Dette betyr LOfavør for deg som er organisert

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Sep 2016 | Kategori: Info

Hvis du er medlem av et LO-forbund, har du også tilgang til fordelsprogrammet LOfavør. Men hva innebærer dette og hva betyr disse fordelene egentlig for deg?

Du har kanskje valgt å melde deg inn i et LO-forbund for å føle deg litt tryggere dersom noe skulle oppstå i arbeidslivet. Som medlem kan du også benytte deg av LOfavør, men vet du hva det er og hva slags betydning det har for deg?

– LOfavør betyr at medlemmene kan få merverdi ut av medlemskapet sitt. De kan spare inn mye på de ulike fordelene og samtidig få mer ut av kontingenten de betaler for å være medlem, sier Gunn Huseby.

Hun er avdelingsleder for medlemsservice i Norsk Sjømannsforbund, et LO-forbund hvor mange medlemmer benytter seg flittig av fordelene de får gjennom LOfavør.

LOfavørs kvalitetsstempel

Noen av fordelene i LOfavør er kollektive avtaler, mens andre ligger tilgjengelige hvis du selv ønsker å benytte deg av dem. Medlemmer av Norsk Sjømannsforbund har for eksempel tre forsikringer inkludert i sitt medlemskap: LOfavør Innboforsikring, HELP advokatforsikring og LOfavør Grunnforsikring, men dette varierer mellom forbundene.

Se en oversikt over hvilke kollektive avtaler som gjelder for det forbundet du er medlem av.

Uansett hvilke fordeler du velger å benytte deg av, kan du være sikker på at de er levert av seriøse leverandører med solide verdier.

LOfavør betyr at medlemmene kan få merverdi ut av medlemskapet sitt

– Det er viktig å få frem at det er forbundene som setter stemplene på fordelene og leverandørene. Vi har gjort jobben for medlemmene for å sikre at vi har gode tilbud, forteller Gunn.

LOfavør inneholder mange fordeler innen ulike kategorier, og økt bevissthet rundt disse er viktig for forbundene.

Norges beste innboforsikring og andre forsikringer

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Er du usikker på hva LOfavør Innboforsikring er for noe? Da er du ikke alene, for det er den fordelen flest medlemmer spør om.

– Ikke alle er klar over omfanget av denne forsikringen og hva den innebærer, men det er likevel en forsikring medlemmene er veldig fornøyde med. Spesielt med tanke på skadeoppgjør har vi fått tilbakemelding på at det fungerer bra, og at kundeservicen er veldig god, sier Gunn.

Det er ikke Norges beste innboforsikring uten grunn, og har nå også blitt enda bedre. Med mindre du har reservert deg, er elevmedlem, eller er medlem av Norsk Jernbaneforbund eller Lokmannsforbundet, har du allerede LOfavør Innboforsikring i medlemskapet ditt.

I fordelsprogrammet finner du i tillegg et komplett forsikringstilbud med de fleste andre forsikringer du kan få bruk for i løpet av livet, som for eksempel hus-, livs-, reise- eller ulykkesforsikring. Du får gode betingelser og vilkår, lavere egenandel og markedets beste bonussystem på forsikringene som er forhandlet frem fra samarbeidspartner SpareBank 1.

Ulike banktjenester og juridisk hjelp

Via LOfavør kan du benytte deg av fordelaktige tilbud på ulike banktjenester, som spare- og låneprodukter tilpasset deg og din livssituasjon. Visste du at du får enda flere fordeler dersom du velger å ha brukskonto, lån og sparing i samme bank? Bruker du kun SpareBank 1, får du i tillegg en personlig rådgiver.

Det er de unge som er fremtiden og det er bra vi kan skape tilbud som unge er interessert i

LOfavør tilbyr også et eget MasterCard, som det anbefales at du bruker både mens du er på ferie og til netthandelen. Riktig bruk av kortet minimerer risikoen for å bli utsatt for ting som ID-tyveri og misbruk.

Mange av oss havner i situasjoner hvor vi må ha, eller burde hatt, juridisk hjelp. Ettersom advokathjelp er dyrt, er det ofte lommeboka som bestemmer om du kan søke hjelp eller ikke. Fordi god juridisk bistand bør være tilgjengelig for alle, har LOfavør lagt opp til to forskjellige tilbud: advokatbistand fra Advokatfirmaet Legalis og Advokatforsikring fra HELP forsikring.

LOfavør Ung

Mange unge tenker kanskje at de ikke trenger å melde seg inn i et LO-forbund, men sannheten er at det kan være smart å gjøre det så fort som mulig. Er du mellom 18 og 34 år gammel får du nemlig tilgang til egne medlemsfordeler som er spesielt gunstig for deg som er i aldersgruppen.

Gunn Huseby kan fortelle om mange henvendelser angående student- og lærlingforsikring, særlig rundt studiestart. Dette er en super trygghetspakke som inkluderer reise-, ulykkes-, og innboforsikring i én pakke til en gunstig pris.

– Det er de unge som er fremtiden og det er bra vi kan skape tilbud som unge er interessert i. Det er i tillegg en kjempefin måte å rekruttere nye medlemmer på, sier hun.

Fordeler til hjemmet og opplevelser

For at du skal slippe å finne frem i jungelen av ulike leverandører, består LOfavør også av fordeler du kan ha bruk for i hus og hjem. Du kan velge mellom trygge og gunstige avtaler på strøm hos Fjordkraft, og hvis du skal selge bolig eller fritidseiendom, får du 5000 kroner i medlemsfordel hos Eiendomsmegler 1. Der vil du få hjelp fra dyktige eiendomsmeglere som besitter god lokal- og markedskunnskap.

SLIK LASTER DU NED LOFAVØR-APPEN

Visste du at ferie og opplevelser var noe av det første LOfavør gjorde tilgjengelig for sine medlemmer? Dette er noe som fortsetter å ha økt fokus, og blant fordelene i denne kategorien finner du et variert tilbud innen reiser, hotellopphold, leiebil og teater – for å nevne noe.

Husk at det er mye enklere å ha en oversikt over alle fordelene dine hvis du laster ned LOfavør-appen og registrerer deg som bruker.

Her kan du lese mer om LOfavør, alle kategoriene og fordelene.