Tenerife eller Gran Canaria? Finn din favoritt!

Publisert: 16. May 2018 | Kategori: Ferie

I fjor reiste over 400 000 norske turister til Kanariøyene, og trenden fortsetter også i år. Hvilken av disse to Kanariøy-favorittene passer best for deg?

Gran Canaria – klassikeren med noe for enhver smak

Kanariøyene består av syv forskjellige øyer, men Gran Canaria er selve klassikeren. Allerede på 50-tallet fløy reiseglade nordmenn sørover til varmere vær og lysere kvelder, og den dag i dag er det tusenvis av oss som velger Gran Canaria når ferien skal bestilles.

Playa de Amadores, Gran Canaria. Foto: Ving

Den mest populære øya er Gran Canaria, og der finner du alt fra små landsbyer med rolig atmosfære til en spektakulær utelivsscene. Det er flere ting som gjør at vi velger Gran Canaria igjen og igjen.

– Klimaet er en av hovedårsakene til at mange velger seg Gran Canaria. I tillegg er det mange fine hotell og gode restauranter der, og ikke minst finnes det masse gøy å gjøre, sier Vibeke Skontorp som jobber i Ving. Hun har feriert på Gran Canaria 7 ganger – sist forrige vinter.

– Jeg elsker øya for alt den har å by på, og jeg blir nok aldri helt ferdig med den. Det er så lett å kose seg der, sier hun med et smil.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Med Ving kan du velge mellom hele 12 ulike steder å bo på den flotte øya, med velkjente Playa del Inglés som det desidert største. Feriebyen er nærmest som sørsidens hovedstad å regne, og stamgjestene kommer trofast tilbake år etter år.
Dette er reisemålet for deg som er ute etter fart og moro, og for deg som vil ha alt lett tilgjengelig. Det beste utelivet finner du i sør, med alt fra små puber til større nattklubber og steder hvor lokalbefolkningen selv går ut.

Om man ønsker seg noe litt mindre, kan grønne og frodige Agaete eller idylliske Puerto de Mogán være et alternativ. Også lekre og luksuriøse Costa Meloneras har blitt et populært feriemål. Sørvestkysten, og spesielt Arguineguín er barnefamilienes favoritt.

Las Palmas, Gran Canaria. Foto: Ving

I tillegg må man ikke glemme at det faktisk finnes en storby i lite format i ferieparadiset. Las Palmas er hovedstaden i den spanske provinsen Gran Canaria tilhører. Her er det flust av butikker og ikke minst en nydelig gamleby.

– Jeg anbefaler alle å ta turen til Las Palmas. Pass på at du er der på en torsdag, for da er det La ruta de tapas i gamlebyen Vegueta. Da går du fra bar til bar og små restauranter og prøvesmaker enkle tapasretter for bare et par euro. Spanjolene selv elsker dette, så her kommer du virkelig tett på lokalbefolkningen.

–  Restauranten Novillo Precoz i Las Palmas er også verdt et besøk. Det er et bitte lite spisested, nærmest et hull i veggen, så her må du reservere på forhånd for å være sikret plass ved et av de få bordene. De har fantastisk biff, skikkelig mør og smakfull. Sørg for å være sulten når du kommer, for her er det ikke snakk om små porsjoner, tipser Vibeke.

Hotelltips for deg som reiser uten barn:

 • Sunprime Atlantic View

Hotelltips for deg som reiser med barn:

 • Ocean Beach Club i Playa del Cura
 • Sunwing Arguineguín

Tenerife – opplevelser i fleng

Tenerife er den største og mest folkerike av Kanariøyene. Inga Måkestad og Ingrid Skjærseth har begge jobbet på den populære ferieøya og har mange gode tips.

– Noe av det aller beste med Tenerife er kontrastene. Høye fjell, dype daler, svarte strender og grønne skoger, og alt toppet med vulkanen Teides unike månelandskap, sier Inga, som har vært Vings destinasjonssjef på øya.

Los Gigantes, Tenerife. Foto: Ving

Hun synes særlig de naturlige lavastrendene er verdt å få med seg.

– De finnes over hele øya, men mine favoritter er Playa Benijo og Playa del Bollullo. Begge ligger på den nordlige kysten, og du må gå et lite stykke for å nå dem. Ta med deg litt mat og drikke og bli der en stund, bare sitt der og hør på bølgene som slår innover den kullsorte sanden.

I San José de los Llanos venter en spennende kulturell opplevelse

Med sitt skiftende landskap passer Tenerife for alle typer feriegjester, og du kan få med deg alt fra ziplines til lokale, kulturelle innslag. Inga anbefaler leiebil for å få med seg så mye som mulig.

