Din egen advokat for 154 kroner i måneden

Publisert: 4. Apr 2014 | Kategori: Juridisk

Det er få som tenker over at de noensinne kommer til å trenge advokatbistand. Men, skaffer du deg advokatforsikring i dag gjør det at du kan unngå å havne i en konflikt i morgen.

I LO har ni forbund advokatforsikring som kollektiv medlemsfordel. Selv om dette ikke gjelder ditt forbund, kan du likevel sikre deg rimelig advokathjelp gjennom LOfavør. En dyktig advokat er aldri mer enn en telefonsamtale unna, uansett om du har et enkelt spørsmål eller et stort problem du trenger å få løst.

For kun 154 kroner i måneden får du
  • Advokatbistand ved konflikter og rettssaker innen familierett, arverett, kjøp av varer og håndverkertjenester, naboforhold, førerkortbeslag ved privat kjøring og ID-tyveri
  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken
  • Ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha
  • Ingen egenandel ved juridisk rådgivning. Hvis saken må løses gjennom rettslige skritt for domstolene er egenandelen 3.000 kroner
  • Forsikring som gjelder for medlemmet, medlemmets ektefelle/samboer og hjemmeboende barn under 20 år. Ved tvist innenfor husstanden gjelder forsikringen bare medlemmet

Nær 170 000 medlemmer av LOs forbund og deres husstander har allerede advokatforsikring. Likevel er dette en fordel langt flere kan dra nytte av, sier advokat Dag Are Børresen i HELP Forsikring.

– Det er mange som ikke tror de vil få behov for advokat. Og det å kontakte advokat når man lurer på noe av juridisk karakter er ikke i bevisstheten til folk flest, rett og slett fordi det er dyrt. Jeg tror vi trenger å venne oss til tanken at vi har tilgang til advokathjelp uten at det koster skjorta.

Tar både små og store saker

Nettopp økonomi er en medvirkende årsak til at man ikke kontakter advokat selv om man har en sikker sak. Men advokatforsikring gjennom LOfavør koster lite: For kun 149 kroner i måneden får du tilgang til advokater som kan ta saken din, og hjelper deg med svar på juridiske spørsmål. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året. Du kan spare deg for mye penger og bekymringer i ettertid hvis du kontakter en advokat før en eventuell konflikt oppstår.

Hvordan skal du gå frem hvis du vil leie ut kjelleretasjen? Hvordan formulerer du klagen på naboens byggeplaner? Hvordan kan du unngå krangling om hvem som skal bruke hytta i sommerferien? Hvordan unngår du problemer når du skal selge bilen din?

– Bruk oss som rådgivere! Det er veldig mange situasjoner der det er smart å få juridiske råd, men folk flest er ikke vant til å kontakte og bruke advokater. De tror dette er noe som er forbeholdt noen få.

Som medlem av et LO-forbund kan du enkelt få hjelp med alt fra de store sakene som kompliserte arveoppgjør, til de enklere forbrukerspørsmålene, og i følge Børresen er alle saker like velkomne.

– De vanligste sakene medlemmene får hjelp til er familierett, og da spesielt saker etter samlivsbrudd, som økonomisk oppgjør og spørsmål om samvær og hvor barna skal bo. Det er også mange saker om arverett, både det å få satt opp testamente og fordele arv. Videre er det en del saker om kjøpsrett, som håndverkerklager, og kjøp og salg av bruktbil. I tillegg tar vi saker om nabokonflikter.

Medlemmene som har benyttet seg av fordelen er svært fornøyd med hjelpen de har fått. Hele 93 prosent av de med avsluttet sak vil anbefale ordningen til andre.

Du blir dekket selv om du taper

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Med advokatforsikringen gjennom LOfavør får du dekket hjelp inntil to millioner i hvert tilfelle. Og om du taper saken, dekkes også motpartens saksomkostninger. Det gir deg en økonomisk trygghet, og det var nettopp trygghet for medlemmene som gjorde at HELP Forsikring ble valgt som samarbeidspartner for LOfavør.

– Det er rett og slett en naturlig utvikling av det å være fagforeningsmedlem at man også drar nytte av det i privatlivet. I tillegg øker det rettsikkerheten til folk flest, og ikke bare de med god økonomi, forteller Børresen.

– Se på oss som din egen advokat – ingen spørsmål er for små og ingen er for store. Vi vil gjerne at du skal ringe oss, og helst så tidlig som mulig. Kontakt oss før problemene oppstår, så slipper du eventuelt å havne i krangel med naboen, slektninger eller håndverkeren senere, avslutter han.