Verdens vakreste sjøreise

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 31. Oct 2017 | Kategori: Ferie

Ønsker du å se og oppleve eventyrlige Norge fra sin aller beste side? En reise med Hurtigruten garanterer deg en opplevelse uten like. Det er ikke rart mange stadig returnerer til det som er verdens vakreste sjøreise!

Har du kanskje lurt på hvorfor du bør velge Hurtigruten fremfor en annen type ferie?

– En reise med Hurtigruten er en meningsfull reise hvor du kan finne din indre oppdager. Du er rett og slett på en ekspedisjonsreise. Vi mener at du opplever norskekysten aller best om bord på Hurtigruten, forteller en engasjert Kerstin Orø i Hurtigrutens norske salgsavdeling.

Fantastiske Svolvær. Foto: Aslak Tronrud / Hurtigruten

For fra skipet vil du ha hele kystens fantastiske landskap og naturens kontraster og samspill å nyte av. I tillegg vil du oppleve variasjoner i årstider fra dag til dag.

– Når du har ny utsikt hvert eneste minutt, ja da er du på det fineste hotellrommet du kan være. Og så møter du den ekte norske folkesjela og får et dypdykk i denne i møte med menneskene, naturen og kulturen. Jeg elsker Hurtigruten og det den betyr for mange mennesker!

Snart 125 år langs kysten

Hurtigrutens historie strekker seg så langt som over 100 år tilbake i tid. Den ble nemlig «født» i 1893, etter at regjeringen lenge hadde ønsket et stabilt og fast rutetilbud langs kysten – til frakt av både gods og av mennesker. Men fordi det hverken fantes gode nok kartgrunnlag eller et godt utbygd fyrvesen, var det flere rederier som først avslo å komme med anbud.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Det var etter at dampskipskonsulent i Indredepartementet August Kriegsmann Gran møtte kaptein Richard With på en arbeidsreise, at et anbud ble levert av Vesteraalske Dampskibsselskap.

– Hurtigrutens første seilas startet i Trondheim den 2. juli 1893 med Kaptein Richard With bak roret på dampskipet Vesteraalen. Han regnes i dag som Hurtigrutens grunnlegger, forteller Orø og fortsetter:

– I dag er norskekysten en viktig del av vårt DNA, men vi har også startet å tilby ekspedisjonsreiser bl.a. til steder som Svalbard, Grønland, Antarktis, Island og Canada for å nevne noen. Fra neste år skal vi i tillegg starte å seile deler av Nordvestpassasjen.

Egne ekspedisjonsteam

Når du reiser med Hurtigruten er det aldri fare for å kjede seg. Blant annet har ni av skipene et eget ekspedisjonsteam som holder foredrag om forskjellige temaer og underholder gjestene med aktiviteter, både inne og ute på dekk.

– Det fine er at du selv velger hvor mye du vil delta på. Noen ønsker å bare sitte i en av de flotte salongene våre og nyte det fantastiske landskapet vi seiler forbi. Andre ønsker å være aktive og utforskende, og er med på mange ekte og rå opplevelser mens vi ligger til kai, sier Orø.

Velkomstkomiteen på Antarktis består av Cuvervilles entusiastiske fastboende. Foto: Andreas Kalvig Anderson / Hurtigruten

Disse opplevelsene blir tilpasset til området skipet befinner seg i, og kan for eksempel være en fisketur eller havørnsafari i Lofoten, eller snøscootertur på Finnmarka om vinteren.

– Vi har faktisk nesten 100 ulike utflukter som gjestene kan delta på. Vi har også et eget program for barn i alderen 7-13 år som heter Young Explorers. Her har vi spennende aktiviteter og opplevelser tilpasset nysgjerrige barn, sier hun.

Byr på opplevelser for folk i alle aldre

Hurtigruten byr virkelig på opplevelser for alle mennesker, i alle aldre.

– I dag ser vi at gjestene våre som reiser på en opplevelsesreise blir stadig yngre, enten de er norske eller utenlandske. De er også aktive og kunnskapshungrige. De ønsker å være en del av kulturen, naturen og menneskene de møter, ikke bare seile forbi og være passive observatører, forteller Orø.

Utforsk Ersfjorden i Explorer Boats. Foto: Tor Farstad / Hurtigruten

Det er ikke uvanlig at passasjerene blir så forelsket i den spektakulære turen at de returnerer igjen og igjen. Andre benytter seg av Hurtigruten for å komme seg til en spesiell destinasjon, blant annet for å besøke familie.

– I tillegg har vi mange Hurtigrute-entusiaster som reiser med oss hele tiden. De er nesten blitt en del av inventaret, og kan nok mye mer om Hurtigruten enn jeg selv kan, etter snart 17 år i selskapet, humrer hun.

Få rabatterte reiser

Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av rabatter på ulike reiser med Hurtigruten. Bakgrunnen til samarbeidet mellom Hurtigruten og LO er at begge er sterkt og godt forankret i den norske folkesjela.

Hurtigruten

Medlemsfordelen din inkluderer rabatt på følgende reiser med Hurtigruten:

  • Ti prosent rabatt for deg og familien på beste tilgjengelige pris på Hurtigrutens reiser Voyage og Short Voyage – reiser langs norskekysten.
  • Fem prosent rabatt for familien på Hurtigrutens Explorerreiser.

Ta turen til lofavor.no for å lese mer om fordelen din hos Hurtigruten.

– Medlemmene i LO representerer et bredt og godt utvalg av den gjengse nordkvinnen og -mannen, og det gjør også gjestene våre. Det syns vi er et godt utgangspunkt for et samarbeid.

Hun legger også til at Hurtigruten har en viktig samfunnsmisjon.

– Å holde folk samlet der de ønsker å bo og leve livene sine er en av tingene vi bidrar med stolthet til. Vi knytter steder sammen og bidrar til at folk har arbeid, både på skipene våre og i havnene vi besøker. Dette forsterker opplevelsen for gjestene våre, når de møter levende lokalsamfunn langs kysten, avslutter Kerstin Orø.

  • Trollfjorden ved Lofoten. Foto: Making View AS / Pål S. Vindfallet / Hurtigruten

  • Hurtigruten er for både små og store. Foto: Tor Farstad / Hurtigruten

  • Gå i land på Antarktis. Foto: Maximilian Schwarz / Hurtigruten

  • RIB-utflukt på Spitsbergen. Foto: Trym Ivar Bergsmo / Hurtigruten

Les mer om medlemsfordelen, vilkår og betingelser her.