– Advokatforsikringen var utrolig nyttig

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 12. Oct 2016 | Kategori: Juridisk

Da Randi og mannen giftet seg ville de gjøre rede for hva som kunne skje med økonomien dersom noe uforutsett skulle skje i fremtiden. Takket være god hjelp via LOfavør Advokatforsikring fikk de besvart bekymringene rundt formue, særeie og arv.

Randi Oddveig Brubak og mannen har begge barn fra tidligere, han har tre og hun fire. Etter at paret kjøpte hus og flyttet sammen i 2013, ble det naturlig å tenke på økonomien dersom det skulle skje noe i fremtiden. Tankene rundt særeie, økonomi og konsekvensene rundt arv begynte å svirre allerede da. Paret tok steget fullt ut og giftet seg i august i år.

Advokaten tegnet og forklarte alt på en veldig enkel måte, noe som ga oss mange aha-opplevelser

Det at Randi var medlem i et LO-forbund og hadde valgt å ha LOfavør Advokatforsikring, som blant annet inkluderte 15 timer rådgivning i året, senket terskelen for å oppsøke profesjonell hjelp. De tok kontakt med HELP Forsikring for første gang i fjor for å besvare de ulike spørsmålene de satt med.

– Men vi fikk aldri ut fingeren med å levere inn de rette opplysningene og da vi bestemte at vi skulle gifte oss, ville vi vente. Så kontaktet vi advokatselskapet på nytt etter bryllupet, forteller Randi.

Fikk flere aha-opplevelser

Sammen med advokaten hos HELP gikk paret gjennom hele forholdet for å kartlegge behov og ønsker. Det var flere ting som var viktig for ekteparet å lære mer om.

FORNØYD: Randi anbefaler LOfavørs advokatforsikring via HELP Forsikring.

– Ettersom vi til sammen har syv barn og mannen min er selvstendig næringsdrivende, lurte vi blant annet på hvordan ekteskapet ville påvirke dette. Vi snakket også om det å ivareta barnas arv og hverandre ved en eventuell bortgang eller skilsmisse. Det var utrolig nyttig å bli godt informert om alt sammen.

Med dagens familiekonstellasjoner i alle former, vil det ofte være smart å sjekke den økonomiske situasjonen dersom noen skulle falle fra. I likhet med ekteparet Brubak, er det nok mange som sitter på spørsmål om lån, formue og særeie, og hvordan dette påvirker arveforholdet.

–  Det var et stort omfang av temaet, men advokaten tegnet og forklarte alt på en veldig enkel måte, noe som ga oss mange aha-opplevelser. Det å få spesifisert dette med formue på den ene siden og bedrift på den andre med lån innimellom alt, gjorde det lett for oss å ta en avgjørelse, sier Randi.

Enklere å ta kontakt

Når advokaten hadde kartlagt ekteparets ønsker, satte hun opp forslag til kontrakt.

– Vi har nå gjort noen rettelser og venter på svar. Så gjenstår det bare å signere og sende papirene inn til tingretten. En stor bør blir da borte fra skuldrene våre, for vi slipper å lure på hva som skjer med den ene dersom den andre faller fra. Det er vi veldig fornøyd med, forteller 62-åringen.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Randi forteller at de 15 timene med rådgivning som er inkludert i forsikringen var gull verdt og hun oppfordrer andre medlemmer til å ta i bruk fordelen fra LOfavør.

– Det å ha de timene inkludert, gjør det så mye enklere å ta kontakt. Har du en liten sak, kan du ta tak i det på et tidlig tidspunkt og få den hjelpen du trenger. Så kan dere finne en løsning før det utvikler seg til noe stort.

Ekteparet Brubak er fornøyd med både servicen og hjelpen de fikk, og Randi anbefaler LOfavør Advokatforsikring på det sterkeste.

– Vi fikk så god hjelp. Jeg har allerede anbefalt det til venner, og det at du får 15 timer rådgivning per år gjør terskelen lavere for å ta kontakt enn overfor et vanlig advokatselskap, avslutter hun.

God juridisk hjelp

Er du medlem i et LO-forbund kan du ha kollektiv advokatforsikring gjennom medlemskapet ditt. Alternativt kan du tegne forsikringen individuelt eller samle en gruppe medlemmer i en bedrift og tegne advokatforsikring gjennom LOfavør til en langt gunstigere pris.

Det å ha de timene inkludert, gjør det så mye enklere å ta kontakt

I dag er det cirka 170 000 medlemmer av LO-forbund som har LOfavør Advokatforsikring i HELP Forsikring.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.