Hva vet du om LOfavør?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 2. Mar 2016 | Kategori: Info

Du har helt sikkert hørt om både LO og LOfavør, men vet du egentlig hva som er forskjellen og hvorfor du bør være fagorganisert?

LO, eller Landsorganisasjonen i Norge, er landets største sammenslutning av arbeidstakere som er organisert i ulike forbund. Så mange som over 900 000 nordmenn er organisert i et av de 25 forbundene som er tilsluttet LO, og fordelene ved å være mange er mange.

LO engasjerer seg nemlig ikke bare i arbeidsrettighetene dine, men også i andre interesser som angår deg privat

Lurer du på hva det gjør for deg og hvilke fordeler det gir? Her får du svarene.

Hvorfor skal du være medlem i et LO-forbund?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Du vet kanskje at hvis du er medlem i et LO-forbund så har du noen å lene deg mot når det gjelder arbeids- og lønnsvilkår. Men vet du at du blir ivaretatt også i privatlivet?

LO engasjerer seg nemlig ikke bare i arbeidsrettighetene dine, men også i andre interesser som angår deg privat. Derfor er det forhandlet frem gode avtaler på områder som bank, forsikringer, juridisk, ferie og hjem.

Som medlem får du noen av disse fordelene obligatorisk gjennom forbundet via kollektive avtaler, mens andre står du fritt til å velge selv. Det finnes også egne fordeler for deg som er mellom 18-34 år.

Hva er LOfavør?

Landsorganisasjonen i Norge ble stiftet allerede i 1899, men forløperen til LOfavør oppsto først i 1939. Forbundene ville da gi medlemmene et rimelig ferietilbud og opprettet Norsk Folkeferie. Etter hvert ble tilbudet utvidet til å gjelde flere områder og inkluderer i dag gode avtaler på ting som banktjenester, forsikringer og juridisk bistand.

LOfavør er altså navnet på fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund, og er ikke et forbund i seg selv. Programmet eies av både LO og forbundene.

Hva koster det å være medlem?

Kontingenten avhenger av hvilket LO-forbund du melder deg inn i, men oftest er det et månedlig trekk å betale til forbundet. Dette utgjør en liten prosentdel av lønnen din, og blir stort sett ikke mer enn noen få hundrelapper i måneden. Summene du kan spare på fordelene som strøm, forsikringer og mobilt bredbånd, gjør at du uansett vil tjene på medlemskapet. I tillegg får du en del av kontingenten igjen på skatten. Det aller beste er likevel vissheten på at du kan føle deg trygg og ivaretatt, både på jobb og privat.

Hva kan LOfavør gjøre for deg?

Det kan være vanskelig å velge de riktige leverandørene, men som medlem i et LO-forbund har LOfavør allerede gjort jobben for deg. De gunstige avtalene er forhandlet frem på dine vegne, med gode betingelser og langsiktige avtaler til konkurransedyktige priser. Slik kan du være sikker på at du får gode fordeler fra seriøse og etiske leverandører.

De gunstige avtalene er forhandlet frem på dine vegne

Du kan blant annet benytte deg av et komplett forsikringstilbud og bankprodukter, juridisk hjelp fra anerkjente advokater, showpakker og hotellopphold eller andre ferietilbud.

LOfavør jobber stadig med å forbedre og utvide produktene og tilbudet til deg som er medlem.

Hvilke fordeler gir det deg?

For å gjøre det enklere for deg har LOfavør delt fordelene inn i ulike kategorier. Alt leveres av anerkjente leverandører.

  • Forsikringer – Her får du blant annet Norges beste innboforsikring, gode betingelser og vilkår, lavere egenandel og markedets beste bonussystem.
  • Bank – Du kan benytte deg av fordelaktige tilbud på spare- og låneprodukter, pluss et MasterCard som det anbefales at du bruker både på reise og til netthandelen.
  • Juridisk – God juridisk hjelp skal være tilgjengelig for alle, og du kan velge mellom to gunstige tilbud; advokatbistand og advokatforsikring.
  • Hus og hjem – Gunstige tilbud på det du trenger, som strøm, eiendomsformidling, mobilt bredbånd og mobilabonnement.
  • Ferie/opplevelser – Rabatterte priser og variert tilbud på feriereiser, hotellopphold og leiebil.
  • LOfavør Ung – Egne medlemsfordeler for deg som er 18-34 år.

Hvordan får du oversikt over fordelene?

SLIK LASTER DU NED LOFAVØR-APPEN

Det er veldig enkelt å ha oversikt over de ulike fordelene – både de du allerede har tatt i bruk og de som ligger der tilgjengelig for deg. Med LOfavørs app på mobilen er du kun et tastetrykk unna total oversikt, og du har den alltid med deg.

Hvor kan du få vite mer?

Med LOfavør i ryggen får du nyttige fordeler av høy kvalitet, og til riktig pris. Er du ikke medlem i et LO-forbund, men ønsker å melde deg inn? Eller ønsker du å lese mer om de ulike fordelene du kan benytte deg av via LOfavør?

Da er veien kort til lofavor.no.