Solsikre og spennende Kapp Verde

Publisert: 7. Mar 2018 | Kategori: Ferie

«No stress» er det lokale ordtaket på den kappverdiske øya Sal. Og det skal mye til for å la seg stresse i dette ferieparadiset.   

På Kapp Verde skinner solen 350 dager i året, og det er først og fremst vinteren som er høysesong for turister. Da ligger gjennomsnittstemperaturen på behagelige 24–27 grader og vanntemperaturen ligger på 23–27 hele året.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Kapp Verde er perfekt for deg som vil ha en varm og solsikker ferie, uten at du trenger å tenke på tidsforskjeller og jetlag. På øya Sal, som Ving selger reiser til, er det ikke mye som stjeler oppmerksomheten din annet enn stranden og havet, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Hun besøkte øya i januar og satt igjen med et svært positivt inntrykk.

Idet jeg gikk av flyet på den lille flyplassen senket både roen og skuldrene mine et par hakk. Det var noe utrolig behagelig og avslappende med hele øya. En blanding av karibisk, europeisk og afrikansk stemning, en deilig atmosfære og en serviceinnstilt og hyggelig lokalbefolkning, forteller informasjonssjefen.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Finn din egen strand

Til Sal reiser man først og fremst for å koble av og nyte de fine strendene. De er brede, finkornede og gyllengule, med turkisblått vann, og de strekker seg rundt hele øya. Du trenger ikke å lete etter din egen lille strand hvis du foretrekker litt privatliv, det er faktisk mer sannsynlig at det blir utfordrende å finne selskap – hvis det er det du foretrekker.

Røhr-Staff mener reisemålet passer perfekt for par, vennegjenger eller familier med litt eldre barn.

– Primært er det temperaturen og de fine strendene som lokker turister dit, men det er også nok å finne på om du trenger en liten avveksling fra stranden. Sal byr på flotte dykkeforhold, og man kan prøve fiskelykken ute på havet med skikkelig dyphavsfiske. Du kan også bli med på katamaranturer eller ta innenriksfly til en av naboøyene hvis du vil oppleve enda mer. Eller bare legge deg til rette på solsengen og bare slappe av, sier Røhr-Staff.

Sprellfersk fisk

Hovedstaden på Sal heter Santa Maria og er en liten by med to hovedgater som utgjør sentrum. Her spiser du godt og rimelig, og særlig på de mer lokale spisestedene. Der er porsjonene ekstra store og kaffen ekstra god, ifølge Vings informasjonssjef.

– Det lønner seg nesten alltid å bestille fisk eller skalldyr, for den er som regel dagsfersk og kommer rett fra fiskebåtene som tøffer inn i havnen med fersk fangst hver formiddag. Liker du fisk og sjømat kommer du til å elske maten her. Jeg har aldri sett så store hummer før, og tunfisken er rett og slett himmelsk, sier hun.

I tillegg til de mange restaurantene finnes det noen barer og små butikker. Store matbutikker og shoppingsentre finnes ikke.

– Til gjengjeld kan man gå på lokale barer hvor det spilles musikk og danses i gatene utenfor. Her er det ikke forskjell på verken lokalbefolkning, turister eller hvem du er – alle hygger seg på de samme stedene, sier Røhr-Staff.

Reis til Kapp Verde med Ving

Skal du reise til Kapp Verde og øya Sal, kan du velge mellom flere fine hotell, som Odjo d’Agua, med Santa Marias beste strandbeliggenhet og øyas kanskje beste restaurant. Eller Hotel Morabeza, som ligger midt i smørøyet. På hotellet Dunas de Sal er du også garantert en avslappende og deilig ferie.

FAKTA OM KAPP VERDE
  • Språk: Portugisisk (Creole)
  • Antall øyer: 10 (5 store og 5 små)
  • Befolkning: ca.512 096 (2013)
  • Hovedøy: Santiago

Du kan også bo ved Algodoeiro-stranden, som ligger noen kilometer nordvest for Santa Maria. Du kan for eksempel bo bra på Melia Tortuga Beach, der All Inclusive er inkludert. Melia Dunas Beach Resort & Spa er også et godt alternativ.

Der finnes det også All Inclusive, og hotellet har rom som er spesielt tilpasset barnefamilier. Uansett hvilket hotell du velger kan du være sikker på at du bor i nærheten av stranden og at du har førsteklasses fasiliteter i umiddelbar nærhet.

Se flere bilder under!