Nå slipper du å bekymre deg for høye tannlegeregninger

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 14. Dec 2017 | Kategori: Helse

Vet du egentlig hvor viktig det er å gå jevnlig til tannlegen? Dersom du unngår tannlegebesøk vil det ikke bare gå utover tennene dine, men det kan også påvirke resten av kroppen.

For mange kan bare tanken på det å gå til tannlegen gi en vond smak i munnen, bokstavelig talt, og noen lar det derfor gå flere år mellom hver gang de setter seg i tannlegestolen. Men munnhelsen er minst like viktig å ta vare på som resten av kroppen. Skal du unngå at problemene og kostnadene blir så store at de blir vanskelige å håndtere, bør de tas så tidlig som mulig.

Det er mange grunner til å oppsøke tannlege med jevne mellomrom

En smart løsning som gir deg både økonomisk forutsigbarhet og muligheten til å opprettholde en god tannhelse er LOfavør Tannhelseforsikring, levert av samarbeidspartner Norsk Tannhelseforsikring. Den kan tegnes av alle mellom 18 og 70 år, og som medlem i et LO-forbund får du rabatt på forsikringen – som til syvende og sist er et viktig tiltak for helsen din.

God tannhelse er også viktig for din generelle helse

– Drivkraften vår bak å lage denne forsikringen er å skape en bevissthet i samfunnet om hvor viktig oral helse er for kroppen, og hvordan det er relatert til andre sykdommer, forklarer Magne Heitnes, daglig leder i Norsk Tannhelseforsikring.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

De fleste er nemlig ikke klar over at det har en viktig betydning for den generelle helsen. Blant annet er det store sammenhenger mellom helsetilstanden i munnen og hjerte- og karsykdommer. Det er altså mange grunner til å oppsøke tannlege med jevne mellomrom.

– En tannlege er faktisk ikke bare der for å rense og se etter hull i tennene dine, men kan på lik linje med en allmennlege også oppdage alvorlige sykdommer. Tannlegen kan i tillegg avdekke problemer relatert til stress, som at du biter sammen tennene eller gnisser dem om natten, sier Heitnes og fortsetter:

– På sikt kan ikke dette bare gå utover tennene dine, men også føre til plager som stiv nakke og hodepine. Derfor er det viktig for oss at folk begynner å gå fast til tannlegen.

Håper forsikringen kan bidra til økt sunnhet

Norsk Tannhelseforsikring ønsker å få slutt på det at vi velger bort tannlegen som en utgift. Særlig unge dropper tannlegen, som etter fylte 20 år plutselig må betale for tannlege på egen hånd.

– Over halvparten av unge slutter helt å gå til tannlegen, og legger dermed et dårlig grunnlag for videre oral helse.*

Med dagens matvaner er det større grunn til bekymring. Økt inntak av sportsdrikker, juice og andre syreholdige drikker skader tennene. Unngår du også tannlegen kan summen av dette bli flere hull og andre skader, som betyr mer jobb for tannlegen og et kraftig innhugg i økonomien når regningen kommer. Med LOfavør Tannhelseforsikring slipper du dette.

Du skal få bruke den tannlegen du føler deg trygg på

Det eneste kravet du må oppfylle for å kunne benytte deg av tannhelseforsikringen, er at du går til tannlegen hvert år – eller innenfor en periode på 15 måneder. Slik vil du kunne sikre deg selv en god munnhelse, og opprettholde den.

– Vi håper denne forsikringen kan bidra til å øke den orale sunnheten for generell helse og trivsel blant folk.

Trygghet for forbrukeren er også viktig for Norsk Tannhelseforsikring. Et overordnet krav er at behandlende tannlege er medlem av Den norske tannlegeforening, som sikrer et kvalitetsstempel.

– Du skal få bruke den tannlegen du føler deg trygg på, og vi har full tillit til at han eller hun anbefaler den behandlingen som er optimal for hver enkelt pasient, sier Heitnes.

De fleste velger forsikringen med ekstra sikkerhet

Den nest største uforutsette utgiften til en familie, etter bilen, går til tannlegen. Ikke så rart når det å bite av en tann kan koste over 20 000 kroner.

– Tannhelseforsikringen er derfor en god trygghet å ha, så du kan ta tak i problemet når det oppstår og ikke senere.

LOfavør Tannhelseforsikring er delt inn i tre ulike varianter; Platina, Gull og Perle. Du velger den forsikringen som passer best for deg etter behov, ønsker og økonomi.

Mange synes dette er en fin ordning

Det er allerede mange medlemmer som har valgt å tegne forsikringen, og tilbakemeldingene er positive. Blant dem som har valgt å benytte seg av medlemsfordelen er det nesten halvparten som har tegnet det største produktet, Platina, mens 14 prosent har tegnet Perle, den laveste.

– Det sier litt om at folk ønsker å forsikre seg mot alle typer uforutsette hendelser. Mange synes dette er en fin ordning og forteller at de setter pris på den, avslutter Heitnes.

LOfavør Tannhelseforsikring gir økonomisk trygghet

Med LOfavør Tannhelseforsikring betaler du en overkommelig sum, som gir deg og familien en økonomisk forutsigbarhet og trygghet.

Les mer om hvilken variant av LOfavør Tannhelseforsikring som passer best for deg.  

*Kilde: Levekårsundersøkelse, Statistisk Sentralbyrå, Rapport 29/2010