Unn deg et hotellopphold med god samvittighet

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 1. Oct 2015 | Kategori: Ferie

Det er ikke bare den gode avtalen som er avgjørende når LOfavør skal velge sine samarbeidspartnere, men også miljø og etikk. Hotellkjeden Nordic Choice Hotels innfrir disse kriteriene – med god margin.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

For mange av oss er det viktig at leverandører og aktører er ærlige og tydelige på sitt samfunnsansvar, og LO-forbundene har derfor valgt å stille høye etiske krav til sine leverandører.

De samarbeider kun med seriøse aktører for å forhandle frem gode fordeler på dine vegne slik at du som medlem kan føle deg trygg både på jobb og privat. Du kan være sikker på at fordelene blir levert av seriøse leverandører som har fått LOs kvalitetsstempel.

Som forbrukere blir vi stadig mer og mer bevisste hva vi kan gjøre for å ta bedre vare på miljøet vårt. Nordic Choice Hotels er spesielt opptatt av dette, og gjør sin del for å påvirke både miljøet og gjestene – på en god måte.

Fokus på sunn mat

Hotellkjeden jobber derfor bevisst for å være miljøbevisste og strebe etter å etterlate minst negative avtrykk.

– Vi ønsker at gjestene skal føle seg bedre etter at de har vært hos oss, forteller Cathrine Dehli, bærekraftansvarlig i Nordic Choice Hotels.

De ønsker blant annet å tilby gjestene god, sunn og bærekraftig mat.

– Vi ønsker at gjestene skal føle seg bedre etter at de har vært hos oss

– Vi har over 7 millioner gjester i året bare på overnatting, og de fleste spiser frokost. Dette gir oss en kjempestor påvirkningsmulighet og et ansvar. Klarer vi å få gjestene til å ta gode valg på hotell og deretter ta den gode vanen med seg hjem igjen, så har vi oppnådd masse, sier hun.

Reduserer matavfall

Nordic Choice Hotels har derfor fokus på økologisk mat og har en egen liste som definerer hva som ikke kan kjøpes inn. Dette inkluderer matvarer som gåselever grunnet tvangsfôring, og fiskearter som er utrydningstruet. I tillegg jobber de mye med å redusere matavfall.

– Du må gjerne spise så mye du vil, men forsyn deg heller flere ganger. Mindre tallerkener er blant det vi gjør for å unngå at vi kaster så mye mat. Vi jobber også med å redusere forbruket av rødt kjøtt – som er blant verstingene for miljøet, sier Cathrine.

– Mindre tallerkener er blant det vi gjør for å unngå at vi kaster så mye mat

Andre miljøtiltak de har fokus på er å redusere vann- og energiforbruk, bruk av kjemikalier og redusere transport til og fra hotellene. Og dette blir nøye fulgt opp.

Alle Nordic Choice-hotellene er nemlig miljøsertifisert etter internasjonal standard, og de jobber hele tiden med å sette nye mål for å bli enda bedre.

Samfunnsengasjert

Hotellkjeden er også opptatt av etisk handel, hva som gjør de til en god nabo lokalt og ulike veldedighetssaker. Blant annet jobber de mye med store organisasjoner som UNICEF og Røde Kors for å bidra i alvorlige saker som flyktningkrisen og trafficking.

Nordic Choice Hotels har de siste 10 årene jobbet systematisk med miljø og bærekraft. Unn deg derfor et hotellopphold på et av de 150 hotellene i Norden med god samvittighet.

Er du medlem av et LO-forbund får du gunstige priser på overnatting hos Nordic Choice Hotels.