Derfor må du huske på den viktige reiseforsikringen

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 1. Sep 2015 | Kategori: Forsikring

Så mange som én av fem nordmenn reiser på ferie uten reiseforsikring, noe som kan bli både dyrt og kjedelig hvis det først skulle oppstå problemer. Med LOfavør Reiseforsikring er du garantert hjelp og har økonomisk trygghet under hele reisen.

Før du skal ut og reise er det mye som skal forberedes og planlegges. Hva skal du pakke, er passet ditt gyldig og hvilke andre reisedokumenter må du huske på?

Du vet at visse forhåndsregler bør tas og at trygghet er viktig uansett hvor du skal, hvor lang ferie du skal på og hvem du reiser sammen med. Men trygghet på reisen får du kun med en god forsikring i ryggen. Du har kanskje hørt om tilfeller der sykdom eller sykehusopphold i utlandet ender med en regning på flere millioner kroner?

Hvis du reiser til utlandet uten reiseforsikring, så kan det få store konsekvenser for deg og dine

Da vil en reiseforsikring koste lite i forhold, og som medlem i et LO-forbund kan du få gunstige forsikringer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

Reiseforsikringen dekker mye

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Med LOfavør Reiseforsikring er du og familien forsikret hele året og i hele verden, slik at du får én bekymring mindre hver gang du eller dere skal ut og reise. Forsikringen dekker blant annet reisesyke og hjemtransport, avbestilling og tyveri av reisegods.

Du er selv ansvarlig for en del ting under reisen og forsikringen dekker for eksempel ikke tapet hvis du blir frastjålet bagasjen fordi du er uforsiktig og ikke passer på. Forsikringen dekker  heller ikke sykdom som er kjent før du reiser.

LOfavør Reiseforsikring gjelder i utgangspunktet for reiser med inntil 60 dagers varighet, men du kan velge å utvide antall reisedager til å gjelde i inntil 90, 120 eller 180 dager ved behov.

Reiseforsikringsbevis på mobilen

Du kan velge mellom to typer reiseforsikringer – standard og toppdekning. Standarddekningen forutsetter at du reiser bort med minst én overnatting, med mindre reisen foregår med fly.

Trygghet på reisen får du kun med en god forsikring i ryggen

Toppforsikring gjelder fra du går ut av døren hjemme, men ikke mens du er på jobb eller skole. Toppdekningen har ingen egenandel med unntak av behandlingsutgifter etter ulykkesskader.

Forsikringene leveres av LOfavørs samarbeidspartner SpareBank 1 Forsikring, og med de i ryggen kan du føle deg trygg på reisen. Et godt tips er å laste ned LOfavør mobilapp slik at du alltid har reiseforsikringsbeviset lett tilgjengelig. Fordelen er at den også fungerer offline, så du trenger verken å være avhengig av god dekning eller internett for å kunne vise det frem når uhellet har vært ute.

Trygghet på reisen

Det er et faktum at hvis du reiser til utlandet uten reiseforsikring, så kan det få store konsekvenser for deg og dine. Uansett hvor forsiktig du er og hvilke forhåndsregler du tar, er det likevel ikke alt du kan unngå.

Hvis uhell oppstår og du eller noen du reiser med blir akutt syke eller havner i en ulykke, kan du ringe den døgnåpne alarmtelefonen SOS International. Her vil du få hjelp med det du lurer på, hvor du kan henvende deg og hva du skal gjøre for å takle situasjonen på best mulig måte.

Skaff deg LOfavør Reiseforsikring for en tryggere reise. God tur!