Trenger du trygghetsforsikring på elektronikkvarer?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 27. Nov 2015 | Kategori: Forsikring

Når du skal kjøpe ny mobiltelefon, vaskemaskin, TV eller andre elektronikkvarer blir du ofte tilbudt en egen trygghetsforsikring av butikken. Er den egentlig verdt det og har du i det hele tatt bruk for den?

Tilbudet om tilleggsforsikring kommer ofte først når du står i kassa for å betale. Er du stresset av køen bak deg og helst vil hjem, kan situasjonen føre til at du takker ja uten helt å vite hva du aksepterer – trenger du den egentlig? Sannsynligvis ikke, mener produktsjef i SpareBank 1 Forsikring, Lars Marthinsen.

– Skader eller uhell i forbindelse med de vanlige tingene du kjøper av elektronikk som kjøleskap, vaskemaskin og TV er som regel dekket av innboforsikringen din, sier han.

Allerede dekket av innboforsikring

Butikkene ønsker å tilby deg en ekstra trygghet med tilleggsforsikringene, men ofte blir det slik at du betaler mer enn du får igjen. Det er heller ingen grunn til å være dobbeltforsikret. Som medlem i et LO-forbund kan du ha Norges beste innboforsikring, LOfavør Innboforsikring obligatorisk i medlemskapet ditt.

I de aller fleste tilfeller kan jeg ikke se noe som helst behov for ekstra forsikringer på typiske hvite- og brunevarer som står hjemme

– I de aller fleste tilfeller kan jeg ikke se noe som helst behov for ekstra forsikringer på typiske hvite- og brunevarer som står hjemme. Personlig har jeg aldri sagt ja til slike tilbud, forteller produktsjefen.

Alt innbo og løsøre i hjemmet har du allerede forsikret, samtidig som du er dekket for skader ved brann, vann og tyveri. LOfavør Innboforsikring gjelder også tilfeldig skade på gjenstander som PC, nettbrett, briller og lignende.

Skulle du være av den klønete typen og mister iPaden i gulvet, knuser flatskjermen før montering eller snubler i PC-ledningen så den går i gulvet, dekker innboforsikringen din også dette.

– LOfavør Innboforsikring inkluderer nemlig en uhellsdekning som gjør at du kan få dekket denne type skader.

Vurder heller en verdisakforsikring

Innboforsikringen dekker primært gjenstander på stedet du bor, men du kan trygt ha med deg mobiltelefon, kamera og PC rundt omkring uten å behandle objektene med silkehansker.

– Forsikringen dekker uhellskader også utenfor hjemmet, men er begrenset til innenfor Norden, sier Lars.

Gå gjennom innboforsikringen din for å se om den dekker ditt behov

Har du spesielt dyre gjenstander du er redd for og som du tar med på reise over hele verden, tipser produktsjefen å heller tegne en verdisakforsikring.

– Benytt deg av denne forsikringen på veldig kostbare gjenstander som for eksempel kamerautstyr, smykker eller bunad. Det blir som regel rimeligere enn trygghetsforsikringen du kjøper i butikken.

Gevinsten kan være heller liten ved å takke ja til tilbudet fra butikken. Derfor er det lurt å gjøre seg opp en mening før du skal handle.

– Gå gjennom innboforsikringen din for å se om den dekker ditt behov. Når du setter deg inn i hva denne koster per år kontra tilleggsforsikringen i butikken, tror jeg nok du kommer frem til konklusjonen om at du ikke trenger den.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– En forsikring du egentlig ikke trenger

Som forbruker har du noen rettigheter på din side det kan være greit å vite om på forhånd. Tekniske feil er det butikken som skal stå til ansvar for, men pass på å klage så fort du oppdager feilen. Husk at uansett hvor lang garantitid du får av butikken, gir forbrukerkjøpsloven deg en reklamasjonsrett på inntil fem år. Hvor lang denne klagefristen er, avhenger av forventet levetid på gjenstanden. Forbrukerrådet har flere tips om dine rettigheter.

Når du likevel kan få dekket produktet gjennom reklamasjonsordninger eller innboforsikring er det mange som ender med å betale uforholdsmessig mye for trygghetsforsikringer.

– Tar du godt vare på tingene dine, blir det fort bortkastede penger med en forsikring du egentlig ikke trenger. Dette er et produkt jeg mener de aller fleste ikke har behov for, avslutter Lars.

Les mer om LOfavør Innboforsikring og hva den dekker.