Fiks dine egne juridiske kontrakter – rett fra lomma

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 8. May 2017 | Kategori: Juridisk

Det skal hverken være komplisert eller tidkrevende å skrive diverse avtaler når du trenger dem. Nå har du derfor en enkel tilgang på juridisk hjelp fra mobilen – når som helst, og hvor som helst.

Noen ganger er det både praktisk og nødvendig med juridiske avtaler og kontrakter, men det hender terskelen for å kontakte advokat virker litt for høy. Da er det kjekt med tilgang til anvendelige juridiske produkter elektronisk, så du ikke engang trenger å møte opp ved kontoret.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Som medlem av et LO-forbund har du nå tilgang til digitale avtaler som langt på vei skriver seg selv. Dette får du med LOfavør Advokatforsikring, via vår samarbeidspartner HELP Forsikring, som har utviklet en digital avtalegenerator.

Denne hjelper deg å skrive viktige avtaler direkte fra mobilen, nettbrettet eller PC-en til enhver tid. Bakgrunnen for den nye løsningen, som er en kundevennlig portal på Min Side, er blant annet at HELP Forsikring har som mål å være best på elektroniske tjenester.

– Vi ønsker å holde tritt med den digitale utviklingen og forme fremtidens advokattjenester, forklarer Hanne Marte Olset, prosjektleder for Min Side i HELP Forsikring.

God oversikt og kontroll

Alle med LOfavør Advokatforsikring hos HELP Forsikring, kan benytte seg av den digitale tjenesten ved å logge inn på Min Side med BankID. I kundeportalen kan du enkelt få en oppdatering på hva som er status i saken din, og komme i dialog med advokaten.

– Du får oversikt over hele kundeforholdet ditt, hvilke saker som er i gang, og saker du har hatt tidligere. Du kan opprette en del kontrakter og avtaler selv, og trenger du hjelp, kan du kontakte kundesenteret via chat, sier Olset.

Hanne Marte Olset i HELP Forsikring.

Ordentlige avtaler og kontrakter er viktig for å forebygge konflikter og unngå tvister. I første omgang har HELP Forsikring valgt å legge de avtalene flesteparten av kundene deres spør etter inn i kundeportalen. Disse avtalene kan du enkelt sette opp på egen hånd:

 • Samboeravtale
 • Gjeldsbrev
 • Kjøpsavtale
 • Gavebrev
 • Husleieavtale*
 • Testament*

Foreløpige tilbakemeldinger på den nye kundeportalen har vært positive. Det viste et prøveprosjekt i desember 2016, da løsningen var midlertidig tilgjengelig for alle, ikke bare eksisterende kunder. I løpet av måneden fikk portalen så mange som 21 000 besøkende, og det var 3000 som skrev samboeravtale digitalt mens den lå åpen. Av disse var det 500 som valgte å gi feedback, og tilnærmet alle ga tommel opp.

– Det er viktig for oss at de elektroniske løsningene er enkle å bruke, samtidig som de gir gode juridiske kontrakter. Alle avtalene er kvalitetssikret av våre advokater. I den videre utviklingen av portalen vil vi ha fokus på å beholde god brukervennlighet, avslutter Olset.

*Disse blir tilgjengelige i løpet av våren 2017.

Hjelp å få uansett

Finner du ikke det du er ute etter i kundeportalen, kan du også kontakte advokatene på den gode, gammeldagse måten – via telefon eller e-post.

Ingen juridiske saker eller tvister er for små eller for store

LOfavør Advokatforsikring gir deg ubegrenset tilgang til spesialiserte advokater som gir deg den hjelpen du trenger – om det så er å besvare spørsmål eller bistå deg hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris og ingen juridiske saker eller tvister er for små eller for store.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 154 kroner måneden  (totalt 1848,- per år) får du:

 • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
 • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
 • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.