Høysesong for ferie og innbrudd

Publisert: 18. Jul 2014 | Kategori: Forsikring

Sommeren er høysesong for å reise bort, og med det følger også høysesongen for innbrudd. For å unngå at både ferien blir ødelagt og at hjemkomsten blir alt annet enn hyggelig, gjelder det å ta noen enkle, men avgjørende forhåndsregler.

Gode forsikringsfordeler for deg som er medlem av et LO-forbund

LOfavør med samarbeidspartner SpareBank 1 gir medlemmer av LO-forbund de beste forsikringstilbudene på markedet. Vil du slappe av, nyte ferien og være sikker på at både du og hjemmet ditt er i trygge hender, er dette forsikringene du bør ha:

LOfavør Innboforsikring: Allerede en del av medlemskapet ditt, og er den eneste innboforsikringen i Norge uten øvre forsikringssum.

LOfavør Husforsikring: Blir huset ditt totalskadet, bygges et nytt for deg. Inkluderer også forsikring mot sopp-og råteskader.

LOfavør Reiseforsikring: Forsikringen gjelder for hele familien i hele verden, og gir deg en fullverdig forsikring og trygghet på reise. Reiseforsikringsbeviset finner du nå i LOfavør app-en.

Samler du alle forsikringene dine ett sted er det lettere å holde oversikten. Du har kun ett kontaktpunkt, og hjelpen er aldri langt unna.

For det er mye du kan gjøre før du pakker kofferten og reiser av gårde som kan bidra til at både boligen, eiendelene og at du selv får en trygg ferie. Sørg for å ha en skikkelig reiseforsikring i orden, og ikke minst – sørg for at boligen ikke ser forlatt ut.

– De to siste årene har nesten 400.000 nordmenn reist på ferie uten reiseforsikring. Mange tror nok at de er fullforsikret dersom de betaler turen med kredittkort som har reiseforsikring inkludert, men denne dekker som regel bare avbestilling og sykdom. Det er med andre ord ikke en fullverdig reiseforsikring – noe man bør ha. Et annet viktig råd før ferien er at folk ikke bare husker å låse døren, men at de også sørger for at boligen ikke inviterer til innbrudd, sier Eirik Johansen, markedsansvarlig for forsikringer hos SpareBank 1.

Pass opp for profesjonelle tyver

For der det tidligere var småkriminelle som som sto bak største delen av innbrudd i boliger, har det de siste årene blitt flere og flere utenlandske mobile vinningskriminelle som står bak. De er proffe i det de gjør, og henter ut det de måtte ønske kjapt og enkelt. Så hva kan du gjøre for å sikre at både elektronikk, klenodier, smykker og sølvtøy ligger der du forlot det når du kommer hjem?

Har du gode naboer, er et godt tips å be dem ta inn posten, fylle på søppel og kanskje til og med parkere bilen sin i din oppkjørsel. Lar du en lampe eller to stå på i ferien ser det med ett mer bebodd ut, og du trenger heller ikke være redd for hageredskaper eller leker liggende på trappen. Er boligen ryddet og mørk, og postkassen full av gamle aviser, skal det ingen Einstein til for å se at boligen er tom.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Sørg også for at du har både innboforsikring og husforsikring for å være på den sikre siden. Er du smart samler du begge forsikringene på ett sted. Er du medlem av et LO-forbund og velger forsikringer gjennom LOfavør, slipper du i tillegg unna med å bare betale én egenandel. Og så kan det også være lurt å sjekke at forsikringene dine faktisk er gyldige når du drar på ferie, sier Johansen med smil.

Ekstra gode forsikringsavtaler

Skal du på ferie i sommer og ønsker å bruke fritiden til å ta det helt med ro, er det altså en rekke punkter du kan tikke av for å sørge for at kveldsroen senker seg også når du er på reise. Som medlem av et LO-forbund får du også ekstra gode forsikringsavtaler gjennom LOfavør og deres samarbeidspartner SpareBank 1. Bruk sunn fornuft, hold tyvene borte, og ordtaket vil sannsynligvis stemme: Borte bra, men hjemme best.