Advokatbistand – nå enda mer tilgjengelig

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 14. Nov 2017 | Kategori: Juridisk

Får du aldri ringt en advokat fordi du ikke vil gjøre det foran nysgjerrige kollegaer? Eller er du i tvil om det i det hele tatt er nødvendig? Med en gratis innledende samtale får du svar på alt du lurer på, nå også på kveldstid.

Mens det for noen er naturlig å finne en rask avklaring på et problem ved å kontakte advokat, kan det for andre virke både skremmende og dyrt å ty til profesjonell hjelp. Men det er kortere vei til advokatbistand enn du kanskje tror.

Med en umiddelbar tilbakemelding kan du kanskje få løst saken der og da

For er du klar over at en av de store fordelene du har som medlem i et LO-forbund, er at du enkelt kan kontakte en advokat med alle små eller store spørsmål du måtte ha om en sak eller en konflikt du opplever som privatperson?

Uansett hva det dreier seg om, er den første innledende samtalen både gratis og helt uforpliktende.

– Med en umiddelbar tilbakemelding kan du kanskje få løst saken der og da. Du får også vite om det er noe du kan gå videre med, og en anbefaling om hvordan du eventuelt bør gjøre det. Du har ingenting å tape på å ta en telefon, og du kan få mye ut av det, forklarer advokat Torstein Bae i Advokatfirmaet Legalis.

Du kan ringe på kveldstid

Det er ikke alltid er nødvendig med en advokat, men for oss som ikke jobber i det juridiske feltet, er det vanskelig å vite uten først å forhøre seg med en som vet hva han eller hun snakker om. Og det er nettopp det den gratis innledende samtalen er til.

ADVOKAT: Torstein Bae i Advokatfirmaet Legalis

Nå er det i tillegg utvidede åpningstider på telefonen hos Legalis, slik at du kan ta de viktige telefonene i fred og ro hjemme hos deg selv, etter endt arbeidsdag. Da slipper du å ha nysgjerrige kollegaer som lytter i bakgrunnen eller å bruke tid i lunsjen din på det.

– Vi vet at det er en del jobber der det ikke er så greit å ta en slik samtale, for det kan være ganske private ting man skal snakke om. Derfor har vi tro på at mange vil benytte seg av denne muligheten for å ikke stresse med det i arbeidstiden, sier Bae.

Du kan ringe Advokatfirmaet Legalis mandag til torsdag kl. 08.30-20.00, og fredag fra kl. 08.30-16.30. Som medlem når du dem på telefon 416 06 600, tast 4, deretter 1.

Spesialisert advokathjelp

Selv om advokatene gladelig svarer på spørsmål om alt du måtte lure på, så er det noen sakstyper de møter oftere enn andre. Dette gjelder særlig arv, eiendom eller kjøp.

– Vi bistår arvinger med å ordne opp i alt når noen har gått bort, eller hvis det oppstår uenighet mellom arvinger. Det er mange saker knyttet til samlivsbrudd, økonomisk oppgjør og samvær med barn. Og det kan være fornuftig å koble inn advokat hvis det blir trøbbel med kjøp av bolig, bil eller båt, forteller Torstein Bae.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Han oppfordrer også til å ta kontakt dersom du støter på helserettslige utfordringer, som at sykdom eller ulykke fører til økonomiske konsekvenser.

– Slik saker er vanskelige å håndtere og mange blir motløse når de får avslag. Det gjør dessverre at mange ikke får rettigheter de har krav på. Da kan gratis-samtalen med oss komme godt med, sier han.

Hos Advokatfirmaet Legalis blir du møtt av eksperter som er spesialiserte innenfor de ulike fagfeltene, slik at du kan føle deg trygg på at han eller hun har ekspertkunnskap om alle lover og regler innen det aktuelle feltet.

– Legalis har fem fagavdelinger med advokater som er spesialiserte innen de ulike områdene, noe som gir en ekstra god kompetanse. Advokaten som hjelper deg jobber med tilsvarende saker hver dag.

Nå kan enda flere få glede av fordelen

En sentral fordel du har som medlem i et LO-forbund, er LOfavør Innboforsikring. Inkludert i denne har du også en rettshjelpsforsikring, som er veldig god å ha hvis du skulle havne i en konflikt som privatperson. Den kan i mange tilfeller dekke advokatkostnader, og for å få denne hjelpen må det sendes en søknad til SpareBank 1 Forsikring.

– Advokatene i Legalis kan reglene for hva du kan få dekning for og vil vurdere om det er aktuelt å sende søknad. Vi hjelper deg så med søknaden, uten ekstra kostnad, sier han.

Ingen spørsmål er for små eller dumme, og alle i husstanden kan ringe

Nytt nå er også det at hele husstanden* kan benytte seg av medlemsfordelen med den gratis innledende samtalen. Tidligere var det kun medlemmet selv det gjaldt. Ingen spørsmål er for små eller dumme, og alle kan ringe – om det så er mor, far eller unge i husstanden som har spørsmål knyttet til studier eller andre ting.

– Det er en fin forbedring av fordelen som gjør at enda flere kan få glede av den, avslutter Bae.

Dersom du ønsker å gå videre med saken din, får du rabattert pris på det videre arbeidet for advokaten, og du betaler aldri før du har inngått en skriftlig oppdragsavtale. Gjelder det en konflikt i forbindelse med jobb, kontakter du forbundet ditt direkte.

Les mer om advokatbistanden du kan benytte deg av som medlem av et LO-forbund.

*Med husstand menes inntil to voksne som lever sammen i ekteskap eller ekteskapslignende forhold, folkeregistrert på samme adresse og deres helt eller delvis hjemmeboende barn under 25 år.

HJELPER DEG UT AV KNIPEN

Er du medlem av et LO-forbund får du mange gode fordeler. Med LOfavør Advokatforsikring fra HELP Forsikring får du tilgang til spesialiserte advokater som kan gi deg enkle råd og svar på juridiske spørsmål, eller kan ved en konflikt ta saken din hele veien gjennom rettssystemet. Du betaler ingen timepris, kun forsikringspremien.

For 149 kroner måneden  (totalt 1788,- per år) får du:

  • Dekket alle saksomkostninger ved juridisk konflikt. Også motpartens om du skulle tape saken.
  • Ved en sak får du ubegrenset advokathjelp til saken er løst. I tillegg får du 15 timer rådgivning i året.
  • Tilgang til viktige juridiske kontrakter og dokumenter alle burde ha.

Noen forbund har inngått kollektiv avtale med HELP, slik at forsikringen er inkludert i medlemskapet. Om du lurer på om ditt forbund er et av disse, er turen kort til lofavor.no.