Har du forsikret det kjæreste du har?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 26. Jul 2016 | Kategori: Forsikring

Du har helt sikkert forsikret både bilen, sykkelen og boligen din, og er dekket for eventuelle uhell på Syden-reisen. Men har du forsikret det aller viktigste i livet – nemlig barnet ditt?

Vi er ofte nøye med å forsikre de største økonomiske eiendelene våre. For selv om huset ditt kanskje aldri brenner ned eller bilen ikke blir totalskadet, har du mest sannsynlig en forsikring på plass som vil dekke skader som kan oppstå. Hvorfor er det da så mange som glemmer å forsikre barna – som tross alt er det aller kjæreste vi har?

En barneforsikring vil fungere som et ekstra økonomisk sikkerhetsnett

Barneforsikring er ikke et lett tema, men ikke desto mindre nødvendig å ta stilling til. De fleste unngår å tenke på det verste som kan skje, men også ubehagelige temaer bør adresseres. Og selv om en forsikring til barnet ditt ofte er inkludert i barnehagen, på skolen og på ulike fritidsaktiviteter, er ikke barnet forsikret utenom dette. Derfor er det smart med en egen barneforsikring.

Hvorfor bør du ha barneforsikring?

Her i Norge er vi heldige å ha et godt velferdssystem som tar vare på oss hvis noe skulle skje. Det er likevel slik at en forsikring vil komme godt med hvis ulykke eller sykdom skulle ramme. En barneforsikring vil fungere som et ekstra økonomisk sikkerhetsnett utover det som blir gitt av det offentlige, og gjør det litt enklere for familien i tiden etter at det utenkelige har skjedd.

Er du klar over at barn som blir uføre må klare seg med en begrenset inntekt resten av livet?

I mange tilfeller kan en barneforsikring være med på å sikre din egen inntekt som forelder hvis du må være borte fra jobb for å ta vare på barnet ved sykdom. I tillegg kan du blant annet få dekket behandlingsutgifter, reiseutgifter og utgifter til eventuelle hjelpemidler og tilpasning av boligen dersom livssituasjonen endres.

Er du klar over at barn som blir uføre må klare seg med en begrenset inntekt resten av livet? For å sikre barnet økonomisk også i fremtiden, kan du inkludere uførepensjon eller uførekapital, som automatisk fortsetter med barnet inn i voksenlivet. Med uførepensjon sikrer du ekstra månedlige utbetalinger fram til pensjonsalder, mens uførekapital gir trygghet i form av en engangsutbetaling.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

LOfavør Barneforsikring

Heldigvis kommer de fleste barn seg gjennom oppveksten uten å bli rammet av noe alvorlig, men som med de fleste andre forsikringer, handler også barneforsikring om å være forberedt på det verste. Sørg for at forsikringen du velger dekker sykdom, ulykke og uførhet.

Er du medlem i et LO-forbund, har du muligheten til å kjøpe LOfavør Barneforsikring, som har en god dekning og leveres av samarbeidspartner SpareBank 1.

Du kan kjøpe forsikringen til barn mellom 2 måneder og 16 år, og den gjelder frem til barnet fyller 20 år. Du betaler ingen tegnings- eller etableringsgebyr og får blant annet tilgang til en egen veiledningstelefon som gir svar på spørsmål om økonomiske rettigheter ved barnets sykdom eller ulykke.

Her kan du lese mer om LOfavør Barneforsikring.