Advokatforsikringen ryddet opp i nabokonflikten

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 13. Apr 2018 | Kategori: Juridisk

Da naboen til Terje Pedersen skulle bygge om huset, klarte de blant annet å sprenge seg inn på hans eiendom. Slikt blir det konflikt av.  

Mange havner i konflikt med naboen over ting som for utenforstående kan virke trivielle – som at et tre sperrer for utsikt og sol eller uenighet om bruk av fellesarealer og parkeringsplasser.

I Terjes tilfelle hadde han derimot gode grunner til å klage.

Sprengte seg inn på eiendommen

Naboen satte i gang med ombygging av huset, og sprengte og gravde på tomta. I løpet av samme periode skulle også Terje og kona bygge litt om, for å få en sokkelleilighet. Det var ikke før stillaset var oppe, at han oppdaget konsekvensene av sprengningen – det var gjort feil.

– De hadde sprengt nesten en og en halv meter inn på min tomt. I og med at jeg skulle ha sokkelleilighet med inngang fra den siden, så var det plutselig ikke plass til å parkere en bil der.

Jeg har fått kjempegod hjelp og service hele veien

For å forsikre seg om at det stemte, ordnet han med en oppmåling, og tok bilder for å dokumentere at de hadde sprengt seg inn på eiendommen hans. Men da han ikke kom noen vei med å klage direkte til naboen, valgte han å ta kontakt med HELP Forsikring – et valg han er veldig glad for at han tok.

– Jeg har fått kjempegod hjelp og service hele veien, sier han.

Terje har LOfavør Advokatforsikring gjennom forbundet sitt, og hadde derfor kort vei til god juridisk hjelp hos HELP Forsikring.

Sikret ikke den farlige muren

Begge partene havnet raskt i rettsmekling, der de etter hvert ble enige om å inngå et forlik. Naboen skulle i tillegg sette opp en mur som må stå på et fundament av godt komprimert grus. Ettersom Terje også trengte å rekonstruere sin egen tomt med et slikt fundament, sa han seg enig i forliket om å betale over 10 000 kroner til potten som skulle gå til å legge grusen på begge eiendommene.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Da dette var i orden skulle naboens mur settes opp, men heller ikke det ble uproblematisk. Naboen hadde nemlig søkt tillatelse hos kommunen, gitt nabovarsel og tilsynelatende gjort alt riktig. Men Terje oppdaget det motsatte – rekkverket manglet, og med en kant rett utenfor muren på over fire meter rett ned, var det direkte farlig.

– I papirene hadde de krysset av på at muren skulle sikres, men det ble ikke gjort. De løy rett og slett til myndighetene, forteller han.

Da tok han igjen kontakt med advokaten sin hos HELP Forsikring der han fikk nødvendig hjelp. Det endte med at kommunen konkluderte med å pålegge naboen å sikre alt slik de hadde oppgitt at de skulle.

– De fikk en tidsfrist og dagbøter hvis det ikke ble gjort. Nå er den heldigvis sikret slik at ungene kan leke trygt.

– Advokaten gjorde en glimrende jobb

Til syvende og sist var det bygningsingeniøren som var det største problemet, og som i utgangspunktet ikke helt visste hva han gjorde. Hvordan saken og regningene til slutt ble fordelt mellom selskapet og naboen vil ikke Terje legge seg borti. Men han synes det er frustrerende når det som skal være fagkyndige folk ikke kan det de driver med.

Alt er nå ryddet opp i, takket være HELP Forsikring

– Hvis de ikke kan faget, finnes det sikkert jobber andre plasser, sier han spøkefullt.

Selv om hele prosessen tok to-tre år, er Terje veldig fornøyd med sin egen saksgang og hvordan det hele gikk. Alt er nå ryddet opp i, takket være HELP Forsikring. Han skryter særlig av advokaten sin:

– Advokaten gjorde en skikkelig god jobb og jeg merket godt at hun hadde kompetanse på området. Jeg fikk i tillegg råd og veiledning underveis, og ble fortalt hva jeg kunne gjøre og hva jeg gjorde feil – det likte jeg, avslutter han med et smil.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du tegne forsikringen via LOfavør. Har du ikke forsikringen kan du også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner i måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP Forsikring, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.