De mistet hjemmene sine i brann

Publisert: 4. Oct 2019 | Kategori: Forsikring

Å miste huset sitt i brann er kanskje noe av det mest dramatiske en familie kan oppleve. Du mister ikke bare et hus, men et hjem med alt det bærer på av minner og verdier.

Therese Nielsen er skadeforebygger i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1.

Denne høsten møter hun, sammen med programleder Marco Elsafadi og interiørdesigner Aina Sollie Steen, åtte ulike familier som har mistet hjemmene sine i brann i TV-serien «Brente minner» på TV2.

Som fagforeningsleder bruker jeg min egen historie til å verve eller snakke med nye medlemmer

– Vi har fått møte mennesker som har opplevd noe så dramatisk som å miste hele hjemmet sitt i brann. Det har vært mange triste, men også veldig rørende øyeblikk, som jeg tror og håper vil minne seerne på hvor viktig det er å brannsikre hjemmene sine. Og ikke minst hvor lite som i enkelte tilfeller skal til, sier Nielsen.

Therese og resten av gjengen i Brente minner ser du på TV2 tirsdager kl. 20.00

Ble vitner til at hjemmet forsvant

Ole-Roger Storås er medlem i et LO-forbund og er en av de vi møter i serien.

I tillegg til innboforsikring, som er en del av medlemskapet, hadde Ole-Roger også LOfavør Husforsikring.

– Erfaringen vi har hatt med forsikringen og oppgjøret er helt fantastisk. Som fagforeningsleder bruker jeg min egen historie for å verve eller å snakke med nye medlemmer, sier Storås.

Ole-Roger og kona Karin våknet brått av røykvarsleren en natt i august. De reddet seg så vidt ut av huset.

– Vi ble vekket av røykvarsleren og kom oss raskt ut, for så å bli vitner til at 43 års historie gikk opp i ild og røyk, sier Storås.

Gjenskaper tapte minner og skaper nye

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Therese, Marco og Aina følger de ulike familiene gjennom hele prosessen fra besøk på branntomten, til de flytter inn i ny bolig.

– Vi hjelper familiene med å bygge opp nye hjem hvor de kan samles og skape nye minner. Det er jo helt forferdelig og utenkelig å miste alt man har.

Vi ser viktigheten av å være forsikret

– Selv om ting bare er ting, er det jo også minner. Derfor prøver vi også å gjenskape tapte gjenstander vi har funnet i brannruinene, sier skadeforebygger Nielsen.

Forebyggende brannskole

I en husbrann kan store verdier gå tapt, og i enkelte tilfeller står både liv og helse i fare.

– Gjennom «Brente minner» ser vi virkelig viktigheten av å være forsikret dersom uhellet først skulle være ute. Samtidig ønsker vi å rette et fokus mot forebygging av boligbrann ved å bidra til at folk vet om tiltak de kan gjøre for å forhindre og slukke brann.

– Vi har laget en brannskole som tar for seg ulike tematikker knyttet til boligbrann. I hver episode av programserien snakker Marco med brannmann Anders om ulike tiltak man selv kan gjøre hjemme, sier Nielsen.

– Programmet er fylt både med humor, tårer, sorg og latter, sier Therese. Og ikke minst gode tips til hvordan man forebygge brann i eget hjem – absolutt verdt å se, avslutter hun. Med et varmt smil.

Brente minner ser du på TV2 tirsdager kl. 20.00 og TV2 SUMO når du vil.