Hva gjør du hvis du trenger advokathjelp?

Skrevet av: Tonje Robertsen | Publisert: 5. Sep 2016 | Kategori: Juridisk

Stadig flere nordmenn bruker advokathjelp for å forebygge og å løse konflikter i privatlivet. Samtidig er det mange som frykter høye advokatregninger, og lar være å bruke juridisk hjelp selv når de har behov for det. Heldigvis finnes det enklere løsninger.

Ulike faser i livet kommer gjerne med ulike muligheter og utfordringer, og i mange av disse situasjonene blir vi nødt til å benytte oss av juridisk hjelp. Mange eskalerende konflikter kunne kanskje vært løst på en bedre måte, eller til og med vært forebygget og unngått, dersom vi hadde skaffet advokathjelp.

Du som er medlem av et LO-forbund, har tilgang til gode medlemsfordeler på juridisk hjelp

I etableringsfasen, som for de fleste handler om 20- eller 30-årene, kan det være snakk om samboeravtaler, leiekontrakter og ekteskapsinngåelse, og for noen følger også samlivsbrudd og barnefordelingssaker senere i livsløpet. Arvetvister og bruksrett til familiehytter er kjente gjengangere, eller kanskje du ønsker å sikre en spesifikk videreføring av verdiene dine gjennom et rettskraftig testamente.

Sørg for avlastning

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Statistikken over nordmenns bruk av advokattjenester viser at det er i familiesituasjoner som ekteskap, samlivsbrudd og arv, at vi har størst behov for juridisk hjelp. Dersom konflikten allerede er et faktum, kan det være en stor avlastning og trygghet i å vite at ting går ordentlig for seg. Samtidig kan det være minst like viktig å forebygge mulige konflikter ved hjelp av gode avtaler og kontrakter.

En undersøkelse fra Opinion viser at hele 4 av 10 nordmenn har vurdert å bruke advokat privat, men likevel valgt å ikke gjøre det. De fleste av disse oppga at de var bekymret for prisen på advokattjenestene.

Du som er medlem av et LO-forbund, har tilgang til gode medlemsfordeler på juridisk hjelp. Gjennom to ulike avtaler kan du sikre deg advokattjenester på en gunstig og enkel måte: advokatbistand fra Advokatfirmaet Legalis og advokatforsikring fra HELP Forsikring.

Advokatbistand

Hvis du benytter deg av medlemsfordelen din på advokathjelp hos Legalis, vil du raskt få hjelp. Du er garantert en gjennomgang av saken din innen 24 timer, og ringer du dem er den innledende samtalen om saken din helt gratis. Videre får du rabatt på hjelp til møter, skriving av brev, forhandlinger og lignende, og rabatt på alle juridiske kontrakter.

Dersom du har et konkret problem som du ønsker hjelp med, kan du fylle ut et digitalt rådgivningskjema eller ta kontakt via e-post eller telefon. I rådgivningskjemaet gir du en beskrivelse av problemet.

Dersom svaret ikke skulle være gratis, får du også et prisoverslag på mer inngående rådgivning innen 24 timer. Da vil en advokat vurdere saken din fra et rettslig perspektiv, og du får konkrete råd om hvor du står, samt en anbefaling om hva du bør gjøre videre. Dette skjer via kryptert e-post. Husk at du ikke binder deg til å bruke advokathjelpen før du eksplisitt har akseptert et pristilbud.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.

Advokatforsikring

En annen god måte å sikre seg på, er å tegne advokatforsikring. Gjennom LOfavør får du gode betingelser på denne typen forsikring hos HELP Forsikring, det første selskapet i Norden som lanserte dette.

Med denne forsikringen trenger du ikke å lure på hvordan advokatregningen vil se ut til slutt. Du betaler kun forsikringspremien på 157 kroner i måneden, og ingen timepris for advokathjelpen. Du får ubegrenset advokathjelp til saken er løst, i tillegg til 15 timer rådgivning i året. Den gir deg også tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Forsikringen dekker alle saksomkostninger dersom du skulle havne i en juridisk konflikt. Hvis du taper saken, dekker forsikringen også motpartens saksomkostninger.

Slette noe på internett?

Stadig flere opplever at det publiseres uønsket innhold om dem på internett, som kan være vanskelig å få fjernet. Advokatforsikringen fra HELP Forsikring dekker juridisk bistand i forbindelse med slike saker, og kan hjelpe deg med å få slettet ulovlig og krenkende innhold på internett.

Du kan få hjelp med å slette ulovlig og krenkende innhold på internett

Dette kan gjelde falske profiler i sosiale medier, ren netthets, publisering av nakenbilder og fyllebilder, samt utpressing og hevnporno. Mange som blir utsatt for dette føler seg maktesløse, men det finnes hjelp å få.

Med denne forsikringen får du inntil 30 timers bistand per skade og betaler ingen egenandel. Du kan få hjelp med å få slettet innhold som andre har publisert om deg, eller du om andre, og juridisk bistand for inntil 100 000 kroner ved rettstvister.

Enkelte LO-forbund har inngått kollektiv avtale på advokatforsikring, sjekk her hvilke det gjelder.

Klikk her for å lese mer om hvilke fordeler du som er medlem av et LO-forbund kan få til juridisk bistand.