De beste fordelene for deg som er ung

Publisert: 26. May 2014 | Kategori: Info

Er du student, har fast inntekt og ønsker deg et langt og godt yrkesliv, får du mange fordeler ved å være fagorganisert. Et medlemskap i et LO-forbund er nemlig ikke bare fordelaktig for de over 40, men gir også unge trygghet i privatlivet så vel som i arbeidslivet.

Kanskje er du klar for å ta fatt på en voksen tilværelse, full av drømmer og ambisjoner og er sulten på livets utfordringer? Det kan virke overveldende, men heldigvis har LOfavør forhandlet frem gode avtaler som gjør livet litt enklere. Første steg på veien er å melde deg inn i et forbund i LO.

Medlemsfordelene er ikke få

–  Melder du deg inn som studentmedlem får du et rimeligere medlemskap som først og fremst gir deg en trygghet på arbeidsplassen dersom noe skulle skje. I tillegg har vi en hel rekke medlemsfordeler du kan benytte deg av hvis du ønsker, sier markedskonsulent Cecilie Loe i LOfavør.

Medlemsfordelene hun snakker om er ikke få. Bank, forsikring, rådgivning – gjennom LOfavør slipper du å ta de vanskelige valgene fordi de allerede har tatt dem for deg. Er du medlem av et LO-forbund kan du være sikker på at fordelene er av høy kvalitet. Kun det beste er nemlig godt nok.

Gunstig rente i BSU

– LO-forbundene har forhandlet frem ekstra gode fordeler for de som er unge, og et godt eksempel er vår BSU-konto som vi tilbyr gjennom samarbeidet med SpareBank 1. Her får du blant annet en rentefordel på 0,25 prosentpoeng på toppen av bankens allerede høye BSU-rente, sier Loe.

Du kan få en veldig god forsikringsgrunnpakke til en rimelig pris

Og som de fleste av oss vet allerede, er sparing i BSU en smart måte å sette av penger til egenkapital på. Du kan spare opp til 300 000 kroner med høyere rente enn vanlige sparekontoer, og du kan få opp til 5000 kroner i skattefradrag hvert år. Ikke dumt når du er ung og lommeboken gjerne kunne vært litt mer romslig.

Andre fordeler du kan nyte godt av gjennom samarbeidet mellom LOfavør og SpareBank 1 er de ulike forsikringene. Innboforsikring er inkludert i medlemskapet ditt, og ønsker du å sikre deg på reise eller dersom du skulle komme utfor en ulykke, har LOfavør en helt egen Studentforsikring.

– Dette er en helårs reiseforsikring og ulykkesforsikring i ett, og sammen med innboforsikringen har du en veldig god forsikringsgrunnpakke til en rimelig pris. Perfekt for deg som er ung, sier hun.

Ekstra gode tilbud til unge

Er tiden inne for å kjøpe bolig, får alle studentmedlemmer av LO-forbund ekstra gode tilbud på boliglån. Å kjøpe bolig for første gang er også et stort ansvar, så her gjelder det å ha tungen rett i munn og få kontroll over privatøkonomien. Økonomisk rådgivning er helt gratis gjennom LOfavør, og skulle du få problemer med nedbetaling av boliglånet hvis du blir arbeidsledig, har du muligheten til å kjøpe betalingsforsikring som gir deg og boligen ekstra sikkerhet om noe uforutsett skulle skje.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Vi tilbyr også advokatforsikring som bare koster 149 kroner i måneden hvor du får ubegrenset tilgang til advokat. Forsikringen kan hjelpe deg med å lage gode avtaler og kontrakter slik at du unngår trøbbel senere, og du får hjelp dersom du har havnet i en konflikt. Du kan kontakte advokaten din uten å betale noe ekstra, enten du bare trenger et juridisk råd, eller mer omfattende hjelp. Skulle det for eksempel bli rot med utleier, bokollektivet eller depositum kan du ringe din egen advokat som tar deg gjennom hele rettssystemet om nødvendig, sier Loe.

Forsikringen gjelder privatlivets viktigste rettsområder, blant annet familie, arv, kjøp og fast eiendom, og du betaler bare premien. Her er det ingen skyhøy timespris.

Det er med andre ord ikke bare den eldre garde som med fordel bør være medlem av et LO-forbund. Er du ung og ønsker tilgang til markedets beste tilbud er det bare en ting å gjøre. Meld deg inn i dag.

Priseksempel boliglån for unge:

Et lån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetaling. Lånet koster 8.773,- i måneden (Terminbeløp). Rente 2,25% Effektiv rente er fra 2,33%. Termingebyr kr 50,- Totalt kr. 2.631.478,-