Ekstra trygghet med barneforsikring

Publisert: 21. Jan 2020 | Kategori: Forsikring

Hverdagen med barn er morsom, travel og uforutsigbar. Det blir gjerne noen knall og fall, men det går som regel bra. Likevel er det fint å være på den sikre siden med tanke på barnas fremtid. Med LOfavør Barneforsikring har familien din en ekstra sikkerhet i tilfelle barnet ditt er utsatt for en alvorlig ulykke eller sykdom.

I Norge er vi godt tatt vare på av helsevesenet om noe skulle skje. Men det er fort gjort å glemme den økonomiske byrden som følger med sykdom og ulykke. Livet stanser litt opp når et barn blir alvorlig syk. Kanskje vil far eller mor ta fri fra jobben i en kortere eller lengre periode? En barneforsikring kan bidra til at familier får erstatning som kompenserer for en del av dette inntektstapet.

Jeg anbefaler alltid å ta med uførepensjon i forsikringen som et minimum

En alvorlig sykdom eller ulykke i ung alder, kan også ha konsekvenser for resten av livet. I verste tilfelle kan barnet det gjelder aldri får mulighet til å delta i arbeidslivet, hvor et liv på uføretrygd er eneste alternativ. Det er en tanke som er fremmed og skummel for mange.

Therese Barski, produktsjef i Fremtind, forklarer hvorfor Barneforsikring med uføredekning er viktig:

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Vi tenker ikke på at barna våre kan bli uføre, men jeg anbefaler alltid å ta med uførepensjon i forsikringen som et minimum. Da vil de få utbetaling dersom de ikke kan jobbe på grunn av skade eller sykdom når de blir voksne, sier Barski.

– Den beste dekningen på markedet får du ved å kombinere en barneforsikring med både uførepensjon og uførekapital. Men må du velge – gå for uførepensjonen, avslutter hun.

Dersom du legger til uførepensjon sikrer du barnet ditt en månedlig utbetaling frem til de fyller 67 år i tillegg til det de får utbetalt fra Folketrygden. Med barneforsikring kan man dermed sørge for en bedre levestandard for barnet, om det utenkelige skulle skje.

Les mer om LOfavør Barneforsikring her.

Tre vanlige spørsmål om barneforsikring:

1. Barnet mitt har ulykkesforsikring gjennom barnehagen, vi trenger vel ikke barneforsikring da?

I barnehagen, på skolen og på ulike fritidsaktiviteter er ofte forsikring inkludert, men det betyr ikke at barnet ditt er forsikret utenom dette. Det er mer sannsynlig at barnet blir alvorlig syk enn at det blir utsatt for en ulykke. Derfor er det viktig med barneforsikring for å trygge familien i en vanskelig situasjon.

2. Hva skal man se etter når man skal velge barneforsikring?

Det finnes mange tilbydere i markedet og de ulike forsikringspakkene kan være vanskelige å få oversikt over. Det er viktig å sørge for at forsikringen dekker sykdom og ulykke, i tillegg til uførhet. Du kan også legge til en uførekapital som er en engangsutbetaling hvis du ønsker ekstra trygghet.

3. Er en barneforsikring penger ut av vinduet?

Blir et barn utsatt for en sykdom eller skade som gjør at det ikke kan jobbe etter fylte atten år, må hun eller han klare seg med liten uføretrygd fra folketrygden.

Denne utbetalingen er mye mindre enn en gjennomsnittlig lønning. Uførepensjon bør derfor være et minimum i en forsikringspakke, for da vil barnet ditt motta månedlige utbetalinger toppen av det de får fra folketrygden, frem til pensjonsalder.

Barneforskning er dermed en klok investering i ditt barns fremtid.