Derfor bør du ha kontroll på forsikringene dine

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 15. Nov 2016 | Kategori: Forsikring

Har du kontroll på hvilke forsikringer du har og ikke har? Vet du hva som skjer dersom du opplever innbrudd eller boligen din brenner ned? Uten de riktige forsikringene, kan de økonomiske konsekvensene bli store.

For mange nordmenn er forsikringer et tørt tema, og det kan derfor virke som mye jobb å sette seg inn i de ulike man allerede har, hvilke man mangler og om de faktisk dekker det man tror. Noen forsikringer har du kanskje obligatorisk via jobben, mens andre kan følge med medlemskapet i et LO-forbund. Men så er det også noen viktige forsikringer du selv må sørge for å ha på plass.

Så mange som 450.000 nordmenn vet ikke hvilke forsikringer de har

Dersom du synes at forsikringer virker som et tiltak, er du ikke alene. Faktisk er det så mange som 450.000 nordmenn som ikke vet hvilke forsikringer de har og over 300.000 vet heller ikke hvor de har forsikringene sine. Dette viser tall fra en ny undersøkelse som Respons har utført for SpareBank 1 Forsikring. Hva vet du om dine forsikringer?

Er du dobbeltforsikret?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Reise-, innbo-, ulykkes-, hus- og verdisakforsikring er noen av de vanligste, men det finnes utallige varianter. Det er nemlig ikke mye vi ikke kan forsikre her i livet. Med så mange å velge mellom, er det kanskje ikke så rart at det for noen kan bli litt for mye å sette seg inn i. Men å bruke litt tid på å sjekke hvilke forsikringer du faktisk betaler for, kan være lønnsomt.

For vet du egentlig om du er dobbeltforsikret? Som medlem i et LO-forbund, har du for eksempel LOfavør Innboforsikring som en del av medlemskapet ditt – og har du innboforsikring et annet sted, betaler du jo faktisk dobbelt.

Som medlem i et LO-forbund, kan du også ha andre forsikringer via kollektive avtaler, så det vil være en fordel å ha kontroll over hvilke som gjelder deg. En annen ting det er smart å sjekke, er om ektefelle eller samboer har forsikringer via jobben. I noen tilfeller kan disse også gjelde deg.

Den viktige innboforsikringen

Er du blant dem som ikke vet nok om forsikringene dine, kan du risikere at du ikke har forsikret det som er blant det aller viktigste – som hus og innbo. Hva gjør du da, dersom det oppstår en brann i leiligheten din? Eller hva skjer om huset blir totalskadd? Uten forsikring på plass kan det gå hardt utover økonomien din, og det kan ta lang tid å komme seg ut av det.

For dersom du bor i et hus, har du vel både innboforsikring og husforsikring? Det er nemlig ikke det samme. LOfavør Innboforsikring er Norges beste innboforsikring og dekker tap av innbo og løsøre ved typiske uhell, som tyveri eller uhell, samt skader av brann eller vann.

Velg å være bevisst på hvilke dekninger du har, slik at du kan føle deg trygg

Men for å sikre huset mot ytre skader, naturskader og lignende, trenger du en husforsikring i tillegg – noe alle huseiere anbefales å skaffe.

Ikke glem husforsikring

Med LOfavør Husforsikring kan du blant annet få dekket skader på huset som skyldes brann, lynnedslag og elektriske fenomen eller vannskader som følge av rørbrudd. Ansvarsforsikring og rettshjelp er også inkludert, og kan i tillegg gi deg erstatning slik at du kan reparere eller bygge et nytt hus. Men selv med forsikring er det ikke alt som er dekket – for som huseier har du ansvar for å passe på visse ting selv, som å låse dører og skru av vannet når du er bortreist over lengre tid.

Sett av litt tid en dag til å se på forsikringene dine

Det vil lønne seg for deg å ha både innboforsikring og husforsikring på ett sted. Da får du ett oppgjør, èn kontaktperson og èn egenandel hvis hjemmet ditt får en skade. Velger du å samle alle forsikringene dine hos LOfavørs samarbeidspartner SpareBank 1, kan du få inntil 20 prosent i samlerabatt.

Sett av litt tid en dag til å se på dine forsikringer – kanskje du finner ut at du mangler husforsikring eller at du kan spare penger på ikke ha samme forsikring to steder? Velg å være bevisst på hvilke dekninger du har, slik at du kan føle deg trygg – uansett hva som skjer.

Her kan du lese hvilke forsikringer LOfavør kan tilby deg.