– Advokathjelpen jeg fikk betydde alt for meg

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 27. Aug 2015 | Kategori: Juridisk

Da Ernst Olav Wilhelmson skulle selge hytta fant han ut at den åpne peisen var bygget feil og derfor også brannfarlig. Etter mye tid, krangling og frustrasjon ble saken endelig løst med hjelp gjennom advokatforsikringen.

Det hele startet da Ernst og hans daværende samboer bygget en hytte i Rendalen med hjelp av naboen som byggherre. Ettersom paret endte med å flytte til samme sted, ønsket de å selge hytta.

– For oss var det unødvendig å ha både hjem og hytte i samme kommune, men vi måtte vente fem år etter at hytta var ferdig før vi kunne selge den skattefritt videre, forteller Ernst.

Sjokkbeskjeden kom derfor først da hytta skulle takseres – at peisen var feiloppført og brannfarlig. Beskjeden de fikk var naturligvis veldig skuffende.

– Det kunne skjedd mye skummelt i løpet av de fem årene, sier han oppgitt.

Dårlig utført arbeid

Avstanden mellom tømmerveggen bak peisen og til selve ildstedet viste seg å være halvparten av det forskriftene krever, og dermed var det fare for at brann kunne oppstå.

– Vi brukte håndverkeren som naboen anbefalte, og stolte derfor på ham.

Vi kunne trekke fra reparasjonskostnadene på et eventuelt salg, men jeg ville ikke selge hytta med en brannfarlig peis

Ernst ville gjerne gi håndverkeren en sjanse til å gjøre opp for seg og sendte et brev der han forklarte problemet. I begynnelsen tok håndverkeren ansvar for sitt dårlig utførte arbeid og ville som plaster på såret, sette inn en peisinnsats han selv skulle dekke kostnadene for. Men også denne gangen ble det feilmontert.

– Han gjorde det faktisk enda verre enn det var og hadde murt peisen inn helt tett, uten lufting. Da ble jeg forbannet fordi han fikk en sjanse til å rette opp i sine egne feil.

Paret satt da igjen med tre alternativer.

– Vi kunne trekke fra reparasjonskostnadene på et eventuelt salg, men jeg ville ikke selge hytta med en brannfarlig peis. Ellers var alternativene å ta kostnadene selv eller gå til advokat.

God hjelp med advokatforsikring

Det var da han kontaktet advokatene hos HELP Forsikring. Ernst har nemlig kollektiv advokatforsikring gjennom LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund, og sammen la de en plan for hvordan de skulle gå videre i saken.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Advokaten sendte brev til håndverkeren, som da ble veldig ydmyk. Han sa seg heldigvis villig til å betale for reparasjonene.

Men det endte ikke der. Først måtte Ernst finne noen til å rette opp det som var feil – noe som var lettere sagt enn gjort.

– Jeg brukte lang tid på å finne en til å utrede peisen og få en oversikt over hva det ville koste. Jeg ringte rundt i hele Hedmark, men det var ingen som ville ta på seg jobben med å rette opp etter andres feil, sier han.

Etter mye tid og frustrasjon fikk han endelig tak i en som ville gjøre jobben – som nå var et stort prosjekt på grunn av alle de tidligere feilene. Den totale kostnaden ble på 62 719 kroner, et beløp den forrige håndverkeren ønsket å dele opp.

– Han syntes det ble mye, men han hadde tross alt fått en sjanse til å ordne problemet så jeg  syntes ikke noe synd på ham lenger. Han kan bare være glad for at han ikke fikk noen saksomkostninger i tillegg.

Fått advokathjelp flere ganger

For gjennom HELP Forsikring får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst, i tillegg til 15 timer rådgivning i året.

– Advokaten gjorde en kjempejobb og hjelpen jeg fikk betydde alt for meg. Det beste med HELP Forsikring er at jeg ikke har betalt fem øre utenom avgiften. Hadde det ikke vært for dem måtte jeg nok ha tatt regningen på hytta selv.

Det beste med HELP Forsikring er at jeg ikke har betalt fem øre utenom avgiften

Det tok nesten to år fra de oppdaget feilen til håndverkeren hadde betalt for seg, noe som gjorde tilværelsen slitsom for Ernst. Midt i det hele opplevde han i tillegg et samlivsbrudd, men også da benyttet han seg av juridisk rådgivning gjennom advokatforsikringen.

– Da fikk jeg rådgivning om hva man har krav på og ikke krav på ved et samlivsbrudd. Jeg er kjempefornøyd med HELP Forsikring og kommer til å fortsette å ha denne forsikringen, avslutter han.

Advokatforsikringen du får gjennom fordelsprogrammet til LOfavør gir deg ubegrenset tilgang til advokat og juridisk trygghet i privatlivet. Les mer om vilkårene for LOfavørs advokatforsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan svare på små og store juridiske spørsmål, eller ved konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.