Er det publisert støtende innhold av deg på nett?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 4. Jan 2016 | Kategori: Juridisk

Falske profiler, netthets, nakenbilder og fyllebilder, utpressing og hevnporno. Hva gjør du hvis du ufrivillig blir utsatt for krenkende eller ulovlig publisering på nett?

Stadig flere havner i situasjoner der noen bruker internett for å sverte en. Har du en hevngjerrig ekskjæreste som truer med å forsure livet ditt ved å publisere bilder du aldri trodde skulle se dagens lys? Var det noen som foreviget det øyeblikket på julebordet du helst ville glemme? Eller opplever du at det er en som stadig kommer med hatefulle ytringer mot deg?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Støtende innhold på internett kan være nesten umulig å få fjernet på egen hånd – med mindre du klarer å overtale personen som står bak til å gjøre det selv. Hva gjør du da?

Har du advokatforsikring gjennom LOfavør, kan du heldigvis få hjelp mot akkurat dette, via det som heter WebHELP. Forsikringen, som leveres av HELP Forsikring og gir deg juridisk bistand til å få slettet støtende innhold om deg på nettet, er fra 1. januar 2016 inkludert for de som har advokatforsikring via LOfavør.

Netthets er et økende problem

Internett har gitt de såkalte nettrollene en arena det er lett å gjemme seg bak. En undersøkelse utført av Opinion/Norstat for HELP Forsikring i mai 2015, viser at sjikanering på nett er et økende samfunnsproblem. Ikke overraskende føler mange seg maktesløse når de havner i en slik situasjon.

Sjikanering og krenkende atferd på nett er blitt et tema som stadig dukker opp, og som får mer og mer oppmerksomhet

– Sjikanering og krenkende atferd på nett er blitt et tema som stadig dukker opp, og som får mer og mer oppmerksomhet. Vi mottar et økende antall henvendelser om dette og har sett at det er et behov for hjelp, forteller Dag Are Børresen, informasjonssjef og advokat hos HELP Forsikring.

Skulle du bli offer for ulovlig og trakasserende publisering er det derfor betryggende å ha en advokat i ryggen.

– Stadig flere får behov for råd og hjelp til å håndtere uønsket oppførsel på internett. Vi har utviklet WebHELP for å imøtekomme dette og sørge for våre kunders trygghet.

En fordel med advokat

– Det kan være veldig vanskelig å vite hva du skal gjøre hvis du har vært utsatt for noe ubehagelig – da er det nyttig å søke råd hos en advokat, sier Dag Are.

Vår erfaring er at det er en klar fordel om henvendelsen kommer fra en advokat

Det som folk reagerer mest på av ulovlig nettpublisering, er upassende og krenkende bilder. Med WebHELP får du også hjelp til å fjerne trakasserende ytringer.

– Hvis noen har tatt bilder av deg eller gitt deg omtale som du ikke ønsker skal ligge på nettet, hjelper vi med å kreve å få materialet fjernet. Vår erfaring er at det er en klar fordel om henvendelsen kommer fra en advokat.

Mange blir samarbeidsvillige når de blir kontaktet av en advokat og slike saker går derfor sjelden til retten. Skulle det likevel gå så langt som til domstolen, vil WebHELP også dekke saksomkostningene.

Inkludert i advokatforsikringen

Er du medlem i et LO-forbund med kollektiv advokatforsikring i HELP Forsikring eller har du tegnet forsikringen gjennom LOfavør? Fra 1. januar 2016 er WebHELP inkludert i forsikringen din.

– WebHELP er et helt nytt produkt som vi, i likhet med våre andre forsikringer, vil prøve å tilpasse tiden vi lever i og fortsette å forbedre i tråd med utviklingen, sier Dag Are.

Ti LO-forbund har inngått en kollektiv avtale om advokatforsikring i HELP Forsikring. Er du ikke dekket via forbundet, kan du tegne en individuell forsikring gjennom LOfavør. Sjekk om du har tilbudet kollektivt.