Husforsikringen dekket skadene for over en halv million

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 9. Mar 2018 | Kategori: Forsikring

Man leser og hører ofte om folks dårlige erfaringer med forsikringsselskaper. Her er derimot en solskinnshistorie om hvordan katastrofen endte med en lykkelig slutt.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Bjørn Arne Johannessen og kona Marit Helene bor i Tromsø, der de tok over drømmehuset i 2005. Ikke et hvilket som helst hus heller, men en bolig som var kong Olavs hjem hver gang han besøkte byen.

Ekteparet har siden overtakelsen totalrenovert nesten hele den gamle boligen i to etapper.

– Min kone og jeg har hus og hjem som hobby, og du kan si at dette er vårt livsverk, sier Bjørn Arne.

Etter å ha investert så mye tid, arbeid, hjerte og sjel i oppussingen, var det derfor ekstra kjedelig da de en søndag morgen i mars 2017 oppdaget lukten av parafin i stuen.

Hadde hell i uhellet

VERST I UNDERETASJEN: Slik så taket ut før det ble fikset. Foto: Privat

I huset hadde de en gammel oljekamin med tilhørende parafintank gravd ned i hagen. Da en kobling mellom to rør spratt fra hverandre rant det utallige liter parafin langs murveggen og utover stuegulvet. Dette førte til store skader, spesielt i underetasjen.

Heldigvis var det også litt flaks inne i bildet. Ettersom oljekaminen ikke kunne flyttes på under renoveringen og de ikke ville kvitte seg med den, ble den stående på et litt lavere nivå enn resten av gulvet i stuen.

– Det berget oss fra den store katastrofen fordi mesteparten av lekkasjen tok veien ned i en utleieleilighet i underetasjen. Det førte til minimale skader på det fine stuegulvet vårt.

Følte seg usedvanlig godt ivaretatt

Ekteparet handlet umiddelbart, og koblet inn forsikringsselskapet. Kona til Bjørn Arne er medlem i et LO-forbund, noe som gjør at de har tilgang til de gunstige forsikringsfordelene i LOfavør via SpareBank 1 Forsikring – inkludert LOfavør Husforsikring.

– Det skjedde ting med en gang og vi merket raskt hvor bra SpareBank 1 Forsikring er, forteller han.

MYE ROT: Slik så det ut under arbeidet med å bygge boligen opp igjen. Foto: Privat

Det tok ikke lang tid før det dukket opp skadespesialister som satte i gang strakstiltak med viftesystemer for å trekke lukten av parafin ut av huset. Ettersom det ble helsefarlig å bo i underetasjen, organiserte de også at leietakeren fikk bo på hotell.

Bjørn Arne skryter av hvordan forsikringsselskapet håndterte situasjonen og hvordan de ble orientert om hva de hadde krav på av tapte husleieinntekter og andre ting.

– Vi brukte sunn fornuft, og det gjorde forsikringsselskapet også. Når vi i tillegg fikk en såpass god kontakt og dialog med alle involverte, følte vi oss usedvanlig godt ivaretatt i det som for oss var en helt håpløs situasjon, forteller han.

Endte med en solskinnshistorie

Selv om gjenoppbyggingen ble møtt med noen utfordringer underveis og hele prosessen tok lenger tid enn forventet, er ekteparet veldig fornøyd med sluttresultatet.

UT MED DEN GAMLE: Med ny peis er det ikke fare for flere lekkasjer fra parafintanken. Foto: Privat

– Man hører mye rart om forsikringsbransjen og det har vært skrevet mye negativt i media, men heldigvis gikk det stikk i strid med hva vi fryktet.

Til slutt ble boligen gjenoppbygget til en enda bedre standard enn den var i. De kastet ut oljefyren og erstattet den med en forbrenningsovn for vedfyring.

– Oppi alt det triste endte det med en solskinnshistorie for vår del. Blir vi oppringt av andre forsikringsselskaper som prøver seg får de blankt nei, avslutter Bjørn Arne med et smil.

Les mer om de ulike forsikringsfordelene du som medlem av et LO-forbund kan benytte deg av her.

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her.