Tar du godt nok vare på tennene dine?

Skrevet av: RED Storyline | Publisert: 10. Sep 2018 | Kategori: Helse

Det er mye vi forsikrer her i livet – blant annet bolig, innbo, bilen og reiser. Likevel er det mange som glemmer å forsikre noe annet som er like viktig, nemlig tennene og munnhelsen.

Hvis du er som veldig mange andre nordmenn, så er tannlege en av de tingene du nedprioriterer. Mange synes det er ubehagelig, mens andre sliter med tannlegeskrekk. Den største grunnen til at mange holder seg unna tannlegen er likevel prisen.

Tannlegeregningen kan fort ende på en sum som tilsvarer en halv månedslønn

Blir vi syke er vi heldige som har et godt helsevesen til å ta hånd om oss, men dersom det skjer noe med tennene må man dekke det selv – og det kan gjøre et kraftig innhogg i økonomien. Tannlegeregningen kan fort ende på en sum som tilsvarer en halv månedslønn,  og det er kanskje ikke noe alle legger av penger til?

Med en tannhelseforsikring slipper du derimot å bekymre deg for høye tannlegeregninger.

Tannhelseforsikring gir en økonomisk trygghet

Ved å forsikre munnhelsen får du en økonomisk trygghet, i tillegg til at det bidrar til å redusere risikoen for alvorlige sykdommer. Få er nemlig klar over at en dårlig tannhelse kan føre til en rekke alvorlige lidelser ellers i kroppen, og at god tannhelse derfor bør være en prioritet – på lik linje med en generell god helse.

Som medlem i et LO-forbund har du medlemsfordelen LOfavør Tannhelseforsikring – og du får rabatt på denne forsikringen, som er levert av Norsk Tannhelseforsikring.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

For å gi deg en kort innføring i hva forsikringen innebærer har vi samlet tre ofte stilte spørsmål fra andre medlemmer i LO-forbund:

Hvem er forsikringen for?

  • Forsikringen er for alle medlemmer av et LO-forbund og av norsk folketrygd. Du må være mellom 18 og 69 år, og kan medforsikre familiemedlemmene du vil.

Hva dekker forsikringen?

  • Den dekker plutselige og uforutsette behandlingsbehov som oppstår, som ordinære hull eller skifte av fyllinger, trekking av tenner, rotfylling, innsetting av broer, kroner eller implantater.
  • Forsikringen dekker ikke utgifter til behandling som allerede er påbegynt når du tegner den eller behandling i utlandet utover Skandinavia.

Er det noen krav til forsikringen?

  • Før du tegner forsikringen må du ha vært til rutinekontroll hos en norsk tannlege i løpet av de siste 15 månedene. Aktuelle behandlingsbehov på tegningstidspunktet må du imidlertid dekke selv.
  • Forsikringen krever at du går til en årlig kontroll hos tannlegen, noe som også vil forebygge en dårlig munnhelse og redusere risikoen for andre sykdommer.
  • Så lenge tannlegen din er medlem av Den norske tannlegeforening, kan du selv velge hvilken tannlege du vil gå til.

Her kan du se hele lista over de oftest stilte spørsmålene om tannhelseforsikringen.

Sikrer deg og familien en god tannhelse

Du kan velge blant tre ulike forsikringer i LOfavør Tannhelseforsikring som er tilpasset forskjellige aldersgrupper. Det gjør det enkelt for deg å finne den som passer deg best ut fra dine behov, ønsker og personlig økonomi.

Visste du at tannlegeutgifter er den største uforutsette utgiften i familieøkonomien, etter bilen?

Ved å betale en årlig eller kvartalsvis sum, sikrer du tannhelsen og en økonomisk forutsigbarhet for deg og familien. Visste du forresten at tannlegeutgifter er den største uforutsette utgiften i familieøkonomien, etter bilen? Det gir bare nok en grunn til å tegne LOfavør Tannhelseforsikring.

Her kan du lese mer om LOfavør Tannhelseforsikring.