Tre forsikringer alle studenter bør ha

Publisert: 12. May 2015 | Kategori: Forsikring

Forsikring – smak på ordet. Det høres kjedelig ut, ikke sant? Noen ganger så kjedelig at det går helt i glemmeboken, spesielt hvis du er student og budsjettet i utgangspunktet er stramt. Forsikring er kanskje ikke det mest spennende her i verden, men det er den beste investeringen du har gjort hvis du først har skikkelig uflaks.

Studentforsikring

Studentpakken inneholder helårs reiseforsikring og ulykkesforsikring. Sammen med innboforsikringen som du allerede har gjennom medlemskapet ditt, er dette en super trygghetspakke. Forsikringen leveres av LOfavørs samarbeidspartner SpareBank. Forsikringen kan kjøpes av de med student- eller lærlingmedlemskap. Pris kr 952,- per år.

Se faktaboks nederst i saken for mer informasjon.

Ingen av oss har flaks hele tiden. Det kommer kanskje en dag da også du har litt uflaks. Muligens fikk du eksamensoppgaven du absolutt ikke ville få. Det går det dessverre ikke an å forsikre seg mot. Blir du utsatt for en ulykke hjemme eller i utlandet, eller mister bagasjen eller brekker et bein på ferie, er det derimot mulig å sikre seg en trygghet. Studentforsikring er løsningen. Å ikke være forsikret, selv som student, er nemlig alt annet enn smart.

Disse forsikringene bør du ha

Som student sier det seg selv at lommeboken ikke tillater flere utgifter enn høyst nødvendig. Det gjelder å kjøpe de forsikringene du virkelig bør ha, og da er reise-, ulykkes- og innboforsikring tre forsikringer du bør merke deg.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

En god reiseforsikring er noe alle bør ha. Allikevel dropper så mange som 1 av 5 å kjøpe det. Ikke ta det for god fisk at du er dekket av mamma og pappas forsikring, og ikke vær skråsikker på at dersom du betaler turen med kredittkort, er du dekket for alt som kan skje på reise. Velg en helårs reiseforsikring – det er ofte det rimeligste – men husk at det ikke betyr at du kan være borte i ett helt år og samtidig være forsikret. Skal du være på reise i sammenhengende mer enn 60 dager, må du kjøpe tilleggssforsikring. Velger du å droppe reiseforsikringen og havner på sykehus kan det fort bli dyrt. De dyreste tilfellene i USA har kommet opp i tre millioners-klassen.

Ulykkesforsikring er heller ikke dumt å ha. Reiseforsikringen din dekker kun ulykker på reise, men har du i tillegg en egen ulykkesforsikring kan du sikre deg økonomisk dersom du blir utsatt for en ulykke som gjør deg helt eller delvis invalid. En uføreforsikring er en mer komplett måte å forsikre seg på, men for studenter med lite penger til overs, er dette et supert alternativ.

Innboforsikring er et must, selv for studenter uten mange eiendeler. De fleste eier nemlig mer enn de tror, og den dagen tyven kommer på besøk og tar med rubbel og bit, eller grandiosaen du satt inn i ovnen i de sene nattetimer setter fyr på leiligheten – ja, da angrer du ganske greit om forsikringen ikke allerede er på plass. Naturlig nok er det ikke mulig å kjøpe forsikring ETTER at uflaksen har oppstått, så det gjelder å være før var.

Skreddersydd pakketilbud for studenter

Melder du deg inn i et LO-forbund får du fordeler på en av markedets aller beste studentpakker gjennom fordelsprogrammet LOfavør. Først og fremst er innboforsikring, også kalt LOfavør Innboforsikring, inkludert i medlemskapet ditt. I tillegg kan du kjøpe studentforsikring som inkluderer helårs reiseforsikring og ulykkesforsikring. Reiseforsikringen gir deg tilgang på 24 timers nødassistanse i hele verden, og ulykkesforsikringen dekker behandlingsutgifter etter skade med en egenandel på bare 1000 kroner. Melder du deg inn og kjøper forsikring i dag, kan du føle deg trygg i morgen.

Dette er inkludert i Studentforsikringen

Helårs reiseforsikring

 • Gjelder alle ferie- og fritidsreiser hele året med minst én overnatting – med varighet inntil 70 dager.
 • Dekker reisegods, hjemtransport, avbrutt reise, reiseulykke, forsinkelse, reiseansvar og rettshjelp.
 • Dekker utgifter til lege, sykehusopphold, medisin med mer dersom du blir syk på reisen.
 • Avbestillingsforsikring er inkludert.
 • Du får 24 timers nødassistanse i hele verden.

Ulykkesforsikring

 • Gjelder hele døgnet – også på arbeidsplassen.
 • Dekker behandlingsutgifter etter ulykkesskade.
 • Dekker ulykkesskader i fritiden som fører til varig medisinsk invaliditet* eller død.
 • Egenandelen ved behandling er 1 000 kroner.
 • *Med varig medisinsk invaliditet menes livsvarig skade på kroppen, eller tap av kroppsdeler/sanser eller nedsatt funksjon i disse.