Advokathjelp tilgjengelig for alle

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 24. Aug 2017 | Kategori: Juridisk

Med advokatforsikring fra HELP Forsikring trenger du ikke la prisen avgjøre om du skal oppsøke advokat eller ikke, og du kan få hjelp før saken eventuelt går for langt. Kanskje lurer du på om det er nødvendig med advokat til nettopp din sak?

Du vet aldri når du havner i en situasjon der du kanskje trenger juridisk bistand, om det så er en liten konflikt eller en større sak der du ikke har annet valg enn å ty til profesjonell hjelp. Dessverre er det mange som kvier seg for å kontakte advokat fordi de tror det blir for dyrt – kjenner du deg igjen?

Alle saker tas like seriøst

At ingen sak er for liten eller for stor, kan advokatene i HELP Forsikring skrive under på – og eksemplene er mange.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

De har bistått med alt fra å løse trøbbel med en håndverker og uenighet over et båtsalg, til svar på spørsmål om hva som skjer med økonomien dersom noe uforutsett skulle skje – og de tar alle saker like seriøst.

Likevel er det noen saker som etterlater sterkere inntrykk enn andre.

– Vi jobber mye med familierett og får også, dessverre kan man jo si, mange barnefordelingssaker. Vår jobb som advokat midt oppe i dette, er å finne en løsning som er til beste for barna, forteller advokat Heidi D. Stubberud.

I slike opprivende situasjoner er det mye følelser involvert, og det krever en advokat som har menneskekunnskap, empati, og samtidig en stram hånd.

– Vi må vise forståelse, og møte folk der de er, men samtidig ha barnets beste for øye. Derfor må vi også være tydelige gjennom hele prosessen, forklarer Stubberud.

Få hjelp uten at det påvirker privatøkonomien

Felles for advokatene i HELP Forsikring er at de har en genuin interesse av å jobbe med mennesker og er motiverte til å hjelpe – som er viktige egenskaper i møte med klienter som opplever ulike livskriser. De er også opptatt av å kunne løse saker på en rask og effektiv måte, men visse saker krever lengre tid enn andre.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.

Advokat Simen G. Kleveland kan fortelle om en sak som omhandlet den lille mann mot en stor og sterk motpart, nemlig staten. Klienten opplevde at staten overtok områdene rundt eiendommen, og hindret dermed bruk av veien inn til eiendommen. Dette ville få økonomiske konsekvenser for klienten ved et eventuelt salg i fremtiden.

Kleveland jobbet med saken i omtrent to år, og forsøkte først med dialog for å finne en rimelig løsning. Da det ikke funket, endte saken for jordskifteretten der klienten fikk fullt medhold. Og takket være advokatforsikringen slapp mannen at kostnadene gikk ut over privatøkonomien. Det hadde han også sluppet dersom han hadde tapt i retten, for forsikringen dekker i tillegg motpartens saksomkostninger.

– Det er kanskje den aller sterkeste siden ved denne forsikringen. Den gjør det mulig for den lille mann og kvinne å rette opp urett, selv om motparten er aldri så sterk, sier Kleveland.

Benytt deg av LOfavør Advokatforsikring

HELP Forsikring har i dag over 100 advokater og jobber med et bredt spekter av saker innen familierett, arv, eiendom og forbrukersaker – områder som er relevante for folk flest.

ADVOKATBISTAND

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av rask juridisk hjelp via vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS. Innledende samtale og anbefaling om videre prosess er gratis og du får rabatterte priser på videre bistand. Les mer om advokatbistanden på lofavor.no.

Du som er medlem i et LO-forbund kan benytte deg av medlemsfordelen LOfavør Advokatforsikring. Da trenger du ikke la lommeboken bestemme om du kan kontakte advokat eller ikke, for med en fast sum i måneden sikrer du deg den hjelpen du trenger for å få saken løst.

– Enten de bare har et spørsmål, eller trenger hjelp i retten, betaler medlemmene aldri timepris. Det koster med andre ord ikke mer enn forsikringspremien å bruke oss. Det gjør at medlemmene heller ikke er redd for å ringe til oss, og det skaper tillit, avslutter Stubberud.

LOfavør Advokatforsikring gir deg altså ubegrenset tilgang til spesialiserte advokater som kan besvare det du lurer på, eller ta saken din hele veien gjennom rettssystemet dersom det oppstår konflikt.

Les mer om LOfavør Advokatforsikring.

Vær obs på at både LOfavør Advokatforsikring ved HELP Forsikring, og advokatbistand fra Legalis AS kun gjelder privatrettslige saker. Dersom du har arbeidsrettslige spørsmål må du kontakte forbundet ditt.