– Kjører du langs vestkysten kommer du etter hvert opp i høyden og til byen San José de los Llanos. Der venter en spennende kulturell opplevelse. El Risco Asociación Cultural er et lite skur av en restaurant hvor det lages enkel og smakfull mat av råvarer fra området. Dra innom på en søndag, da har de livemusikk med lokale musikere på den lille scenen utenfor. Intimt og koselig, og litt hippievibber. En helt annerledes opplevelse, tipser hun.

 • Agaete, Gran Canaria. Foto: Ving

 • Las Palmas, Gran Canaria. Foto: Ving

 • Puerto de Mogan, Gran Canaria. Foto: Ving

 • Tenerife. Foto: Ving

 • Playa de las Americas, Tenerife. Foto: Ving

Både Inga og Ingrid anbefaler også et besøk på berømte Teide. Vulkanen Teide rager 3,718 meter over havet, og veien til toppen byr på vakkert, særegent landskap og spektakulær utsikt. Dere kan ta taubanen opp hvis været tillater det (starter på 2356 meters høyde), eller trimme apostelens hester hele veien til topps.

– Vulkanen er kjent og verdt et besøk, men nasjonalparken er også et av verdens beste steder for stjernekikking. Det arrangeres blant annet en utflukt der du først får oppleve solnedgangen fra mer enn 3000 moh. og deretter ser på den spektakulære stjernehimmelen i teleskop sammen med astrologer.

På veien opp mot Teide fra La Laguna finnes det også en zipline-park

Det finnes også mange merkede stier for fotturer på øya, og spesielt i området rundt Teide.

– Byen Vilaflor er utgangspunkt for mange turstier. Ofte går du helt alene, og luften, lydene og lukten er terapi for sjelen. På veien opp mot Teide fra La Laguna finnes det også en zipline-park der du kan slenge deg ut mellom de høye grantrærne, tipser Ingrid.

Perfekt for barnefamilier

Tenerife passer for alle typer feriegjester, og Playa de las Americas på øyas sørside er antageligvis det mest allsidige reisemålet, forteller Ingrid.

For barnefamilier anbefaler hun hotellet Sunwing Fañabé Beach, som flere ganger er blitt kåret til Vings familiehotell nummer én, og Family Garden-hotellet Compostela Beach.

Playa de las Americas, Tenerife. Foto: Ving

Ving informasjonssjef, Siri Røhr-Staff, har vært flere ganger på Tenerife med barna, og har bodd på det populære Sunwing-hotellet.

– Mange er nok litt urolige for å reise med små barn, men det er helt uproblematisk så lenge du bor på et hotell som er tilrettelagt for dette, forteller Siri. For henne var Sunwing Fañabé Beach et slikt hotell.

– Vi visste at Sunwing hadde alt vi trengte av utstyr til babyen, og slapp dermed å pakke med oss alt hjemmefra. Melk og babymat kunne vi varme opp i leiligheten, og det vi trengte av mat og bleier fikk vi kjøpt på minimarkedet på hotellet, sier hun.

Nærområdet rundt Sunwing Fañabé Beach falt også i smak hos barnefamilien.

– Playa de las Americas har en lang og fin strandpromenade som er perfekt for lange trilleturer med vogn, og det ble mange fine turer på den av oss som ikke var sammen med eldstemann på hotellet.

Verdens beste badeland i Playa de las Americas

Er barna store nok er Siam Park et must. Badelandet ble både i fjor og i år kåret til verdens beste av TripAdvisor. Blant attraksjonene er et bølgebasseng med verdens største kunstige bølger på opptil tre meter, og selvfølgelig spektakulære sklier som sørger for skikkelig magesug.

Playa de las Americas, Tenerife. Foto: Ving

– Siam Park er supergøy både for barn og voksne. Det finnes sklier for alt fra nybegynnere til erfarne vannsklie-entusiaster. Vi har vært i denne parken flere ganger og testet de fleste av skliene, forteller Siri.

Siam Park er imidlertid ikke bare for barnefamilier, det finnes nemlig også en luksuriøs champagneklubb i parken, og der kan du for eksempel reservere en bali-seng med All Inclusive-service.

Playa de las Americas passer like godt for livsnytere som for dem som reiser med barn

– Det er ikke bare badelandet, men hele reisemålet Playa de las Americas som passer like godt for livsnytere som for dem som reiser med barn. Det ligger to Sunprime-hotell der, og de er et perfekt alternativ hvis du er ute etter et rolig, avslappende og lekkert hotell med aldersgrense, tipser Ingrid.

Skal du unne deg en skikkelig luksuriøs opplevelse anbefaler hun hotellene Villa Cortes og Bahia Del Duque. Sistnevnte er et luksushotell som regnes som et av Spanias aller beste.