Sikrer økonomien hvis du blir ufør

Publisert: 2. Sep 2014 | Kategori: Forsikring

Å bli ufør i ung alder og motta minstepensjon livet ut er alt annet enn et luksusliv. Tar du noen enkle grep i dag, kan du bidra til å trygge økonomien din i fremtiden dersom du ikke har muligheten til å ta del i arbeidslivet lenger.

Uførepensjon

LOfavør Uførepensjon passer for deg som ønsker å trygge en langsiktig inntekt om du skulle bli syk og ikke lenger kan jobbe. Hvis du vil ha en langsiktig trygghet er dette løsningen for deg.

Forsikringen har ingen begrensninger, men vurderer erstatning basert på uførhetsgrad. Du får også full utbetaling med minimum 50 prosent uførhet, noe som skiller forsikringen fra mange andre på markedet som utbetaler kun ut ifra den prosentvise uføregraden du får.

LOfavør Uførepensjon kan kjøpes av medlemmer av LO-forbund mellom 15 og 60 år, og du kan selv bestemme forsikringssum mellom 20.000 og 100.000 årlig.

Forsikringen leveres av SpareBank 1.

Stadig flere unge blir nemlig uføre, og minstepensjon setter raskt en stopper for at du kan fortsette å leve det livet du lever i dag. Uansett hva du gjør har du ikke lenger muligheten til å påvirke inntekten din. Derfor er det så viktig å forsikre seg mot et liv på minstepensjon.

Etter at du har fylt 26 kan du ikke lenger nyte godt av særreglene for unge uføre. Per i dag er månedlig minstepensjon på 14.728 kroner, og skal du leve på dette store deler av livet, er sparsommelighet avgjørende. Man sier heldigvis at alt kan forsikres, og dette er intet unntak.

Det finnes to typer uføreforsikringer – uførekapital og uførepensjon. Uførekapital er en engangsutbetaling som kan gi deg muligheten til å nedbetale gjeld, betjene kostnader i forbindelse med sykdom, eller på noe annet du måtte ønske. Uførepensjonen kan bidra til en bedre økonomisk hverdag på lang sikt ved at du får ekstra penger inn på konto hver måned helt til du blir pensjonist.

Gir deg muligheter du ellers ikke ville hatt

For det er nå en gang slik at i en verden der vi studerer mer og lenger, er det mange av oss som står på bar bakke i søken etter arbeid for første gang etter fylte 26. Hos forsikringsselskapene kan du i det minste kjøpe en forsikring som, dersom du blir ufør, gir deg muligheten til å håndtere et boliglån, til å dra på kino med kjæresten og ta en kopp kaffe med venner.

Både NAV og økonomieksperter råder unge til å kjøpe uførepensjon, men med mange tilbydere der ute kan det være vanskelig å vite hvilken forsikring som er best for deg. Det første du bør se etter når du går forsikringen i sømmene er hvor mye du får utbetalt. Noen forsikringer gir deg utbetaling lik uførhetsprosent. Andre gir for eksempel 100 prosent utbetaling ved 50 prosent uførhet.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Deretter er det smart å vite om du kjøper en uførekapital eller en uførepensjon. Uførekapital gir deg en pott med penger som i teorien skal vare til du er 67. Med uførepensjon får du litt penger 12 ganger i året.

Det siste punktet du bør merke deg er om forsikringer har begrensninger i vilkårene på ulike sykdommer eller skader. Dette er spesielt viktig dersom du har uførekapital. Noen selskaper har lister over hva som ikke er inkludert, mens andre opererer uten begrensninge og vurderer kun graden av uførhet.

Mange glemmer å forsikre det viktigste

Så selv om du er påpasselig med å forsikre hund, katt, bil og bolig, ikke glem det viktigste i ditt liv – nemlig deg selv. Vi lever stadig lenger, og med uførepensjon i boks helt fra ung alder, går du en sikrere fremtid i møte dersom arbeidslivet ditt er ferdig.