Advokatforsikring løste leiekonflikten

Publisert: 2. Sep 2014 | Kategori: Juridisk

De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt leid bolig. Mange av oss har også vært borti en vanskelig utleier. Når Elsa Henriksen ønsket å si opp en leiekontrakt grunnet alvorlige mangler og brannfarlig elektrisk anlegg, møtte hun null forståelse. Heldigvis visste hun hvor hun kunne få hjelp.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Etter flere år i USA, der hun både var gift med en advokat og jobbet som advokatsekretær, vet Elsa hvor viktig det er å ha tilgang på juridisk bistand. Hun skulle begynne i ny jobb, trengte bolig raskt, og ble glad da hun fant en leilighet som passet. Det hele så greit ut selv om leiligheten ikke var av det nyoppussede slaget. Utleier var et aksjeselskap – noe Elsa så på som betryggende. – Det virket som om det var seriøse folk, tenkte hun. Så feil kan man ta.

Alvorlige mangler og brudd på husleieloven

– Rett etter at jeg flyttet inn begynte strømmen å gå kontinuerlig. Da skjønte jeg at noe var galt. Jeg måtte også være ansvarlig for strømregningen for hele bygården. Etter fem måneder orket jeg ikke mer. Det var så mange alvorlige mangler og brudd på husleieloven at jeg så meg nødt til å flytte. Dråpen som fikk begeret til å renne over var at de andre beboerne, gjerne unge studenter, sa at deres leiligheter var direkte livsfarlige, forteller hun engasjert.

Elsa fant ny leilighet, flyttet ut, og varslet leietaker om at på grunn av brudd i husleieloven aktet hun ikke å betale husleie ut oppsigelsestiden på tre måneder.

– Tilbakemeldingen jeg fikk var såpass voldsomme at jeg bestemte meg for å kontakte advokat. Nok fikk være nok. Heldigvis er jeg godt kjent med lovverket, og vet hvor dyrt advokat kan være. Jeg har derfor lenge hatt advokatforsikring gjennom LOfavør og deres samarbeidspartner HELP Forsikring. Det angrer jeg ikke på i dag.

Fantastisk hjelp ga sjelefred

Heldigvis hadde Elsa tatt bilder av leiligheten når hun flyttet inn, noe som kom godt med da utleier påsto at Elsa selv var skyld i leilighetens tilstand. Hun var anklaget for hærverk. Hos HELP Forsikring fikk hun god forståelse og en bekreftelse på at de ville ta saken.

Hjelper deg ut av knipen

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 157 kroner måneden (totalt 1884,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.

– Jeg synes hjelpen jeg fikk var helt fantastisk. Det ble en ganske lang prosess fordi utleier ikke rettet seg etter deres direktiver, men nå slapp jeg å forholde meg til det. Jeg tror nok jeg hadde klart meg alene i forliksrådet hvis det hadde vært nødvendig, men det var en stressende periode der jeg gikk ned 10 kilo. Advokatforsikringen og advokatene hos HELP Forsikring har rett og slett gitt meg sjelefred, sier hun med et sukk.

Advokatforsikring er en sikkerhet

Ingen planlegger å havne i en situasjon der advokathjelp er nødvendig. Allikevel er det mange av oss som kommer dit en gang i løpet av livet. For Elsa ble advokatforsikringen løsningen som gjorde at hun kunne gå videre med livet i ny leilighet uten å måtte betale flere måneders husleie til en useriøs utleier.

– Det er en sikkerhet for meg å ha forsikringen og den er jo ikke dyr. Det endte med at jeg aldri fikk noen krav og vi slapp å havne i retten. Hadde vi derimot gjort det, hadde vi vært godt forberedt. Jeg kommer absolutt til å beholde forsikringen videre. Jeg vet nemlig et og annet om fordelen med å ha tilgang på advokat, avslutter hun med et smil.

Har du ikke LOfavør Advokatforsikring, kan du via LOfavør også benytte deg av advokatbistand gjennom vår samarbeidspartner Advokatfirmaet Legalis AS.