Storbyene du ikke må gå glipp av

Publisert: 11. Jan 2018 | Kategori: Ferie

Lyst til å starte det nye året med en storbytur? Her får du tips og råd til hva du bør få med deg i tre av de mest spennende storbyene akkurat nå.

Lisboa – den kuleste naboen

Lisboa har de siste årene blitt mer og mer populært. Maria Kristin Svendsen i Ving besøkte Portugals hovedstad fordi hun var nysgjerrig på hva som fantes i nabolandet til feriefavoritten Spania.

– Lisboa er perfekt for alle som elsker å gå rundt i trange gater, spise god mat og bare ha ferie, forteller hun. Bairro Alto – nabolaget med sine små trange gater, koselige restauranter og masse folk ble et av høydepunktene i ferien.

– Vi fikk et tips om «A Tasca Do Chico», en liten bar hvor relativt ukjente musikere spiller og synger fado, den tradisjonelle portugisiske musikktypen, og besøket her var helt fantastisk.

SPENNENDE UTFLUKT: Fra Lisboa kan du dra på dagstur til UNESCO-byen Sintra (40 min. unna) og utforske flere slott, f.eks. kongefamiliens tidl. sommerslott (t.v.), eller Quinta da Regaleira (t.h.) – bygget av en mann som bare ville ha sitt eget slott med labyrinter og tårn. Foto: Maria K. Svendsen

Store deler av Lisboa ble ødelagt av et jordskjelv på 1700-tallet, men den eldste bydelen Alfama står fortsatt. Her møtes du av små koselige hus, vakre kirker og travle torg. Og tar du turen opp til borgen Castelo São Jorge venter fantastisk utsikt over byen.

– Det er veldig enkelt å ta seg rundt i Lisboa. De har et godt kollektivtilbud, og både trikker og T-baner går støtt og stadig. Ikke glem å ta en tur på en av de små, søte trikkene minst én gang i løpet av ferien, tipser Maria.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

London – ta med barna

London har en spesiell plass i mange nordmenns hjerter, og da Vings finansdirektør, Åse Næss Frengstad, og mannen Bjørn-Einar tok med barna på en vårtur til den britiske hovedstaden ventet tre dager med spennende opplevelser og mye gøy.

TA MED BARNA PÅ STORBYTUR: Ta dere tid til å spasere i gatene, se på de fantastiske bygningene og å gå over London Bridge, råder Åse. Foto: Ving

– For Brage (7), Elise (10) og Gard (12) var nok Madame Tussaud’s, London Zoo og lekebutikken Hamleys i Regent St. noe av det morsomste. Hamleys er en av verdens største lekebutikker – syv etasjer med alt fra pop up-bøker til modelltog i hyllene. De syntes selvfølgelig det var kjempestas, og jeg syntes butikken var helt fantastisk selv også, forteller Frengstad.

Hun nøler ikke med å anbefale London til andre som vurderer en storbyferie med barn.

– Det går veldig greit å ha med seg barn til en by som London. Det er mye å se og gjøre overalt, og vi syntes det var spennende bare å gå rundt i gatene og se på de historiske bygningene og omgivelsene. Har du mindre barn er et besøk på den flotte lekeplassen Diana Memorial Playground i Kensington Gardens et must.

GRØNNE LUNGER: Åse anbefaler at du bor i nærheten av en park i London. En tur i parken er et perfekt avbrekk fra den hektiske storbypulsen, både for barn og voksne. Foto: Åse Næss Frengstad

Åses beste London-tips:

– Jeg vil anbefale alle å bo sentralt. Det gjør alt mye lettere, noe som er en fordel hvis du reiser med barn. Vi bodde på Best Western Mornington Hotel i Bayswater, like ved Hyde Park. Det er et fint hotell med super beliggenhet og kjempebra frokost, anbefaler Åse.

New York – evigpopulær storbyfavoritt

SKEPTISK FØRST: Ann-Renée var usikker på om New York ville leve opp til ryktet. Storbyen leverte, og Ann Renée har reist tilbake flere ganger siden det første besøket. Foto: Ann-Renée Degnes

– Jeg husker så godt da jeg skulle til New York for første gang. Kunne denne byen virkelig være så mye kulere enn de andre storbyene rundt omkring? Stemningen og atmosfæren der er helt spesiell. New York er storbyen som har alt, sier Ann-Renée Degnes, reiserådgiver og avdelingsleder for nettsupport i Ving.

Etter den første turen har det blitt flere besøk til en av verdens mest berømte storbyer.

– New York er en enorm by, men det er overraskende enkelt å gjøre seg kjent og å ta seg rundt på Manhattan. T-banen er lett å forstå, og det er et raskt og rimelig fremkomstmiddel, forteller hun.

– Taxi kan være litt vanskelig å få tak i til tider, og for de vågale er sykkeltaxi en mulighet. Det er imidlertid ikke noe jeg vil anbefale, for jeg trodde vi skulle krasje minst 50 ganger på den korte turen den gangen jeg testet det, forteller Degnes.

New York har nærmest en unik energi, og de mange forskjellige bydelene på Manhattan har alle sitt eget særpreg og kan friste med restauranter med mat fra alle verdenshjørner.

BYEN SOM ALDRI SOVER: New York er en av verdens kuleste storbyer, og ekstra hyggelig er det å besøke byen om våren når trærne i Central Park blomstrer. Foto: Ving

Ann-Renée anbefaler Tao, en asiatisk fusion-restaurant med avdelinger både i Chelsea og i nærheten av Central Park.

– Tao er en av mine favorittrestauranter. Det er hipt, stilig og populært. De serverer fantastisk god mat som dim sum og hummer, og servicen er fantastisk. Det er ikke en spesielt billig restaurant, men atmosfæren, maten og hele opplevelsen gjør besøket verdt prisen. Husk for all del å bestille bord, og gjerne før du drar hjemmefra, for her blir det fort fullt, anbefaler hun.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Og har du fulgt godt med i Sex og singelliv-serien skal du ikke se bort fra at du kommer til å kjenne deg igjen på Tao: Det er nemlig her jazzmusikeren og restauranteieren Ray King flørter med hovedpersonen Carrie Bradshaw.

Kjekt å vite om storbyreiser med Ving:

  • Ving har reiser til over 50 storbyer blant annet i Europa, USA, og Asia.
  • Du er dekket av pakkereiseloven, og Ving tar vare på deg hvis uhellet er ute.
  • Du kan fly direkte fra flere norske avreiseflyplasser.