det er små eller store juridiske spørsmål du sitter med, så bør ikke terskelen for å ta kontakt med advokater være høy – særlig ikke for deg som er medlem i et LO-forbund. LOfavør ønsker nemlig at alle skal kunne ha råd til advokat, og tilbyr derfor advokatforsikring i HELP Forsikring gjennom fordelsprogrammet.

Juridisk rådgivning når du trenger det

LOfavør Advokatforsikring kan du enten ha som en kollektiv avtale gjennom forbundet ditt eller du kan tegne en individuell forsikring.* Forsikringen gir deg ubegrenset tilgang til spesialiserte advokater som kan besvare det du lurer på, eller ta saken din hele veien gjennom rettssystemet dersom det oppstår konflikt. Den dekker nemlig alle saksomkostninger, til og med motpartens – om du skulle tape saken.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.

Advokatforsikringen inkluderer 15 timers juridisk rådgivning i året, og tilgang til viktige kontrakter og dokumenter som alle burde ha. For alt dette betaler du kun forsikringspremien hver måned, og ingen timepris.

Dette er med andre ord en økonomisk gunstig forsikring som er god å ha i bakhånd dersom det oppstår problemer. Hvorvidt saken din kan være verdt å ta videre eller ikke, finner du først ut når du forhører deg med en ekspert. Og ved å kontakte en advokat så tidlig som mulig i prosessen, vil du spare mer av egen tid, energi og krefter, enn om du skulle ha håndtert situasjonen på egen hånd.

Ingen juridiske saker eller tvister er for små eller for store. Les for eksempel om hvordan HELP Forsikring hjalp et ektepar med å besvare bekymringer rundt formue, særeie og arv, eller hvordan en langvarig tvist med en håndverker ble løst med god advokathjelp.

Dyktige advokater bistår deg

Enda en stor fordel med advokatforsikring fra HELP Forsikring er at det inkluderer WebHELP. Stadig flere nordmenn blir utsatt for ulovlig publisering på nett, innhold som både er krenkende og støtende. Da dette ofte nesten er umulig å få fjernet på egen hånd, vil de dyktige advokatene hos HELP Forsikring kunne bistå deg.

Du vet aldri når konflikter eller situasjoner som føles håpløse, dukker opp. Da er det godt å vite at du kan få god juridisk hjelp til å løse problemene uten at det skal tømme lommeboken din underveis. Gjør som 110 000 andre medlemmer av LO-forbund og skaff deg en ekstra trygghet med LOfavør Advokatforsikring i HELP Forsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.